reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Elleni gratulacje dla całej rodzinki:) Masz ślicznego bąbelka:)

Mam dziewczyny pytanie odnośnie wózka, widziałam że któraś z Was się zdecydowała na Tako moonlight czy słyszałyście jakieś opinię na temat wersji omega, która jest sporo tańsza? Ja wiem że różnią się kolorem stelaża i tkaniną. Ale nikt nie pisze o jakości w wersji omega. Chodzi mi o ten wózek: Wózek wielofunkcyjny Tako Moonlight Omega black 2014 (spacerówka+gondola + fotelik Maxi Cosi Cabrio) GRATIS KURIER [id19038/cabrio] - 1589 zł : DINO - Najlepsze wózki dziecięce, meble dla dzieci, foteliki samochodowe, Dino Sklep

Ostatnia edycja:
Elleni śliczna ta Wasza córeczka, gratuluje!!
Ada witamy na świecie:-)

My już po połówkowym. Badanie trwało prawie godzinę ale dlatego że lekarka uczyła studenta, ale przynajmniej mąż się na oglądał:-) Mała bardzo dobrze wspólpracowała chociaż była wtulona we mnie i raczej były plecki no ale udało sie wszystko odnaleźć i pomierzyć. Wszystko idealnie:-):-) Waży już 360g. Dokładne wymiary napisze jutro bo dzisiaj nam się nie chciało czekać na opis. Domówiliśmy też płyte z nagranym całym badaniem i z 4d/3d za 50zł. Lekarka potwierdziła dziewczynkę na 90% bo tak jak mówiłam leżała tyłem ale to już 3 na 3 lekarzy powiedziało że dziewczynka więc napewno tak będzie :-):-) Sonia pokazała piękne dłonie otwarte a to podobno rzadkie bo raczej dzieci trzymają piąstki a ona dwie dłonie obok siebie aż lekarka zrobiła zdjęcie dla siebie. Palce ma bardzo długie i stopy też (to po mnie bo jak się urodziłam to właśnie tak wyglądałam, teraz też mam długie i szczuple palce i dłoni oraz szczupłe stopy). No i jej stopy są nad moim pęcherzem więc każdy jej ruch wędruje prosto w pęcherz czyli już wiem dlaczego co chwile chodzę sikać:crazy:

No i niedługo wrzucę wam zdjęcie mojego brzuszka bo przez kilka dni wyskoczył i wkońcu widać że jestem w ciązy.

Magda a Ty o której masz wizyte??

Bzibziok, też szukam opinii na temat tego wózka.

Bziumelka, na 16 mam wizytę ;)
Twoje maleństwo już duże i super że wszystko jest dobrze ;)

Elleni serdeczne gratulacje. Mała jest kochana.
Dziękuję Bogu że przyszło mi żyć w czasach kiedy mogę doświadczyć takiego cudu ;)
Bziumelka super że z malutką wszystko ok a brzuszka pid koniec ciąży jeszcze będziesz miała dość. Nie narzekam ale obracanie się w nocy to istny wyczyn ;) a tu jeszcze 6 tyg ; )

Elleni Adusia jest przecudowna!!!!!!!! Ogromne gratulacje :))))

Ewelina mi na ból zatok bardzo bomaga gorący termofor przyłożony do miejsca bólu i oczywiście Ibuprom zatoki- czyli to na co teraz nie możemy sobie pozwolić :-D ale sam termofor też daje radę, kilka razy dziennie sobie przykładaj na 15-20 min

Wszystkim mamusiom "połówkowym" gratuluję- to jest ważny moment, teraz już górki :)

Emilia ja prowadzę szkołę językową i uczę w niej najmłodsze grupy i nie znam ani jednego Filipa! Teraz była moda na Antonich, Janów, Jakubów, Wiktorów, ale może się to zmieni- szkoda by było :/ typowo międzynarodowe jest też Adam, ale Filip ładniejsze ;-)

A ja dziś wróciłam do pracy i zamierzam pracować do samego końca! heh takie wyzwanie sobie postawiłam :) ale czuję się świetnie, jak ryba w wodzie... tylko ten kręgosłup :/ i trochę zabawnie się prowadzi zebrania z rodzicami z takim ciążowym bębenkiem, ale pozytywnie :-)

A propos brzuszka ;)
Ja budzę się w niedzielę przekrecam na plecy i odruchowo dotykam brzucha a tu szok. Mój brzuch jest po lewej stronie a po prawej pusto ;) ale po chwili poczułam kręcenie i brzuch wrócił do swojej pozycji ;)

reklama
Elleni gratuluję! mała przecudowna :-):tak:
Magda powodzenia na wizycie, życzę aby maluch zechciał zdradzić płeć ;-)
A z tym brzuchem to tez zauważyłam ;-) jak leżę na boku i przekręcę się na plecy to jest taki wielki i widać że mała na górze jest a po chwili gdzieś się chyba wciska bo robi się bardziej płaski :-D

Do góry