Misia, ja przy okazji ostatniej wizty zapytałam o to moją Ginkę - i powiedziała, że można chodzić i stosować znieczulenie, tylko powiedzieć, że jest się w ciązy i po prostu pewnych leków nie stosują. Powiedziała mi też, że jak mogę to poczekać do 12 tygodnia. Ja pytałam profilaktycznie więc i tak poczekam.
reklama
Cześć dziewczyny dzis byłam na pierwszym usg właściwie sprawdzic jak tam moje jajniki po hiperce i jajniki wróciły do swoich rozmiarów więc wszytsko ok i było już widać naszego kropka jest pęcherzyk ciązowy następna wizyta dopiero 8.01 lekarz powiedział, że wygląda wszystko narazie ok. Mam pytanko jak jest liczona w koncu ta ciąża mialam transfer 3 dniowych zarodkow 01.12 więc myślałam że jestem w 5 tyg a lekarz mi mówił że w 3(((( sama już nie wiem((( mam brac dalej leki i czekac bardzo sie martwiłam bo w nocy dostałam takich bóli że nie mogłam wytrzymac poratowalam się nospą i jako tako funkcjonuje, lekarz czestowal juz dzis mnie L4 ale ja nie chcialam jeszcze nie czuje potrzeby.....
pozdrawiam was
pozdrawiam was
Misia no może i tak, ale i tak to dużo za dużo, dr powiedziała, ze 2,5 kg na miesiac to ok, powyzej zle, a tu jeszcze żarełko swiateczne przede mna.
kiciabp no to gratuluje super ze byla kropeczka! to masz tak liczone od punkcji - 2 tyg. to punkcja dwa dni wczesniej, czyli 29.11 minus 2 tyg,czyli 15.11-do dzis minelo: 5 tyg i 5 dni,czyli w czwartki wypadna Ci rowne tygodnie. Ja bylam w podobnym czasie na usg. A moze 3 tyg życia zarodka, a od zaplodnienia 5 tyg. i dlatego tak powiedzial. Tak mi się zdaje. Ktoś kiedyś wrzucał nie wiem czy tu, tak mi sie zdaje, taki fajny kalkulator po in vitro. O tu masz: ivf-infertility.com | Calculating the due date of delivery a mialas na sztucznym cyklu? swieze zarodki? Bo to wiesz jest liczone od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, tyle ze przy ivf to inaczej licza. Zagmatwalam to trochę Przy ciązy 3 tygodniowej, raczej nie zobaczylabys kropeczki...
kiciabp no to gratuluje super ze byla kropeczka! to masz tak liczone od punkcji - 2 tyg. to punkcja dwa dni wczesniej, czyli 29.11 minus 2 tyg,czyli 15.11-do dzis minelo: 5 tyg i 5 dni,czyli w czwartki wypadna Ci rowne tygodnie. Ja bylam w podobnym czasie na usg. A moze 3 tyg życia zarodka, a od zaplodnienia 5 tyg. i dlatego tak powiedzial. Tak mi się zdaje. Ktoś kiedyś wrzucał nie wiem czy tu, tak mi sie zdaje, taki fajny kalkulator po in vitro. O tu masz: ivf-infertility.com | Calculating the due date of delivery a mialas na sztucznym cyklu? swieze zarodki? Bo to wiesz jest liczone od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, tyle ze przy ivf to inaczej licza. Zagmatwalam to trochę Przy ciązy 3 tygodniowej, raczej nie zobaczylabys kropeczki...
Ostatnia edycja:
lilonka
Smerfikowa mama
Misia - ja chodzę do dentysty, ale leczę zęby bez znieczulenia. Całe życie tak mam, że generalnie nie boli mnie jak coś się tam grzebie. Mam jeszcze jedną małą dziurkę - ale to już po nowym roku. I gin i dentystka mówili, że stan zapalny bardziej szkodzi maluchowi niż jakiekolwiek znieczulenie.
Misia1974
Fanka BB :)
Kiciabp - super.
A ja jutro o 11.00 wizyta - ale obawiam się, że u mnie w grę wchodzi tylko rwanie zęba. Myślałam, że się jakoś przekulam z nim przez ciążę, ale chyba nie dam rady :-( nie da się z nim chyba tez chodzić nast. dwóch tygodni. Załapałam się do jakieś początkującej lekarki - pocieszenie, że w renomowanej klinice i może jak sobie nie poradzi przekaże mnie szefowi.
A ja jutro o 11.00 wizyta - ale obawiam się, że u mnie w grę wchodzi tylko rwanie zęba. Myślałam, że się jakoś przekulam z nim przez ciążę, ale chyba nie dam rady :-( nie da się z nim chyba tez chodzić nast. dwóch tygodni. Załapałam się do jakieś początkującej lekarki - pocieszenie, że w renomowanej klinice i może jak sobie nie poradzi przekaże mnie szefowi.
reklama
lilonka
Smerfikowa mama
Misia - 3mam kciuki. Dasz radę dla tego bąbelka w brzuszku Jak już będzie bardzo bolało, to możesz się ratować apapem - mi gin pozwolił w razie bardzo mocnych bóli głowy.