reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Emiilia dobrze ze z dzidzia wszystko ok.Moze polez plackiem skoro krwawisz,nie znam sie na tym a faktycznie od jakiejs rozstrzepanej lekarki wiele sie nie dowiesz:crazy:.Niedlugo masz wizyte chyba u swojego lekarza i w szpitalu.Na pewno Ci cos poradza.bedzie dobrze:-)

Lenka wozek super,poogladalam.Tylko tych modeli tam jest pelno i do konca nie wiem ktory Twoj :)Wklej linka jak mozesz.

reklama
Hej, jestem już w domku :) wypisali mnie, bo wszystko jest w porządku i stwierdzili że szkoda dzieciątka na razie pozbawiać możliwości posiedzenia jeszcze w brzuszku Mamusi. Mam się zgłosić w najbliższy poniedziałek z powrotem o ile wcześniej nic sie nie wydarzy. Mam cichą nadzieje że Wiki zdecyduje wyjść troszkę wcześniej żebym nie musiała mieć wywoływanego porodu :-)

Nie mam pojęcia dlaczego w linku jest Hartan Racer GT a jak się na ten link wejdzie to wyskakuje podpis Hartan Sky :/ tak czy inaczej na fotce jest nasz Hartan Racer gt

Minni a czemu Ciebie tak właściwie męczą? Przecież jeszcze nie masz terminu, niech sobie dziecko posiedzi spokojnie w brzuszku, gdzie mu będzie lepiej?

Ostatnia edycja:
Lenkabar: moje męczenie zaczęło się od teorii wysnutej przez jednego lekarza po zrobieniu usg. Stwierdził u mnie makrosomie płodu wywołaną przez cukrzycę ciążową. Mam tylko nadzieje że usg w szpitalu jest bardziej wiarygodne.

Mam dzisiaj okropny dzień - ciągle bym coś jadła, a jak już zjem to czuje się nadal głodna :szok:

Emilia ciesze sie ze z dzidzius wszystkie ok:) odpoczywaj I do raze ze juz konczysz prace.

Esiek ja tez pije kakao deco moreno tak dwa 3 razy w tyg i to wystarcza nie musze juz łykać magnezu. Moze jeszcze jedz wiecej pomidorów bo zawierają potas a to tez ważny składnik .

Lenka fajny wozek rożek tylko troszke trzeba na niego czekać :( no ale narazie i tak byś nie używała .

Minni ni moze to i lepiej ze nie wywołują tylko pozwalają zeby dzidzia sama zdecydowała kiedy chce sie urodzić.

peti ja wlasnie na you tubę oglądam one born evry minute i prawie na każdym odcinku mam łzy w oczach :) w szkole rodzenia zaproponowali mi rodzenie w " w centrum rodzenia " które znajduje sie przy porodówke . Różni sie tym ze to centrum jest nowe i masz swój prywatny pokój z podwójnym łóżkiem, plazma , prywatna łazienka , pięknym lozeczkiem dla dziecka , basenami do porodu , piłki i inne życzy które mogą pomoc przy porodzie . Dodatkowo maz moze spać z toba i dzieckiem ! Wszystko super ale rezyzgnujesz z jakiekolwiek znieczulenia :( cos za cos . Nie maja tez lekarzy tylko same położne . W razie komplikacji przewożą na standardowa porodówke . Duzo kobiet sie nad tym zastanawia ale ja sobie daruje bo pomimo ze chce rodzic bez epiduralu to chce miec świadomość ze w każdej chwili moge o niego poprosić jesli poczuje ze nie daje rady. Co o tym myślisz? U ciebie tez cos takiego maja?

Lenka wozek piekny.I to tak jest ze jak wsiadzie sie do mercedesa to ciezko przesiasc sie do innego modelu :)

Emilia ja chodze do Antepowicz.To T tez u niej bylas?W uk? Bo nie rozumiem:-)Jej w sumie teraz tu nie ma,to moze poleciala do Was :)

Minni super ze jestes w domu,a glod jest z jednym z objawow zblizajacego sie porodu ktory wymaga duzo wysilku.Wiec moze to juz blisko :)

Jogo to o czym piszesz to warunki jak w hotelu pieciogwiazdkowym.Super sprawa tylko szkoda ze w razie czego nie mozna skorzystac ze znieczulenia.U nas jest podobna opcja ale tylko prywatnie,bez basenu i jest w tym znieczulenie.Ale jak to faktycznie wyglada to nie wiem bo nie chodzilam do szkoly rodzenia.Jednak w Uk macie stanowczo wiecej opcji jezeli chodzi o porod.

Emilia: zaczelo sie w 11 tygodniu mega krwawieniem i placzem ze poronilam. Potem plamilam przez ok 3 tygodnie. Potem chwila spokoju i ponownie krwawienie. I po nim wszystko nagle sie skonczylo

reklama
Emilia, super że dzidziuś ma się dobrze. Odpoczywaj dużo i na pewno będzie dobrze.

Jestem po wizycie u pani genetyk i odebrałam wyniki PAPP-A i wolnego beta HCG.
Jak to powiedziała przemiła pani dr nie mam się czym stresować przy takich liczbach.
Ryzyko zespołu Downa 1:16839
Zespołu Edwarda 1:38325
Zespołu Pataua 1:38714
Wszystkie pomiary maleństwa w środku normy ;)
Jedyne zalecenia/uwagi to USG w 16tc i echo serca dzidzi na które już wtedy kazał się dr umówić oraz informacja o wolnej przestrzeni która wtedy miała 71mmx19mm.
Zapisana jestem teraz na USG połówkowe na 12.09 to będzie końcówka 21tc.

Do góry