reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
wszystko ze mnie zeszło i cieszę się jak wtedy jak pierwszy raz widział serduszko:) Mój Kropek jest taki silny i prawidłowo się rozwija, a ja przez tego idiotę straciłam w Niego wiarę. Cieszę się bardzo, że wyniki są w normie i nie muszę robić amniopunkcji. No i teraz wiem, że będzie dobrze i maluch urodzi się zdrowy :)

Montana - u nas Ziajka sprawdza sie super. Slicznie pachnie i taka jedwabista skorka po nim jest. Mydlo do mycia jest juz delikatnie z oliwka i nie trzeba jej kremowac niczym. Kremu do posladkow i oliwki i innych rzeczy z serii co mam jeszcze nie uzywam bo Gocha sie nie odparzyla na razie.

Montana u nas ziajka też sprawdza się bardzo dobrze i tak jak Esiek używamy głównie płynu do kąpieli i potem niczym już nie trzeba smarować. Reszty też jeszcze nie używałam bo marcelka się jeszcze nie odpazyla.

Anulla cieszę się że masz super wyniki. Koniec niepotrzebnego stresu :-)

Kasik też mam nadzieję że nic od Ciebie nie podebrałam bo jeśli tak to przekazałam dalej wieelu osobom :-) Mam nadzieję że już Ci lepiej? Nigdy nie miałam grypy żołądkowej ale moje koleżanki zawsze powtarzają aby zaraz po nie jeść nabiału i popijać troszkę cole :-)

Genna moja Aluśka też leniwa, albo ja taka gruboskórna ;-) ja mam troszkę inaczej ułożoną macice więc może o to chodzi? Generalnie ruchy czuje rzadko, tak bardzo delikatnie, porównałabym to do drgania mięśni :-)

Dziś byłam na pierwszych zajęciach ruchowych w szkole rodzenia. Nie spodziewałam się, że będzie tam aż tyle ćwiczeń na nogi, takie jak przy typowym areobicu. Oj będą jutro zakwasy :-D

Ostatnia edycja:
Anulla świetna wiadomość, bardzo się cieszę. A tego doktorka faktycznie lepiej zmienić bo szkoda Twoich nerwów.

Kasik współczuję i kuruj się

Emilia lekarze wiedzą, że musisz dostawać antybiotyk bezpieczny w ciąży. Trzymam kciuki za Was.

A ja po endokrynologu. Tsh jest ok bo 1,04, ale ft4 kiepskie bo 12,02 a norma jest od 12,00 do 22. Mam zmienioną dawkę leku i wizyta za msc. Lekarz jest w porządku bo przyjmuje mnie bez zapisywania, przychodzę i już. Dzisiaj mimo, że już godz wcześniej powinien skończyć pracę i miał opóźnienie to jako ostatnią pacjentkę mnie przyjął i powiedział, że kobiecie w ciąży nigdy nie odmówi. Bardzo to miłe :-)

Chciałam się jeszcze pochwalić, że mój maluszek dostał dziś od babci pierwszy prezent na mikołaja, pościel z kubusiem puchatkiem :-)

Smerfeta cole bardzo chetnie bo w ciazy jej nie pije a lubie ;) Jest lepiej bo juz nie biegam do toalety ale boje sie cokolwiek jesc, nie mam apetytu i co chwile mnie skreca. Mam nadzieje, ze w nocy troche pospie bo poprzednia noc prawie w ogole nie spalam a w dzien tez nie moglam zasnac. A w szkole rodzenia to te cwiczenia sa obowiazkowe? Bo ja bym sie jednak bala po moich plamieniach.

Medalilara dzieki za info o lozeczku i wozku.

Aisa gratuluje pierwszego prezentu dla malenstwa :)

reklama
Madzia to widze ze nie tylko u nas Ziajka super. Ja bylam pewna ze bedzie dobra bo ja tez tylko na Ziaji jade :D
Ale chcialam Wam tez dziewczyny napisac o butelkach bo wiele z was nie bylo zadowolone z Tomme Tippie a my jestesmy bardzo! Gocha ssa z nich ladnie i od poczatku jej pasowaly. Polozna w szpitalu powiedziala mi ze to jaka dziecko wybierze butelke zalazy od budowy jego podniebienia i ukladania jezyczka to podobno klucz do dobrania butelki ale wiadomo to metoda probbi bledoe. My akurat trafilismy od razu, mamy jeszcze Lovi ale nawet nie otwarta jeszcze.

Co jeszcze mge napisac z swojego 9dniowego doswiadczenia :) - kupilam za malo ciuchow tzw. Po domu - typu body z pepco na pizamki a za duzo mam "wyjsciowek" ktorych w domu mi zal a wychodzenie to wiadomo glownie widac kombinezon ;)

Dziewczyny ktore pisaly do mnie w temacie Pampersow - lada dzien dam znac co i jak.

Ostatnia edycja:
Do góry