reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

O kurcze... czyli nie ma co się obrażać na Clexane - to ja już przy każdej wizycie nie będę pytać czy mogę już odstawić czy nie - tylko cierpliwie będę brała tak długo jak będzie trzeba.
Trzymaj się Misia!

reklama
Misia - no to nie ma rady, trzeba się jeszcze trochę kuć. Ale wszystko będzie dobrze :-)
My po usg połówkowym z Mikołajowym 3d. Moje szkrabki pięknie rosną - Zuzia waż 317 g, a Maciuś 366 g. Wiadomo chłopek zawsze większy, będzie bronił siostrzyczki :-) Kręciły się i wierciły, serduszka biły 141 i 150/minutę. Maciek nawet na wersji 3d uśmiechnął się do nas :happy2: i siusiaka też pokazał, Zuzia była bardziej wstydliwa. Całą wizytę mamy na płytce i będziemy robić na święta seans dla dziadków :tak:

hej wam, misia no widzisz kurde z tym clexane...ja to od razu mialal powiedziane ze praktycznie do konca bede musiala brac i sie juz na to nastawilam. jakos wytrzymamy, ja juz blisko 1oo zrobilam,brrr:/ wczoraj wpadlismy na imiona dla małej i jak narazie stanelo na Natalia Julita, ciekawe czy tak zostanie do końca;) Poza tym czujemy się ok, tylko od 2 dni łapie mnie straszna senność- koło 14.00 i muszę się położyć, choć na chwilę, bo nie daję rady usiedzieć. Coraz bardziej tęsknię za kopniakami, tak bardzo chciałabym je poczuć.

Ilonka, super, że z maluszkami wszystko OK. Bardzo fajny pomysł na sens gwiazdkowy :) My dla obu "par dziadków" szykujemy informację.... że będą dziadkami - jeszcze nie wiedza, trochę czekali i myślimy, że prezent się wszystkim spodoba.

A my wysłaliśmy zdjęcie z usg mailem na Mikołaja. Dostaliśmy odpowiedź od "Babci i Dziadka". :-)
Lilionka - super pomysł.
Aisha - ja mogę brać ten clexane, bo tez się przyzwyczaiłam do kłucia - ale u mnie były naprawdę duże krwotoki. Nie biorę teraz accardu i mam nadzieję, że będzie lepiej (wczoraj lekarki głośno się zastanawiały, jaką decyzję podejmie doktor). Doktor naczyniowy stwierdził, że lepiej brać clexane, a aspirynę odstawić.

lilonka super :)) ale fajnie ze widzialas swoje dwa lobuzy w 3D, chyba tez meza namowie na taki prezent swiateczny :)
a my dzis idziemy na polowkowe usg, i to za godzinke, napisze jakie wyniki :)
u mnie dzieci przestaly sie tylko przewalac i juz lekko kopia :)))

Lilionka - ale fajnie :))) Gratuluję Wam, cieszę się że wszystko z maluszkami ok. Też nie mogę się doczekać aż nasze szkraby podejrzymy....w środę wizytę mamy to zerkniemy co tam się dzieje :) A kiedy Ci się pojawił brzuszek przy bliźniakach? Ja w 10tc jestem i chyba już się pokazuje...
Kretowinka - trzymam kciuki - dawaj znać o ci jak z maluszkami :)
Dziewczyny a ile płacicie za takie podglądanie w 3d i nagrywanie?

Różyczko w 10 tc kupiłam pierwsze spodnie ciążowe, bo swoich nie dałam rady któregoś pięknego dnia dopiąć :-) brakowało tak ze 2-3 cm i od tego czasu brzuszek rośnie jak na drożdżach. No i niestety teraz te spodnie robią się w biodrach za małe (roz 36 z H&M mama). Teraz brzuszek ma 93 cm.
Teraz za wizytę zapłaciliśmy 200 zł. Ostatnio było 150 zł. Czyli za nagrywanie i wersję 3d dopłaciliśmy tylko 50 zł. Szkoda, że nie wiedzieliśmy, że można wszystkie usg nagrywać, bo byłaby piękna pamiątka - od takich malutkich bąbli, przez pierwsze serduszka, a potem jak po raz pierwszy zobaczyliśmy rączki, nóżki i całą resztę :tak:

Coleta zazdroszczę, że możecie dziadkom powiedzieć w święta :-) My jeździmy do rodziców raz na 1,5 miesiąca i zrobiliśmy specjalny wyjazd w 10 tygodniu, bo inaczej trzeba by było powiedzieć na wszystkich świętych, a to raczej średnia okazja;-)
Kretowinko - czekam na Twoje wieści z USG
Aisha - Natalia bardzo ładne imię dla kruszynki :tak:

reklama
Różyczko to mój brzuchalek z 12 tc

Załączniki

• _IGP1676-002.jpg
    _IGP1676-002.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 37
Do góry