reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Infinity, Ty to potrafisz postawić mnie do pionu :-D. Jutro mam wizytę i trochę się stresuję, więc może dlatego:) Ja wierzę w mojego maluszka, że będzie zdrowe. Ale jak jutro minie wizyta u gin, to zapomnę o wynikach:) No i połówkowe przede mną i na szczęście bez robienia wyników krwi.

Aisa i tak trzeba myśleć. Teraz martwimy się tym, potem będziemy martwić się innymi badaniami. Trzeba troszkę odpuścić, bo dzieci nam się stresują. Będzie dobrze, musi być dobrze :tak:

reklama
Olusia gratuluję udanej wizyty. Super, że będzie parka :-)

Anulla pewnie, że musimy wierzyć w nasze maluchy. To jest moje dziecko i kocham je nad życie.
dziś umówiłam się na połówkowe na 12.01. A oprócz tego idę prywatnie jeszcze na usg 11 grudnia. To tak dla swojego spokoju.

A To tak a propo wyprawki. Dwustronny :-)

Załączniki

• 1417616579284.jpg
    1417616579284.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 58
śliczne ubranko. Ja poczekam aż poznam płeć, bo nie bardzo wiem co kupować. A jeszcze od koleżanki mam dostać reklamówkę rzeczy więc trochę muszę się wstrzymać z zakupami.

Ale jestem szczęśliwa, bo okazało się, że mąż jutro będzie w domu i pójdzie ze mną na wizytę do lekarza. To będzie pierwsza nasza wizyta razem do wizyty serduszkowej:) I pierwszy raz zobaczy naszego maluszka na usg i usłyszy serduszko:-). Cieszę się bardzo.

Ostatnia edycja:
Infinity a powiedz mi jeszcze czy to oznacza, że skoro ryzyko obliczone wyszło dobrze, to tego wyniku jako ostatecznego powinnam się trzymać, a na to ryzyko podstawowe nie zwracać uwagi?

Anulla super, że mąż idzie z Tobą. Będzie szczęśliwy bo to ekstra doświadczenie :-). Mój na usg genetycznym wszystko widział na monitorze i był dumny z tego. Chociaż mieliśmy farta, że udało nam się wspólnie być na każdym usg.

tak, masz się trzymać ostatecznego wyniku, czyli tego 1:850 :) Cieszę się, że będziemy oboje, bo szczególnie dla mężczyzny jest potrzebne zobaczyć na monitorze dziecko, żeby uwierzył do końca, że ono rośnie w brzuszku:)

Aisa79, sliczne ubranko !! Podoba mi sie bardzo :-) przypomnij mi , u ciebie będzie synek?
Na pewno twoj dzidziuś bedzie zdrowy ! Jeśli jest powyżej 300 nie ma sie co martwić . U nas nie podawano ryzyka podstawowego, powiedzieli ze po 30 dla każdej kobiety wynosi 1:485,
Mi po usg i krwi wyszło 1: 10000 ale jakby wyszło mniej to tez bym nie panikowała bo co to zmieni w sumie ? Ciesz sie maleństwem i wszystko bedzie dobrze . Anulla , ty tez ! Powodzenia na wizycie, fajnie ze idziesz z mężem .

Ostatnia edycja:
Lisska dzięki. Muszę się ogarnąć.
Na razie lekarz tak wstępnie powiedział, że maluch wygląda na chłopaka. Za tydzień może się uda sprawdzić :-)

Dziewczyny byłam dzisiaj u genetyka po wyniki testu pappa. Wysyło źle tzn podwyższona jest trisomii 21. Jest ryzyko podstawowe 1:244, a u mnie wyszło 1:815. Usg było prawidłowe NT 1,6, kość nosowa obecna, wszystko prawidłowe. Nie zgodziłam się na amniopunkcję. Dr powiedziała, że mam się nie martwić bo wg niej jest ok, a ten test to statystyka. Ale ja jestem załamana.
Mi kiedys jedna ginka powiedziała ze po ivf czesto wyniki z krwii zle wychodza. I jesli nt jest ok to zeby sie nie godzić na amniopunkcję. Napewno jest ok.

reklama
Aisa tak, dokładnie, wiążący jest tylko ten ostatni wynik bo on uwzględnia statystykę, usg i wyniki krwi łącznie. Dlatego tak mnie zdziwiło to co powiedział Ci lekarz, gdybyś miała odwrotny wynik tzn. wyjściowy 1:815 a końcowy poniżej 1:300 to można byłoby mówić o zwiększonym ryzyku a tak to nie wiem skąd ten lekarz sie urwał ;-) a uwierz mi, w tym temacie wiem więcej niż bym chciała i na prawdę obie z Anulla nie macie zupełnie czym się martwić! :tak:

Do góry