reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, a w szczególności mamusie jakie polecacie foteliki? Wszędzie doradzają, że najbezpieczniejszym fotelikiem na rynku jest Recaro. I koleżanki, które mają małe dzieci też polecają. Któraś ma? Lub planuje zakupić? Jedyny mankament dla mnie to to, że w porównaniu do np. Maxi Cosi są po prostu brzydkie.. ale zaraz się we mnie odzywa matka polka i myślę sobie, że przy bezpieczeństwie to nie ma znaczenia ;-) i tak się zastanawiam na jakie Wy się decydujecie.
Mój M o dziwo powiedział, że w Maxi Cosi napewno nic się dziecku nie stanie, a w razie bardzo poważnego BUM (odpukać w niemalowane) to i tak fotelik nic nie zmieni

reklama
lenka - mój mąz też mówi, że tylko Recaro. Podobno najlepsze. Niemniej ma wadę - jest cieżki i jako nosidełko ciężko się używa a wiadomo, że na początku dużo się nosi jako nosidełko. W sklepie więcej punaktów w testach od MaxiCosi miał tylko Cybex, jakiś czas temu pisałam o tym z Madzią. Poza tym - Recaro nie wejdzie ci na ramę TAKO, nie ma adaptera takiego ;/ Ja chyba mimo wszystko wezmę MaxiCosi nie wiem tylko jeszcze jakie model.

Hej, hej!
Widzę, że Wy już jesteście porządnie obkupione, a właściwie to nie Wy tylko Wasze maleństwa.
Ja praktycznie jeszcze nie mam NIC. 1 kocyk, 2x bodziaki i jedne śpioszki.
Mam od koleżanki podostawać ubrania po jej już 6 miesięcznym brzdącu. Czekam więc, bo nie chcę kupować nie potrzebnych rzeczy.

Esiek dzięki za informację. Ja raczej na 100% kupię Tako, także jeśli Recaro nie pasuje to raczej odpada. Czyli ja pewnie też wezmę Maxi Cosi. Co do ciężaru Recaro- też mnie to przeraziło, ostatnio koleżanka była u nas z 4 miesięcznym Maluchem i niosła go w Recaro, mało jej się ręka nie urywała. Choć ona twierdziła, że między innymi dlatego jest taki bezpieczny. Jutro się wszystkiego dowiem dokładnie w Bobolandzie i Bebe Clubie

No koleżanka ma rację, ciężki bo bezpieczny. Ale myślę, że nie ma co zwariować - z takim maluchem i tak za wiele nie pojeździsz w trasę. A ten następny foteli pow 10kg można kupic Recaro :)

Esiek co do klubow to nie dajmy sie zwariowac,pewnie ze spokojnie mozesz isc.Nie przesadzajmy,zyc trzeba normalnie jak sie tylko da.Ja bylam w marcu na koncercie w klubie.Maz mi zrobil niespodzianke i kupil bilety na Donatan&Cleo.W Polsce pewnie bym nie poszla,ale tu wszystko co polskie sprawia mi radosc :) Bylam moze 3,4 godziny,wypilam mnostwo wody i nawet troszke potanczylam tak z nogi na noge:-).Nic sie nie stalo.A dzieciaki sie stresuja jak my sie stresujemy.Idz i zaszalej :-D

Ja mam maxi cosi fotelik i jestem mega zadowolona.
Bzibziok: ja jestem jak ty. Nie kupuje tony ciuszkow. Nigdy nie bylam za kupowaniem miliona rzeczy i strojenia dzieci. Nie moja krew ale ja jestem chyba dziwna:)

Esiek ja uważam tak jak Peti nie ma co dać się zwariować. Ja bylam ostatnio na weselu w sobote szalalam do 4 rano i w nd do 1 i nic się nie stało a muzyka też była głośna. Jak się będziesz źle czuła to zawsze możesz wyjść.
Jeśli chodzi o fotelik to ja mam stokke izi go ale super jest też izi sleep rozkłada się go na płasko i dzidzia może spać. Jeśli ktoś dużo podróżuje to warto zainwestować. A jeśli chodzi o ich bezpieczeństwo to też czytałam że są dobre.

Esiek co do wyjścia do klubu to powiem ci jak było z moją koleżanka , ona była jakos 6/7 miesiąc na panieńskie w klubie , fakt klub kameralny ale wychodziliśmy z niego razem
Jakos po 24 a zaczęłysmy o 20 :) wiec musisz
Pomyśleć :)

reklama
Labo, mega gratulacje dla szczęśliwych rodziców.

Dziewczyny, jeśli chodzi o ubranka, to przed urodzeniem Zosi nakupowałam tyle, że spokojnie wystarczyłoby dla czworaczków :-)
Kupowałam szczególnie body i pajace.
Z doświadczenia powiem Wam, że najwygodniejsze, szczególnie na noc, są półśpiochy z bluzeczką/kaftanikiem.
Szybko się zdejmują i nie trzeba męczyć się z odpinaniem nap od pajaców czy body, kiedy trzeba w błyskawicznym tempie przewinąć.

Do góry