reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzia ja dzwonię na ten zawsze tel. 22 33 22 888. Nie wiem tylko czy tam umowisz wizyte jak nie masz abonamentu u nich - sprawdz.

reklama
Madzia ja na aż 17:20. Ale ja cały czas czynna zawodowo, a i M zapracowany, więc wcześniej nie możemy :/ a ja niecierpię tego całego dnia stresu.. zresztą jak my wszystkie :)

Lenka podaj nazwe tego balsamu z Clarinsa,tego juz na po ciazy :)

Co do szkoly rodzenia to ja chodzilam,cwiczylam( w sumie cwiczenia byly najlepsze) a przy porodzie polozna skomentowala,ze wszystkie chodza do szkoly a zadna oddychac nie umie :)Jezeli ktoras z dziewczyn rodzi naturalnie to warto isc na lekcje oddychanaia,wiem ze takie organizuja w ie.A jezeli macie cc to starata czasu.Wiecej dowiecie sie dziewczyny od mamy czy z ksiazek :)
Niepokorna,no to synus rosnie jak na drozdzach,gratuluje .

Madzia nie przejmuj sie płcią to najmniej ważne najważniejsze ze wiesz ze z maluszkiem wszystko ok. Rozumiem ze chcesz znać płeć ale to co najważniejsze to juz wiesz. Następnym razem jak dzidzia tak zaciśnięte nóżki to spuboj potrząsać brzuchem albo wstać i podskoczyć . Mi tak dr kazała robić podczas badania jak mała nie chciała sie ujawnić a jak to nie pomogło kazała wyjść i wypić słodki sok lub coś słodkiego zjeść . Zawołała mnie za 15 min i malutka juz pieknie pokazała ile ma paluszkow u rączki oraz ze jest dziewczynka:)

niepokorna ale super takie inf sie czyta:) od razu mysle ze moja tez juz moze tyle ważyć :)

elleni to juz mozesz szaleć z zakupami dla Ady :) ja tez mam juz szafę ale jescze nic nie piore. Jak myślisz kiedy można zacząć z praniem? Nie chce tego odkładać na ostsnia chwile bo nie wiem jak sie bede czuła pózniej.

Dziewczyny pisalyscie o kapili dla maluszków i kosmetykach. Ja z doświadczenia zauważyłam ze maluszki nie zawsze dobrze reagują na kosmetyki i zbyt częste kąpiele. Dlatego zamierzam kąpać dziecko co 2 -3 dni na początku a do kapania używać bede tylko oliwy z oliwek. Tak mi poleciły moje koleżanki mamy a im dermatolodzy. Zamierzam na początku używać taki szampon destinox (chyba) jest super na ciemieniuche i od niedawna jest dostępny w Polsce bo pare lat temu go przywozilam z uk a teraz juz jest. Co prawda zakupiłam kosmetyki jonsons ale nie bede ich używać narazie.

Zuzia co co tam u ciebie? Jakoś tak ucichlas ostatnio.

Jogo ja wiem że płeć nie najważniejsza ale ja od razu mam taką schize że może doktor nie mówi mi całej prawdy, że może coś jest nie tak, za każdym razem Kiedy mam usg mój dzidziuś leży sobie tak dupką wiem że to głupie ale czuję taki dziwny wewnętrzny niepokój i tak się zastanawiam żeby pójść do kogoś kogo nie znam i zrobić takie niezależne usg. Chociaż za 2,5 tyg mam polowkowe.

Dziewczyny ja sobie nie wyobrazam kapania dziecka 2 razy w tygodniu,czy to jest jakas nowa moda?Kapalam swoja core codziennie i nigdy nie miala problemow ze skora.Ja mysle ze alergie powoduje uzywanie nieodpowiednich kosmetykow a nie higiena.Przeciez taka dzidzia sika non stop i robi kupki i wrecz trzeba to dziecko wykapac wieczorem.A moze ja sie nie znam?Mamusie co wy na to?:-)

reklama
Peti - ja sie z toba zgadzam co do kapania w 100%.

Madzia-przestan! Co ty pleciesz. Gin ma obowiazek ci mowic o wszystkim. Takie wredne dziecie masz. Ja juz pisalam moim zdaniem to baba, chlopaki takie wredne nie bywaja :)

Do góry