reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Emilia - trzymam kciuki za dzidzie i pomyslna wizyte - kurde no juz by moglo sie u ciebie to wszystko uspokoic bo ile mozna sie zamartwiac - musi byc wszystko dobrze nie ma innej opcji...

Esiek - mnie tez skurcze lapia i to nie tylko w nocy ale w dzien na przyklad jak mam bardziej dopasowane buty to w palce mnie lapie - ja to juz marze o tym zeby sie porzadnie rano pprzeciagnac - ale narazie nie ma szans tylko probuje odrobine a juz skurcze lapia. No i tak jak pisza dziewczyny magnez i woda - ja wezme zaledwie dwa dni magnez i juz jest duzo lepiej.

reklama
Jestem po obchodzie i po usg. Na dzisiejszym badaniu wyszlo ze Mala wazy 3600g inie ma tu mowy o makrosomii plodu. Trafilam na bardzo konkretna lekarke, dzisiaj zdecydują czy wypiszą mnie do domu czy tez wywolaja poród. Zdecydowac ma jakis profesor. Na pewno nie będę lezala tak bez sensu, co mnie bardzo cieszy :)

Minni - no to dobrze ze trafilas w koncu na konkretna lekarke i ze zdecyduja cos konkretnie a nie takie latanie a to do szpitala a to moze do domu - mnie to sie wydaje ze juz zostaniesz i beda chcieli rozwiazac ciaze - trzymam kciuki

Dziewczyny nikt nic nie wie jak tam nasza Molla co?
Martaczi tez nic dawno nie pisala...

Minni no to super,mala jednak nie taka duza :)I wydaje sie to bardzo logiczne bo przeciez trzymasz diete i mierzysz poziom cukru.
Jezeli wszystko jest w porzadku to pewnie pojdziesz do domu.Oni teraz odchodza od wywolywania porodu,bo jednak to jest ingerencja i stres dla dziecka,tym bardziej ze caly czas jestes przed terminem,no ale niech profesor zadecyduje:tak:

Emilia trzymam kciuki kochana!

Esiek sproboj pic zwykle kakao,takie w proszku i bez cukru.Ja pije 3,,4 razy w tygodniu i zero skurczy :)

Emilia, kciuki żeby z naleństwem wszystko było dobrze.
Minni, oby cię nie zwodzili i szybko podjęli decyzję co robić...

A ja byłam wczoraj na wizycie. Zdenerwował mnie lekarz że szok. Ale już mi przeszło. Hormony rozchwiane to może za bardzo dramatyzuje. A więc co najważniejsze wolna przestrzeń została wyparta przez kropka i nie ma po niej śladu ;) Dzidzik ma się dobrze, serduszko bije. No i z mniej przyjemnych mam zapalenie grzybicze na które dostałam nystatyne dopochwową na 10 dni. Kolejna wizyta za 2 tyg przed urlopem dr.
A i jeszcze schodze z duphastonu a potem po mału z luteiny...

Ostatnia edycja:
Ginka powiedziala ze mam lozysko przodujące ale to początek wiec powinno sie podnieść. Kazała duzo lezec i odpoczywać. I potem jak powiedziałam ze to in vitro to powiedziała ze krwawienia sie zdarzają czesto po in vitro i w sumie nie wiadomo czy to od tego czy od łożyska. Czytałam ze o lozysko przodującym mowi sie po 20 tyg a przed 20 tyg występuje u 30% kobiet i podnosi sie. Poza tym dzidzi ok. Ma ponad 6 cm i wszystkie narządy ok. Zrobiła to mierzenia na syndrom downa i tez ok. Ale rzeczywiście roztrzepana lekarka tak jak czytałam na opiniach. Pod koniec chyba zapomniala z jakiego powodu przyszłam i sie jeszcze raz spytała, dziwne troche. Ale usg zrobiła dokładne.

Emilia: no wlasnie ja mialam lozysko przodujace.... I stad krwawienia. Dzis bylam na wizycie i lozysko sie calkowicie podnioslo i jest gdzie powinno.... Wiec glowa do gory. Ja sie strasznie ciesze ze u mnie juz jest wysoko i nie powinno byc krwawien

Emilia cieszę się, że dzidziuś ma się dobrze, uważaj na siebie, odpoczywaj dużo, leż ile się da

Infinity wyobrażam sobie Twoje nerwy... trzymaj się dzielnie, straszne to jest że tyle czasu musisz czekać w niepewności, ale wierzę, że w czwartek już odetchniesz z ulgą

Esiek ja często miałam skurcze łydek albo co gorsza uda brrrr, boli to miejsce potem kilka dni. W ciąży tego problemu nie mam, bo ze względu na twardniejący brzuszek biorę dużo magnezu- dla ciężarówek jest MagneB6, no i tak jak piszą dziewczyny dużo wody

Minni dobrze, że tym razem zajmuje się Wami ogarnięta lekarka :)

My dzis po wielkich zakupach tzn. miały byc wielkie ale przy wózkach spędziliśmy prawie 3h i niewiele zostało dzis na resztę :-D kupiłam śliczne rożki, kolejna pościel, półśpiochy- bo tego mi brakowało i niespodzianka przy kasie, bo w Bebe Clubie w szczecinie jest niebieski tydzień i wszystko co niebieskie jest w cenach hurtowych. Ale za to totalnie zmienilismy koncepcję wózka, najgorzej, że zaczeliśmy oglądanie od mercedesa wśród wózków i potem już wszystkie wydawały nam się badziewiaste i musieliśmy przy nim zostać ;-) Wybraliśmy cacuszko Hartan Racer GT, na białym stelażu, granatowa gondola/spacerówka z elementami marynarskimi (biało-granatowe paski). Cudny! On nie jeździ- on płynie :) w ostatnim momencie się po niego wybraliśmy, bo one są robione dopiero dla klienta po złożeniu zamówienia, w całości robione i składane w Niemczech i czeka się na nie do 3 miesięcy. Ale tą niemiecką precyzję czuć w każdym szczególe wózka

Dziewczyny ze Szczecina
w Bebe clubie jest genialny Pan sprzedawca- polecam! Jego wiedza o wózkach i siedzonkach powala. Warto posłuchać takiego fachowca. Np. jeśli chodzi o siedzonka to powiedział nam dziś, a właściwie demonstrował właściwe dopasowanie, kąty nachylenia itd. że wcale nie te foteliki są najbezpieczniejsze, co mają w rankingach najwiecej pkt. tylko te co idealnie zgrają się z naszym siedzeniem w aucie. Także na następne zakupy bierzemy dwa auta i pewnie znów spędzimy tam full czasu, ale wiem że dobierze naszemu dziecku idealny fotelik

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry