Ja robiłam na NFZ, bo wcześniej poroniłam. Dają je jeszcze babkom po 35 roku zycia i jak w rodzinie albo wczesniej im sie urodzilo chore dziecko. Ja bede miec 2 robione 12-14 tydzien to pierwsze i połówkowe. Razem z testem PAPPA koszt w Wawie prawie 1000zł.
reklama
Różyczka82
Fanka BB :)
Byłam na usg wczoraj - są dwa pęcherzyki i dwa ślicznie bijące serduszka :-):-):-) zapowiada się że będą BLIŹNIAKI :-):-):-)
Różyczka82
Fajnie Marcysiowa :-) Ja jeszcze w lekkim szoku jestem Powoli zaczyna do mnie docierać jakim wyzwaniem jest ciąża bliźniacza - zarówno logistycznym - jak i fizycznym :-)
Na kiedy masz termin? Ja wg obiczeń jestem teraz w 7tc. Planowany termin to 8.07.2013. Oczywiście mało prawdopodobne żeby z dwoma maluszkami wytrwać aż do lipca - oby do 36tc!
Na kiedy masz termin? Ja wg obiczeń jestem teraz w 7tc. Planowany termin to 8.07.2013. Oczywiście mało prawdopodobne żeby z dwoma maluszkami wytrwać aż do lipca - oby do 36tc!
Różyczka82
Wstawię suwaczek, wstawię :-)
To widzę że Ty jesteś jakieś 3 tyg w 'starszej ciąży' niż ja :-)
Ja teraz taka zmęczona ciągle jestem...tylko spać z przerwą na jedzenie mogę Ale staram się jeść dla..trojga a nie za troje
To widzę że Ty jesteś jakieś 3 tyg w 'starszej ciąży' niż ja :-)
Ja teraz taka zmęczona ciągle jestem...tylko spać z przerwą na jedzenie mogę Ale staram się jeść dla..trojga a nie za troje
Kochana ja już z etapu zmęczenia (a chodziłam spać nawet o 18 jak pamiętasz z innego wątku) przeszłam na etap niespania. Budzę się w nocy i zasnąć nie mogę a jak zasnę to śpię na czuwaniu więc jedno westchnienie męża a ja oczy jak 5zł. Do tego mam wrażliwy węch i mdłości. Z jedzeniem uważaj. Ja mogłabym jak odkurzacz jeść. 30min po obiedzie mogłabym znowu jeść. W takich sytuacjach zapycham się owocami lub warzywami.
Różyczka82
No właśnie uważam :-) Staram się jeść zdrowo, warzywa, owoce, trochę orzechów i awokado na dobry rozwój mózgu, wodę piję... Zrezygnowałam z całej chemii - chipsów, fast foodów, zupek chińskich, coli, kawy....
Sok sobie codziennie w sokowirówce robię - z tego zdrowego trybu życia schudłam już 1kg :-) A jem częściej niż wcześniej. No ale zdrowiej. Zdążę jeszcze przytyć parę kg.
Też mam węch wyczulony, plus mdłości jak jestem głodna :/
A spać to ja mogę ciągle...
Sok sobie codziennie w sokowirówce robię - z tego zdrowego trybu życia schudłam już 1kg :-) A jem częściej niż wcześniej. No ale zdrowiej. Zdążę jeszcze przytyć parę kg.
Też mam węch wyczulony, plus mdłości jak jestem głodna :/
A spać to ja mogę ciągle...
Ile ja bym dała za jedną dobrze przespaną noc. Ja czasem grzeszę i pozwalam sobie na 1 łyka coli od męża ze szklanki. A wody czy innego picia to ja mogę hektolitry. Wody, soku, jogurtu, inki, herbaty. Piję jak smok. A na mdłości to tylko ogórki kiszone
reklama
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Rozyczka: gratuluje i bardzo mnie cieszy jak ktos zaczyna sie odzywiac w ciazy tak dobrze jak ty. To takie wazne zeby nie tylko zaczac jesc pewne rzeczy ale tez zrezygnoqac z tych wszystkich swinstw. Jedz tylko tez ryby i mamy wsio w komplecie.