reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A ja mam pytanie do dziewczyn które juz mają swoje cudeńka, dziewczyny co Wy jecie, albo czego unikacie żeby dzieciaczki nie miały kolek, bo ja w tym temacie jestem kompletnie zielona.

Madzia - wiesz mnie to też zastanawia ale na razie udało mi się zebrać takie opinie - moja mama i teściowa twierdzą że dziewczynki nie maja kolek, tylko chlopcy. Kiedyś się tak uwazało = nie wiem może coś w tym jest, oby :) Spytaj mamy może nam potwierdzi.
Druga opinia - jak się karmi tylko mlekiem matki też kolek nie ma, ani zaparć itd. Dopiero po wprowadzeniu mleka zastępczego a tutaj wiadomo - trzeba trafić na swoje.
A co do karmienia piersią jeszcze to czytalam ostatnio b.fajny artykuł o tym co jeść jak sie karmi piersią - i wniosek byl jeden - WSZYSTKO poza alkoholem i papierosami, używkami. Czosnek nie szkodzi, cebula nie szkodzi, ostre nie szkodzi a jednie delikatnie zmienia smak mleka ale nie powinniśmy tego unikać bo potem dziecko jest bardziej otwarte na nowe smaki.
Jeżeli będe karmić małą piersą to zgodnie z tą metodą :)

Witam wszystkie nowe dziewczyny. Na Kto po pewnie jest Was więcej ale dobrze rozumiemy jak cieżko jest przejść tutaj :)

Esiek dzięki za informację dzisiaj spytam mamy jak to było ze mną, ale moja bliska kolezanka karmiac córeczkę mogła jeść tylko zupę warzywna i to taką jałową bez przypraw bo mała miała masakryczne kolki, moze taki egzemplarz jej się trafił ale pamietam ze dziewczyna była wyczerpana dopiero jakieś kropelki sprowadzone z czech jej pomogły. Ja to i tak chciałabym jeść dosyć lekko bo chętnie zrzuciłabym co nie co :-D.

PAŹDZIERNIK
1. MAJKA201 (12 październik) syn Miłosz
2. MADZIA76 (18 październik) córka Marcelina
3. LENKABAR (30 październik) syn Filip

LISTOPAD
4. FOOTE (5 listopad) syn Jerzy
5. Bzibziok (7 listopad) syn Michał
6. LOLITKA200 (13 listopad)
7. ESIEK (19 listopad) córka Małgosia
8. EMA51 (27 listopad) syn Jan

GRUDZIEŃ
9. zula_5 (6 grudzień), bliźniaki
10. _Infinity_ (12 grudzień), córka Lenka
11. Ona232 (12 grudzień), syn Antoś
____________[/FONT]

2015

STYCZEŃ
12. Hope84 (1 styczeń) córka Nina
13. szczerbatka (13 styczeń) syn Piotruś
14. Magda_7891 (19 styczeń) córka Zosia
15. Bziumelka (20 styczeń) córka Sonia
16. Oktavi (22 styczeń) córka Jagienka
17. Emilia M (29 styczeń) syn Filip

LUTY
18. ewelina.br (4 luty) syn
19. Medalikara (14 luty)
20. Genna (19 luty), niespodzianka :)
21. montana8 (22 luty) syn Jakub

KWIECIEŃ
22. Jazzabell (10 kwiecien)

Infinity ja mam aspirator do noska z canpola i bardzo sobie chwalę:-) w zestawie są 3 wymienne gumowe końcówki i nie trzeba żadnych filtrów.

Majka201 do codziennej pielęgnacji ten aspirator do odkurzacza nie nadaje się. Z resztą nie wyobrażam sobie codziennie wyciągać odkurzacz :-pJa mam dwa i aspirator z canpola jest do codziennej pielęgnacji, a Katarek do odkurzacza tylko jak dzieci chore i już nie jestem w stanie buzią odciągnąć.:tak:

Niepokorna moje gratulacje !!! doczekałaś się w końcu :-) ślicznego masz synka <3

Madzia i Piotr jaka śliczna Haneczka <3

Lilka1986 i twoja Hania równie urocza <3

Jogo jaka Nadunia malusia i śliczna <3 wstawiaj suwaczek Nadusi:-p

Lilka1986 ale miałaś nieprzyjemną historię …. No chyba wzięłabym co miałabym pod ręką i rzuciła w dziada :baffled::angry: Jacy ci ludzie są durni … ja nie wiem skąd oni mają takie przekonania :baffled:
Moim zdaniem dzieci z In vitro są tymi wybranymi, wyczekanymi, wymodlonymi przez nas i zawsze będą NAJ ! A tych bruzd to niech sobie u siebie poszukają ci gadający :angry: ! Najgorzej to ci księża …. dlatego ja chcąc mieć ochrzczone dziecko nie przyznaję się nawet do prawdy :-) g…o ich to powinno obchodzić :tak:

Jazzabell witaj i życzę nudnego ciążowania :-) podobny termin miałam z synkiem w ciąży ;) Pamiętam, że w listopadzie poczułam pierwsze ruchy, a na święta bożego narodzenia miałam już spory brzuszek :-)

Medalikara gratuluję !:) przeczytałam … raz dziewczynka, raz chłopiec, raz pupa i myślę sobie …. Boże.. trojaczki ? heheh :-p ale tobie chyba chodziło o to, że na każdym USG coś innego widać, co:-p?

Esiek mama i teściowa chyba w bajki wierzą hehehe:-p
Dziewczynki również tak jak i chłopcy mogą mieć kolki ale i nie muszą :tak:
Karmiąc piersią chyba większe jest prawdopodobieństwo problemów brzuszkowych bo tu chodzi o podanie laktozy dziecku, a w pierwszej fazie mleczka jest jej dużo ;) Przy MM przechodzisz na bezlaktozowe i zazwyczaj po problemie jest, a karmiąc cycem musisz odciągać tę pierwszą fazę.
Co do jedzenia wszystkiego to hmmmm…. Powiem tak. Karmiąc jeszcze Adę zjadłam cebulę na pizzy- było malutko, bardzo malutko jej … a mała miała taki ból brzuszka i później jej kupka śmierdziała cebulą, że nigdy w życiu nie tknęłabym więcej cebuli przy karmieniu ;) podobnie jest pewnie z czosnkiem i innymi mocnymi przyprawami i jedzeniem.

reklama
Do góry