reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cześć Mamuśki :)
Ja teraz w 7 tyg.dostałam luteinę (wcześniej brała duphaston) więc to pewnie indywidualna kwestia...Mi lekarka mówiła że przy bliźniakach też troszkę inaczej się podchodzi do tematu :-)
Dorex - super że badania wyszły ok. Byle tak dalej. Widać u Ciebie już brzuszek trochę? Tak się zastanawiam kiedy zacznie być widoczny :)) Wiem że u mnie jeszcze jest za wcześnie - ale smaruję się na wszelki wypadek żeby się rozstępy nie porobiły :)
Marcysiowa - co do przepisu na kapustę kiszoną - to nic specjalnego - kapusta oczywiście plus warzywa jak na każdą zupę, ziemniaki i suszonych grzybków trochę. Najchętniej bym surową jadła....ale mi szkodzi - nie mogę z wc przez godzinę później po niej wyjść :D
Zosia - to u Ciebie zaraz płeć dziecka poznacie, co? Połówkowe badania chyba zaraz-dobrze się orientuję?

reklama
Różyczka brzuszka jeszcze nie widać no chyba że się najem to mi wypycha troszkę:-D słyszałam że ok 15-16 tc widać ale przy bliżniakach na pewno wcześniej:tak:

Różyczka brzuszka jeszcze nie widać no chyba że się najem to mi wypycha troszkę:-D słyszałam że ok 15-16 tc widać ale przy bliżniakach na pewno wcześniej:tak:

A mnie niektóre spodnie zaczynają cisnąć. Np jeansy które kupiłam krótko przed zajściem teraz pija mnie w brzuch i nie mogę ich nosić. Niby nic nie widać ale potrafi przeszkadzać.

Melduję że po wizycie u nas wszystko w porządku:) Mały ma 1150g i jest dużym dzieckiem i bardzo żywotnym:) wyniki wyszły książkowo:) Nawet glukoza której sie tak obawiałam.

Aniołeczek - super! Jaki już duży Twój dzidziuś :-)
Oczywiście niech mu jeszcze ze 2kg przybędą :) A jak tam płeć? Znacie? Czy zostawiacie sobie element zaskoczenia na dzień porodu?
Marcysiowa - właśnie też tak mam z brzuchem - niby nic nie widać...a jednak jakoś ciasno się w spodniach robi...

Różyczka to bliźniaki wypychają wnętrzności do góry, żeby miejsce sobie zrobić. Po wizycie 21.11 jak lekarz powie, że wszystko w porządku to kupie sobie spodnie ciążowe. Po siostrze mam tylko sukienki i spodnie biodrówki ale one już mnie też trochę piją (spodnie). No i muszę sobie stanik kupić. Normalnie wylewają mi się cyce z mojego dużego D.

Aniołeczek super wieści. Aż miło się takie rzeczy czyta. Gratuluje wyników i prawidłowej glukozy. Oby tak dalej kochana.

aniołeczek super że wszystko dobrze

a co do spodni to obecnie mieszczę się tylko do 2 par reszta za mała ale jakoś to ja różnicy nie widzę na wadze też tylko
+ 1kg ale jadę dziś do mamy która nie widziała mnie 5 tygodni to się zapytam czy widzi różnicę:-D

Różyczko no w przyszłym tygodniu jedziemy na USG, ale wiecie co nie mam żadnych przeczuć. A jak to u was jest/było?

Dzisiaj rozmawiałyśmy o brzuszkach. No i wykrakałyśmy. Tak mi brzuszek wywaliło, że jak mąż do domu przyszedł to :szok: Tak mnie dzisiaj spodnie cisnęły. Myślałam, że to kwestia wizyty w toalecie. Ale po wizycie nic się nie zmieniło. Normalnie wysadziło mi brzuszek.

reklama
Marcysiowa Ty masz dwa maluszki to szybciej będzie widać :tak: a może maluchy coś usłyszały i nie chciały cię rozczarować:-D:-) hihi

Do góry