reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Magda ale macie sny! Łooooo matko! Pełen stres w nocy!

lilka jestem zaskoczona tym co piszesz o kołach skretnych. Troche nie rozumiem, bo moje koła sa skrętne te małe przednie, ale sie blokują na amen i wtedy sa całkowicie sztywne. I tak jak napisałam każdej z nas podoba sie co innego - Ty wolisz klasyczny wozek, ja tez uważam, ze one sa obecnie śliczne, ale po prostu nie dla mnie,ja wole te nowocześniejsze stelaże.
Ja tez mam skrętne i nowoczesny stelaż. Myśle ze to kwestia gustu.
A chyba we wszystkich wózkach w tych czasach mozna zablokować koła.

reklama
Agaawa ja nie chodzę i nie chodziłam do dr Eliasa. Kochana a o co chodzi czemu miał cie pokierować do szpitala??

Ewelina odpoczywaj dużo w takim razie ;-)

Co do spania w niedziele mojemu męzowi zachwalalam jak dobrze mi sie śpi w ciązy i co.... czar prysł, bo budze sie ok 3 i do 5 zasnąć nie mogę, dziś juz wstalam o 6:25 bo nie chcialo mi sie od 5 spac. Masakra jakas hehe.

Magda ale masz sny hehe. A po szkole rodzenia widać własnie jak te tyg ciązy lecą. Ja z 7 zajęc mam jeszcze 3, a wydaje mi sie ze dopiero szlam na 1 zajecia.

A ja bylam dziś u mojej ginki, po zwolnienie, zbadala mnie w środku, mówi ze wszystko jest prawidowo, szyjka długa, zamknięta. A te bóle kręgosłupa stąd że mam ucisk na nerw kulszowy, moze to nie typowo rwa kulszowa, mowi bym ćwiczyla, a jak bedzie tak uciązliwe to bym zgłosiła sie do fizjoterapeuty na rehabilitacje. A co najważniejsze pytalam czy z rwą czy z innymi bólami kręgosłupa wchodzi w gre tylko CC (bo tak sie naczytalam :sorry2:) to powiedziala ze absolutnie, ze mogę naturalnie rodzić, wiec uffff kamień z serca.

Co do mężów, moj też malo co pozwala mi robić w domu, przejąć ogrom obowiązków po mnie, zakupy praktycznie on robi po pracy, sprzatac nie pozwala, ale jak jest w pracy to sprzatam to później jest zły, tyle że odkurzanie i mysie podłóg zostawiam jemu. Okna pomyje, jest cudowny :sorry2:. Do tego martwi sie o mnie tak bardzo, że momentami przesadza. Tym moim bólem kręgosłupa tak sie przejął bidulek.

ja mialam ze skretnymi i mi w ogóle nie odpowiadał.... W każdym mozna zablokowac kola ale wtedy robi sie bardzo sztywny . W ogóle te ze skrętnymi kołami sa bardzo sztywne i to mi właśnie nie odpowiadało . Zal mi bylo dziecka jak sie meczylo. Jak byłam oglądać wózki to w sklepie pan mówil ze tymi wózkami nie można bujac dziecka na boki bo sie wszystko luzuje

Nadchodzą pierwsze święta mamasprzeda.pl dlatego chcemy świętować je w sposób szczególny i podarować coś od siebie innym dlatego zapraszamy wszystkich do zakupu na mamasprzeda.pl Fotogadżetów ze zdjęciem waszych maluszków. Dochód z tej akcji przeznaczymy dla dzieci, którym wsparcie na święta jest szczególnie potrzebne, przekażemy je Fundacji Dobrej Woli, która prowadzi ośrodek rehabilitacyjny dla dzieci.

Zapraszmy na Świąteczny Bazarek
MamaSprzeda.pl - Świąteczny Bazarek / Moje Pierwsze Święta

Dla starszych dzieci gadzety z napisem "Wesołych Świąt" ... naprawde fajnie jest na Boze narodzenie zrobic cos dobrego dla innych, którym troche mniej się w życiu poszcześciło.

1897909_380687202107117_3000868947318714483_n.jpg

Montana no to chyba Cie z kimś pomyliłam. A chodzi mi o to, ze myślałam, ze jak sie chodzi do lekarza prywatnie cała ciaze, to okaże sie bardziej przydatny - pokieruje do szpitala, coś podpowie gdzie i jak rodzic.... A tak to.... Kupa kasy zostawiona a i tak nie ma kogo zaufanego sie poradzić. No ale najwyraźniej naiwna byłam bardzo.

Lilka no i ja sie wlasnie z Tobą zgadzam - wozki na nowoczesnych stelazach sa twarde, szczególnie na piankowych kołach. Dlatego w tych wózkach dla mnie najwazniejsze sa amortyzatory. Nie bujasz dziecka w bok, ale do przodu i do tylu juz tak. Jak wozek nie ma amortyzatorow to zapomnij o jakimkolwiek bujaniu. Jak ma 2 amortyzatory jest troszkę lepiej, ale jak ma 4 tak jak nasz wozek - to prawie dorównuje klasycznemu wozkowi. No i oczywiscie amortyzatory te sa z tylu, wiec jak zablokujem przednie koła, to masz sztywny przód, żeby pokonywać ścieżki w lesie, ale jednocześnie masz mięciutkie zawieszenie z tylu, co powoduje, ze dzieckiem nie trzęsie na sztywno.

Agawaa ja jezdze do lekarza do kliniki do Opola, a u siebie w mieście chodzę na NFZ tylko po L4, ale zawsze mnie jeszcze zbada, choć USG mialam robione u niej tylko 2 razy. I ten z Opola powiem Ci szczerze bierze 150 zł, a tez nie powie nic o szpitalach w jakich warto rodzić, nawet L4 nie chce wypisac hehe. Agawaa co do szpitala słyszalam ze bardzo fajny jest szpital na Brochowie, sama sie waham czy rodzić u siebie w mieście czy na Brochowie. Bo np o szpitalu na Borowskiej duzo złego sie naczytalam.

Co do wózków też ten nowoczesny ze skrętnymi kołami i też ma funkcje blokady kół wiec jestem zadowolona. No zobaczymy jak w pranu, ale przed kupnem duzo czytalam pozytywnych opinii o skrętnych kołach, z resztą na tereny miejskie lepsze są koła skrętne, a w teren takie duze. Mam kolezanki ktore bardzo zachwalaja sobie takie wózki z kołami skrętnymi.

Lilka a jaki Ty masz wozek? Dawaj zdjecie albo linka bo ja tez klasycznego szukam na duzych kolach i jak na razie obstawiam emaljunge z bialej skory ekologicznej, nie pamietam jak sie model nazywa ale to ten najbardziej klasyczny.

zdjecie mam na facebooku :)
ja kupowalam na allegro , jego plusem tez jest to ze gondola jest ogromna w ogóle ten tako co mam to przy tym retro wydaje sie maciupci :)

reklama
Do góry