reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Misia, ja przy okazji ostatniej wizty zapytałam o to moją Ginkę - i powiedziała, że można chodzić i stosować znieczulenie, tylko powiedzieć, że jest się w ciązy i po prostu pewnych leków nie stosują. Powiedziała mi też, że jak mogę to poczekać do 12 tygodnia. Ja pytałam profilaktycznie więc i tak poczekam.

reklama
Cześć dziewczyny:) dzis byłam na pierwszym usg właściwie sprawdzic jak tam moje jajniki po hiperce i jajniki wróciły do swoich rozmiarów więc wszytsko ok i było już widać naszego kropka :) jest pęcherzyk ciązowy następna wizyta dopiero 8.01 lekarz powiedział, że wygląda wszystko narazie ok. Mam pytanko jak jest liczona w koncu ta ciąża mialam transfer 3 dniowych zarodkow 01.12 więc myślałam że jestem w 5 tyg a lekarz mi mówił że w 3:((((( sama już nie wiem:(((( mam brac dalej leki i czekac bardzo sie martwiłam bo w nocy dostałam takich bóli że nie mogłam wytrzymac poratowalam się nospą i jako tako funkcjonuje, lekarz czestowal juz dzis mnie L4 ale ja nie chcialam jeszcze nie czuje potrzeby.....
pozdrawiam was

Misia no może i tak, ale i tak to dużo za dużo, dr powiedziała, ze 2,5 kg na miesiac to ok, powyzej zle, a tu jeszcze żarełko swiateczne przede mna.

kiciabp no to gratuluje:) super ze byla kropeczka! to masz tak liczone od punkcji - 2 tyg. to punkcja dwa dni wczesniej, czyli 29.11 minus 2 tyg,czyli 15.11-do dzis minelo: 5 tyg i 5 dni,czyli w czwartki wypadna Ci rowne tygodnie. Ja bylam w podobnym czasie na usg. A moze 3 tyg życia zarodka, a od zaplodnienia 5 tyg. i dlatego tak powiedzial. Tak mi się zdaje. Ktoś kiedyś wrzucał nie wiem czy tu, tak mi sie zdaje, taki fajny kalkulator po in vitro. O tu masz: ivf-infertility.com | Calculating the due date of delivery :) a mialas na sztucznym cyklu? swieze zarodki? Bo to wiesz jest liczone od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, tyle ze przy ivf to inaczej licza. Zagmatwalam to trochę ;) Przy ciązy 3 tygodniowej, raczej nie zobaczylabys kropeczki...

Ostatnia edycja:
wielkie dzieki:) czyli juz 5 tydzień hehe super:)
skorzystałam z tego kalkulatora ale jeszcze jakoś wychodzi :( w kazdym razie baaardzo sie ciesze

Ostatnia edycja:
Misia - ja chodzę do dentysty, ale leczę zęby bez znieczulenia. Całe życie tak mam, że generalnie nie boli mnie jak coś się tam grzebie. Mam jeszcze jedną małą dziurkę - ale to już po nowym roku. I gin i dentystka mówili, że stan zapalny bardziej szkodzi maluchowi niż jakiekolwiek znieczulenie.

Kiciabp - super.
A ja jutro o 11.00 wizyta - ale obawiam się, że u mnie w grę wchodzi tylko rwanie zęba. Myślałam, że się jakoś przekulam z nim przez ciążę, ale chyba nie dam rady :-( nie da się z nim chyba tez chodzić nast. dwóch tygodni. Załapałam się do jakieś początkującej lekarki - pocieszenie, że w renomowanej klinice i może jak sobie nie poradzi przekaże mnie szefowi.

Rwanie przeżyje - ale po rwaniu brałam ostatnio ketonal (mój wybawca!). teraz nici. Niestety - moim zdaniem ząbki sypnęły mi się raz i drugi dokładnie przy braniu leków przygotowujących do invitro.

reklama
Misia - 3mam kciuki. Dasz radę dla tego bąbelka w brzuszku :tak: Jak już będzie bardzo bolało, to możesz się ratować apapem - mi gin pozwolił w razie bardzo mocnych bóli głowy.

Do góry