reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

lilonko, nie wiem jak to w procentach wychodzi, ale Wika jest rozmiarem na 17t5d a Antek na 18t2d.
dzis wszystko mi moja glowna ginka powiedziala, waza po 200g, szyjka jest bardzo dluga, nawet calej nie widziala na usg dopochwowym bo gdzies zakreca, wiec dobrze, nie bede musiala brac luteiny dopochwowej (a nareszcie odstawilam duphaston). mowi ze jest szansa ze urodzimy w 38 tyg. bardzo bym chciala zeby tak bylo :)
ale u nas dzis piekna szadź za oknem, u was tez?

reklama
Moje maluchy w 16 tc ważyły 148g i 124g, a teraz 366 i 317g. W dniach jest 5 dni różnicy. Mi jeszcze o szansach urodzeniowych nikt nie mówił.
Oj przymroziło dzisiaj, przymroziło:-) w końcu grudzień mamy :tak:

Uh, ale ziiiiima, dzis u nas -13! A ja do szkoły musiałam....Na szczęscie już się grzeję w ciepłym wyrku. A jak Wam niedziela mija? A mąż poszedł do teściowej- po kurkową ;)

Ja cały dzień w domku. Ale za oknem pięknie biało - i szadź i śnieg :-)
Nie chciałabym przynudzać, ale okropnie mnie mdli. Praktycznie mogę tylko leżeć i patrzeć w jeden punkt. Kiedy to kurczę minie? Nie wyobrażam sobie w takim stanie chodzić do pracy, a wiem, że dziewczyny chodzą :-( Koszmar.

Witajcie :)
Lilionka - super brzusio :)))))) Ja mam teraz mniej więcej taki jak u Ciebie na pierwszym zdjęciu - i właśnie zamówiłam na allegro spodnie. Pierwszy raz w życiu kupiłam spodnie bez mierzenia - mam nadzieję że będą dobre.
Też tak miałaś ze najpierw zrobiła się taka jakby oponka dookoła brzucha? bo brzuszek niby wystaje - nie no - wystaje ale oponkę mam też taką delikatną dookoła...
Kretowinka - super że dzieciaczki dobrze się czują :) Ja już nie mogę się doczekać środowej wizyty - zapytam czy można noagrać to faktycznie fajna pamiątka by była. U nas 11tc się jutro zaczyna więc ciekawe ile będzie widać na usg - w sumie wszystkie ograny się wykształciły już - i rączki i nóżki...no ciekawe :)

Używa któraś z Was pasa ciążowego? Bo zamówiłam też na allegro - 15zł kosztuje więc w sumie żadne pieniądze - a ciekawa jestem czy się sprawdza...

rozyczko, nagraj, nagraj, bedziesz miala do 'szantazu' swoich blizniakow jak wejda w wiek nastoletni i zaczna sie fochy ;) ja mam taki plan awaryjny. i jeszcze im moge wtedy pokazac zdjecie jak sa tylko blastocystami tuz przed transferem. chyba wygram takie starcie przez zaskoczenie ;)
rozyczko- zainstaluj suwaczek, bo sie ociagasz :)

Hej kobietki po przerwie. U mnie wszystko w porządku (o ile nie zaczynam sobie nic wkręcać). U dermatologa było tak: to może być grzybica, albo osłabienie, albo od leków przy ivf, albo..., albo..., czyli nic konkretnego. Dostałam kolejną maść ale wg mnie to paznokcie muszą urosnąć i to musi samo zejść.

Różyczka już dawno mi się naraziła brakiem suwaczka ale już nie mam siły ją ścigać... :-D

Marcysoiwa, ale kazali Ci jakies dodatkowe badania robic? Testy czy cos? Moze skonsultuj to tez z jakims innym lekarzem?

Rozyczko czekamy na suwak! :)

Misia mam nadzieje, ze Ci szybko minie.

Ja od wczoraj jakos gorzej sie czuje, delikatnie mdli, jakas taka rozbita sie czuje,bez sił, bol glowy i spac się non stop chce.

reklama
Aisha jeśli chodzi o dermatologa to nie kazali. Byłam u lekarki, którą polecił mi gin i która współpracuje z oddziałem ginekologiczno-położniczym jako konsultant. Na razie smarować.

Do góry