reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Infinity super wieści, przynajmniej będziesz miała łatwiejszy poród jak Lenka nie będzie duża :-)

Szczerbatka ładny brzusio, ja spróbuje mój też wrzucić na dniach. Ja czuję juz ruchy powyżej pępka, są już bardzo mocne i wieczorami cieżko mi zasnąć...

Ja dzisiaj miałam pierwszą wizytę w szkole rodzenia, co prawda było to spotkanie organizacyjne ale zapowiada się fajnie. Nawet warsztaty z chustowania bedziemy miały... Nastepne spotkanie za tydzień.

Kasik no to fajnie że bedzie synuś :-) Ale faktycznie trzeba się jeszcze nie nastawiać, chociaż tutaj nam się raczej sprawdzaja pierwsze "diagnozy".

reklama
Same dobre wieści widzę, super :-)

Kasik ja miałam już przed ciążą brzuszek pomimo że waga w normie, jakoś tak u mnie się to odkładało, pewnie trochę przez leczenie ... a waga też mi skoczyła w pierwszym trymestrze i bałam się co będzie później ale u mnie w 4-6 miesiącu rosła niewiele. Teraz mam jakiś +6/7kg a zostało mi 2,5 miesiąca więc raczej żadnego rekordu nie pobiję ;-)
Super że z maluchem wszytko ok, co do płci to jeszcze chwila niepewności bo faktycznie na tym etapie można się pomylić ;-)

Magda no właśnie modelka - byle do Top Model nie miała aspiracji :-D

Esiek nie no takiej pomyłki to chyba nie będzie ;-) nawet nie miała by po kim ważyć więcej niż 3kg :blink: Dotychczas wszystkim koleżankom dość dokładnie ta dr. podawała wage - rozbieżności były przy urodzeniu tylko po kilkaset gramów.
A Twój lekarz widzę że fachowiec że tak potrafi ocenić, super :tak: Życzę aby pomogło i nie wróciło ;-)

Co do apetytu to ja mam wilczy, fakt że bywały tygodnie że malał ale teraz mogłabym jeść non stop, szczególnie słodycze ... problem tylko w tym że mała się już mocno rozpycha więc nie da się za dużo zjeść, trzeba dawkować :-D

Przyszedł do mnie komplet pościeli o którym Wam pisałam kilka dni temu i jestem zachwycona, to jeden z najlepszych zakupów dla malutkiej :tak:Jakość rewelacyjna i wykonanie też - przepiękne to wszytko, chodzę do jej pokoju i się napatrzeć nie mogę :zawstydzona/y: Kurier mi dostarczył też łóżeczko/dostawko/kołyskę, pewnie jutro będziemy składać, zdam relacje bo może kogoś zainteresuje z uwagi na całkiem atrakcyjną cenę ...

Kasik super że z dzidzią wszystko OK. Mi na tym samym etapie co u Ciebie lekarz powiedzial ze bedzie na 70% chlopczyk. No ale jutro sie okaze ;-).
Esiek widzisz i dobrze ze poszlas do lekarza i spojrzal fachowym okiem na tą infekcję.
No to infinity jutro bedzie skladanie łóżeczka, zazdroszczę, tez bym najchetniej juz rozłożyła :-). A jaką pościel zamówiłaś? Ja chyba przeoczylam ten wpis. Ja też czekam na kuriera, ktory przywiezie mi pościelkę w myszki.
Dziewczyny trzymajcie prosze kciuki za jutrzejsza moją wizytę, nie ukrywam ze sie stresuję z uwagi ze byla az 6 tyg temu. Mam nadzieje ze moj okruszek ładnie rośnie i rozwija sie prawidlowo.

Infinity... gratuluje udane wizyty... a mala rosnie i to najwazniejsze... :tak: pewnie jeszcze przybierze sporo na wadze.. no chyba ze bedzie modelkeczka... :-)

Kasik gratuluje po cichu chlopca.... ;-)

Dziewczyny dla mnie plec nie ma zadnego znaczenia, co prawda fajnie byloby miec coreczke bo moja mama ma tylko 2 wnukow ale za to gdyby byl synek to M bylby przeszczesliwy bo jego nazwisko by przetrwalo bo jego brat ma corke. Dla mnie najwazniejsze, zeby bylo zdrowe :)

Montana będziemy składać takie małe łóżeczko-dostawkę które można 'doczepić' do naszego łóżka w sypialni - mam taki plan że niunia z nami będzie w nim spała w nocy a w dzień w swoim pokoju w normalnym (pełnowymiarowym) łóżeczku. Dużego łóżeczka jeszcze też nie mam, wybrane jest ale cały czas biję się z myślami czy na pewno chcę za nie tyle zapłacić :baffled:
A pościel to Lollipop Lane, chyba właśnie Tobie się podobała jeżeli dobrze pamiętam ;-): LOLLIPOP LANE LUKSUSOWY ZESTAW POŚCIELI DLA DZICI (4653061104) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
tylko udało mi się dostać za 150zł. W sumie to nie do końca pościel bo zestaw ma ochraniacz, kocyk/narzutę, prześcieradło i śpiworek.
A Ty na zakupy masz jeszcze sporo czasu więc spokojnie, warto tylko sobie wybrać i polować na okazje - dla mnie to połowa całej przyjemności kupowania :-D:zawstydzona/y:
Za jutro trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze :tak:

Kasik dla mnie tez nie ma do konca znaczenia jaka plec.. wazne zeby bylo zdrowe... chociaz chcialabym parke no ale zobaczymy... ;-)

Infinity kukne zaraz na posciel bo pisze z tel...;-)

infinity cieszę sie że malutka rośnie i czuje się dobrze oby tak dalej.

Kasik a Tobie dokładnie zdrowego dzidziusia i tyle, u mnie w rodzinie same wnuki Marcelina będzie jedyną wnuczką:-)

Esiek ja nystatynę brałam też , mnie dziś doktor oglądnął dokładnie i powiedział że żadnej infekcji nie ma:)

reklama
Kasik gratuluje po cichu chłopca. Ja na początku też chciałam dziewczynke a teraz nie wyobrazam sobie innej opcji jak synuś mamusi :-)
Infiniti super że mała rośnie i wszystko ok. Ztego co pamiętam to podoba Ci się łóżeczko któtre ja mam. Ja też się zastanawiałam czy jest tyle warte mimo że to prezent od siostry który sobie wybrałam bo na dobrą sprawe za tą cene miała bym łóżeczko i pare innych rzeczy ale szczerze nie żałuje. Jest piękne a każdy kto przycgodzi nie może się na nie napatrzeć tak więc ja polecam.
Lenka nawet nie żartuj żeie przegoniłaś? Daj znać bo umieramy z ciekawości :-) A u mnie cisza mój synek coś nie śpieszy się chyba mu dobrze u mamusi :-)

Do góry