reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ema trzymam kciuki:-) Daj znac jak bedziesz mogła.

Dziewczyny mam problem, dopiero teraz zauwazyłam że lekarka wypisała mi źle zwolnienie tzn. wypisała o 3dni za krótko i mam do 23.11 a wizytę mam 26.11 oczywiscie zalezy mi aby miec ciagłość, co ja mam teraz zrobić?? Iść do lekarza pierwszego kontaktu?? Czy co teraz??

reklama
Anulla28, super wieści, inne nie mogły być ! :-) Masz już termin połówkowego?

Aisa79, Wasze maluchy już coś mają, my czekamy do poniedziałku na pierwszy zakup i chcemy pójść oglądać kołyski.

Emilia, trzymaj się ! na pewno wszystko bedzie dobrze !

Ema, Kciuki zaciśnięte ! :tak:

montana8, jak już będzie gotowy pokoik to prosimy o fotkę ! :-)

Ostatnia edycja:
Ema trzymam kciuki za lekki poród :)

Ja byłam w piatek u lekarza prowadzacego był zakrecony bo był po nocnym dyżurze i mi wszystkie liczby wynikow z morfologii zle wpisal w karte ciazy ;) Powiedzial ze nie chce robic nadzieji ale wydaje mu się, że łożysko trochę się podniosło. Jeśli chodzi o tetnice maciczne to powiedzial, że jeśli po wymiarach dziecka zobaczy czy ze jest cos nie tak to wtedy wezmie mnie do szpitala aby dokladnie sprawdzic, narazie uwaza ze jest wszystko okey. Mam slabą morfologie i dal mi znow na 1,5m-ca dodatkowe zelazo do lykania i znow mam za miesiac powtorzyc-jak beda slabe to wtedy do szpitala na kroplowkę i zastrzyki wzmacniajace.

W poniedzialek bylam w Gamecie u dr Ch na prenatalnych bo jak wspominalam nie mogl zbadac serduszka- i oczywiscie nie obylo sie bez problemow, gdyz synek nie chcial wspolpracowac, spał na brzuszku i nie chcial dac sie zbadac. Dr kazal wypic cole i zjesc snicekrsa i znow sprobowac wejsc - za drugim razem byl juz na boku a za trzecim juz zakrywal sie raczkami i nie chcial sie obrocic na plecki ;) Po wielu trudnosciach udalo sie zbadac i serducho jak dzwon. Jak zapytalam o lozysko to mowil ze za wczesnie aby sie podnioslo bo dopiero 3tyg temu bylam na wizycie i tetnice tez za wczesnie aby zbadac. Zalowalam, że nie zapytalam ile maluszek wazy, ale wstydzilam sie prosic o wiecej, poniewaz juz mialam dwie wizyty na NFZ a za tą nie musialam placic tylko wchodzilam miedzy pacjentkami. W ogole bardzo pozytywnie odbieram tego lekarza.

Anulla - super wiadomości.

Genna - a może rozwiązaniem dla Ciebie będzie zakup domowego monitora tętna płodu?

Kasik - bidulko. Pytałaś kiedyś o łóżeczko, jest średniej jakości, ale ja je widziałam przed zakupem i mnie to odpowiada (widziałam białe łóżeczka używane i każde było podniszczone, najmniej zniszczeń widać na zwykłym drewnianym łóżeczku, więc stwierdziłam, że nie będę inwestować), co do emmajungi to bardzo dobry wózek, jeśli nie będzie zbyt udziwniony, to swobodnie go sprzedaż odzyskując część pieniędzy. Emmajunga potrafi przewózkować czworo dzieci.

Emilia - spokojnie, pewnie dostajesz bezpieczny antybiotyk w ciąży. Na pocieszenie Ci mogę powiedzieć, że kobiety które chorują na boreliozę biorą antybiotyk całą ciążę. Pamiętaj tylko koniecznie o bakteriach kwasu mlekowego, które są ważne dla jelit, a potem przy karmieniu. Mój gastrolog powtarza, że jedyny sensowny probiotyk to sanprobi IBS.

Ps.
Robicie ten masaż krocza ze szkoły rodzenia?
Kupiłam jakos probiotyk z 10 mld bakterii. Nie mieszkam w pl wiec tu nie ma tego o ktorym piszesz.

medalikara dzieki za informacje niby to tylko dwa dni wstecz, bo musze miec 24.11 a wizyta 26.11.

Liczę że jeszcze ktos cos podpowie ewentualnie gdzie mam sie dowiedziec, w zusie czy w nfz???

Ale fajne te pieluszki :) Ja bym kupiła jedna/dwie paczki new born bo nie wiadomo jakiej wielkosci bedzie dziecko jak sie urodzi i przynajmniej dwie paczki tych 3-6kg bo te uzywa sie dluzej. A co do przypasowania dziecku to już niestety trzeba zaryzykować bo z tym nigdy nie wiadomo. A ile czeka sie na przesylke?? Bo jak 2-3dni to nie problem gorzej jak z tydzien. Podobno zuzywa sie 10pieluch dziennie, ale licz 12szt.

Bziumelka - zwolnienie lekarskie można wystawić kilka dni wstecz na 100%, tylko nie wiem ile jest to dni, zaraz pewnie ktoś napisze.

Montana - nam mówiła o naturalnych olejkach lub o tym
WELEDA Olejek do Masażu Miejsc Intymnych 50ml z DE (4789108339) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i właśnie nikt się na forum nie chce przyznać do masażu, więc nie wiem, czy inwestować :) -

Infinity - też czytałam o tych chusteczkach z netto, zastanawiam się tylko czy jest jeden rodzaj i nie da się pomylić przy zakupie?

Czy Mamusie mogą podpowiedzieć mi ile pampersów kupić na początek. Ja wybrałam ekologiczne Bambo Nature i tak mam:
1. Newborn 2-4 kg- pakowane po 28 szt.
2. Nature Mini 3-6 kg - pakowane po 30 szt.
Pampersy są dostępne tylko przez internet, więc muszę mieć rozsądną ilość, tzn. nie za dużo jakby nie spasowały dziecku albo mnie i nie za mało, żeby nie brakło do ewentualnego zamówienia.
Widziałam ten olejek w sklepie, ale na opakowaniu napisane było ze od 34go tygodnia ciazy jak dobrze pamietam. Tak szczerze to sie zastanawiałam nad kupnem bo była promo ale w koncu nie wzielam.

Montana, fajny pomysł z pomalowaniem szafy ;)

Infinity, ja byłam w netto dwa razy hahahaha raz był szampon w promocji a raz mąż mnie tam po coś zaciągnął ;)

Bziumelka, zadzwoń dla pewności do ZUS z pytaniem...

Syllkaa, super że wszystko dobrze z maleństwem ;)

Nam do masażu położna polecala olejek migdałowy.

Odnośnie Weledy to ta marka ma dobre olejki oraz również serie dla dzieci. Mam z Weledy olejek dla ciężarnych przeciw rozstępom i jest naprawdę super, ma krótki ale dobry skład, ładnie pachnie, nie klei się .

reklama
Medalikara są dwa rodzaje - zielone Natural i różowe Sensitiv - w pierwszych głównym składnikiem jest sok z aloesu a w drugich olejek migdałowy jeżeli dobrze pamiętam. Oba składy sa ok wiec ja wzięłam po 2 paczki do przetestowania -zobaczymy co małej i mi bardziej przypasuje :tak:

Co do ilości pampersow to dziewczyny pisały że max. co 2h trzeba liczyć że się zmienia wiec nie więcej niż 12 sztuk na dobę. Ja mam na początek ok. 100 sztuk z
2 rodzajów. Nie wiem tylko czy te eko będą tak samo chłonne i ile czeka się na wysyłkę ale na tydzień chyba powinnaś mieć zapas, tak mi się wydaje ...​

Ostatnia edycja:
Do góry