reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A to z 16 tc

Załączniki

• 28.10 (426x640).jpg
    28.10 (426x640).jpg
    50,4 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Fajny brzuszek :-)
Ja nie mogę się doczekać swojego - ale to jeszcze chwilka.
Dziś odebrałam pierwsze ciążowe wyniki krwi - wszystkie bardzo ładne - nawet glukoza spadła... Myślę, że zasłużyłam dziś na mała nagrodę - eklerkę :p
Podglądanie maluszka we wtorek.

Lilionka - super brzusio!
A ja dziś pierwszy raz zrobiłam spożywcze zakupy przez internet. Teraz czekam na dostawę towaru. Fajnie - kupiłam też słodycze na prezenty dla moich współpracowników :-) I wszystko przyjedzie do domu :-) Tylko mięsa bałam się kupować przez @ i A. musi rano pojechać. No i zapisałam się na jutro do fryzjera. Bo ja tu w tych dresach taka jestem zaniedbana, że szok. Nawet mi się włosów nie chce uczesać, a mam prawie do pasa. Chyba mocno podetnę, bo miałam z nimi mega problem w szpitalu. A przy tym clexane, to w każdej chwili mogę znowu tam trafić :-( Zmieniły nam się zwyczaje. Dzień kończyliśmy lampką wina, a teraz ja oczywiście nie, a A też nie - bo trzeba być w formie jakby co. Po tych naszych nocnych wycieczkach do szpitala jesteśmy zawsze przygotowani, torba stoi na dole spakowana przy drzwiach, żeby w razie czego taksówkarz ją chwycił do auta.
Ja przytyłam ok. 1 kg. Ale chyba głownie przez zajadanie mdłości i cyce. Brzusio trochę już wyskoczył, ale chyba nie jakoś mocno. A ja bym chciała Sarę mam sentyment do żony Abrahama, której się też tak późno udało) lub Urszulkę. Albo Krzysia lub Karolka.

ja juz po 40minutowej sesji z moimi dwoma szkodnikami :) wszystko jest w porzadku, Wika jest mniejsza o od Antka, ale teraz patrze na wyniki badania i nigdzie nie mam dlugosci dzieci podanej :/ no, tak sie zachwycalam ta wizyta, ze nie zauwazylam ze takich danych jak dlugosc i masa dzieci nie zostala podana :// ale jutro ide do mojej prywatnej ginki to ja zapytam, no i zapytam o usg 3D, wiem ze kiedys nie miala, ale potem sprzet zmieniala i teraz ma bardzo dobry (w 14tyg to ona mi powiedziala ze jest chlopiec i dziewczynka), moze bedzie miala i nam zrobi :))
pani doktor dzis na badaniu powiedziala ze nie wygladam na 5 miesiac ciazy blizniaczej, ale brzuszek juz mam spory, zaczal mi chyba mocno wystawac w 12tc.

Kretowinka - gratulacje, ze wszystko ok. My po pierwszym usg też wyszliśmy bez wiedzy o wymiarach, bo doktor skupił się na tylu sprawach, że to mu umknęło :-) Najważniejsze, że maluchy zdrowe!

Różyczko- odkryłam, ze na mdłości super działa monte drink. A jutro zamierzam zamówić kurczaka z warzywami od chińczyka, bo czuję, że może też mieć uzdrawiającą moc.
Pozdrawiam

Misia na mnie działały banany :-) Zjadałam po kilka dziennie.
Kretowinko - gratuluje :-) U mnie już od jakiegoś czasu doktor nie mierzy długości, tylko główki, brzuszki i chyba kość udową i na tej podstawie program liczy wagę maluchów. A jaka u Ciebie jest różnica między Wiki a Antkiem? U mnie 13%.

Miłej soboty dla wszysktich! U mnie dziś pod opieką siostrzeniec 9 letni, taki duży to już problemu nie ma;) Mąż poszedł na "fuchę", siostra do pracy, a spali u nas dlatego Tomasz został, żeby go rano nie ciągać.

A ja się do zakupów spożywczych internetowych jakiś czas zniechęciłam. Testowałam kilka sklepów i zawsze był problem, że mimo, że na stanie w sklepie w trakcie składania zamówienia produkt był - to i tak dzwonili i mówili, że jednak nie ma i nie dojedzie. Gdyby to była "pierdoła" to bym sprawę olewała ale zawsze, jak na złość to był główny produkt zaplanowanego obiadu, kolacji. Wszystko inne docierało a składnik główny nie - no i jak tu robić bitki cielęce bez cielęciny albo mule bez muli? więc efekt był taki, że i tak do sklepu stacjonarnego musiałam dylać... znając jednak siebie - wkrótce podejdę do ponownej próby, bo cudownie jak oszczędza się czas i Pan wnosi ciężkie rzeczy do domku.

reklama
ja juz po 40minutowej sesji z moimi dwoma szkodnikami :) wszystko jest w porzadku, Wika jest mniejsza o od Antka, ale teraz patrze na wyniki badania i nigdzie nie mam dlugosci dzieci podanej :/ no, tak sie zachwycalam ta wizyta, ze nie zauwazylam ze takich danych jak dlugosc i masa dzieci nie zostala podana :// ale jutro ide do mojej prywatnej ginki to ja zapytam, no i zapytam o usg 3D, wiem ze kiedys nie miala, ale potem sprzet zmieniala i teraz ma bardzo dobry (w 14tyg to ona mi powiedziala ze jest chlopiec i dziewczynka), moze bedzie miala i nam zrobi :))
pani doktor dzis na badaniu powiedziala ze nie wygladam na 5 miesiac ciazy blizniaczej, ale brzuszek juz mam spory, zaczal mi chyba mocno wystawac w 12tc.

:) No to świetnie, że wszystko gra :)

Do góry