reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

dziewczyny z biedronkami to jest tak że jest jakiś asortyment w danym tyg. i potem zostaje to w każdym z miast w zależnosci od wielkości są 2-3 biedronki do których idzie asortyment który zostaje. I może dla tego Bzibziok tak pisała te koszule były faktycznie bo ja takową nabyłam ale to było jakoś w czerwcu. Esiek u nas takie biedronki wielkie do których spływa niesprzedany asortyment są jedna na Zawadzkiego a druga na bezrzeczu i chyba gdzieś na prawobrzeżu. Ale jak już pisałam po mojemu ona nie nadaje się do karmienia to taka bardziej ciążowa koszula ja ją biorę do porodu.

Sylwia dzięki za szczegóły dot. szczepionek a może wiesz coś o szczepionce engerix b 0,5 bo mi taką polecono od razu po porodzie?

Dziewczyny byłam na tych targach generalnie jest taka promocja że od dziś do niedzieli wszystko jest w cenach hurtowych, ale konkurencja się wkurzyła i też ma wszystko w cenach hurtowych. Ja zakupiłam pościel do kołyski piąty ręcznik dla małej i kilka pieluszek bo chyba bym chora była jak bym wyszła z pustymi rękami. Dziewczyny jeśli jeszcze czegoś nie macie to teraz można kupić po cenach hurtowych.
Osobno wystawiały się firmy z wózkami fotelikami itd. i powiem wam że tych tako o których tu pisałyście z plastikowymi gondolami było ful. Ładne powiem wam te tako są ich było najwięcej.i tez po cenie hurtowej.

reklama
Bzibziok tak miałam punkcję w walentynki ale szczęścia mi nie przyniosła :-( za to ostatnio bete robiłam w przeddzień urodzin mojego M i czekałam do północy, żeby dać mu najpiękniejszy prezent urodzinowy :-):tak::-)

Ema u Ciebie to dopiero suwaczek zapiernicza, też bym chciała już być na tym etapie :tak:

kasik witaj ja również pamiętam cię z kto po in vitro. Widzicie na każdą z nas przyjdzie pora i każda się doczeka tylko trzeba cierpliwości a to jest najtrudniejsze ale fajnie że ci się udało :)

kasik co do tych badań to z tego co pamiętam mó dr. wprowadzał w komputer do obrazu usg to co wyszło z krwi i dopiero wtedy coś widać kiedy masz wizytę? Nie martw się mnie 38 wiosen minęło w marcu :-D.

kasik36 - no wreszcie !!! Ile można czekać! Co do wyników twoich badań to musisz tutaj zapytać Infinity, ona najwięcej przeszła w tym temacie i myślę, że Ci będzie potrafiła wytłumaczyć co i jak.

Tak czy siak - witamy i witaj w gronie bezobjawowych ciąż :)

Madzia
- dzięki za info, byłam w obu tych co piszesz i nie mielii ;/ A co do targów to ja sie przejade jutro choć nie wiem czy mi się w sumie chce.
Dziewczyny tutaj macie zdjęcie z targów w Szczecinei stoiska TAKO, widać że są te wózki o których piszecie:

https://www.facebook.com/TAKOnetpl/photos/pcb.848558291843367/848556538510209/?type=1&theater

Kasik mi walentynki szczescie przyniosły, bo miałam w walentynki transfer:) To szczescie moje buszuje teraz po całym brzuchu i rozciaga go w kazdym mozliwym kierunku.
I na prawde, kazdej kobiecie starajacej sie o dziecko zycze przezycia tego wszystkiego.

Esiek ale ty spryciula jesteś dokładnie to jest zdjęcie z tych targów ale to tylko część z wózków tako, było ich naprawdę dużo i ludzie kupowali. A mój wózeczek w kropeczki oczywiście jeszcze nie dotarł, ja chyba szybciej się rozpakuję niż go dostanę.

Kasik dokładnie Infinity przeszła tu najwięcej jeśli chodzi o prenatalne i chyba wie z nas najlepiej.

dziewczyny co do tych ruchów to faktycznie po 30 tyg. one się zmieniają. Nasze dzieci mają już mało miejsca i się tak suwają jak węże w brzuchu i wypychają, moja Marcelina pcha się non stop czasem to mam wrazenie ze zaraz wyjdzie mi brzuchem ale lubię to bo jestem spokojna wtedy.

A dziewczyny my z Marcelką od jutra jesteśmy już w donoszonej ciąży co niezmiernie mnie cieszy :)

Ostatnia edycja:
Madzia76 mi 38 puknęło w lipcu :-)

Esiek obiecałam, że po prenatalnych do Was zawitam więc jestem :tak:

Infinity już mi odpowiedziała na innym wątku. Z samych wartości tych wyników nic nie wiadomo, trzeba porównać z usg, tak więc muszę czekać do wizyty u genetyka 8 października.

reklama
Do góry