reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cześć dziewczyny.
Udanych wizyt i samy dobrych wieści życzę .
Lawendowy sen fajnie że znalazłaś chwilę żeby napisać. Buziaki dla Zosieńki i dużo zdrówka dla was obu.
co do kąpieli dzieciaczków to chyba co lekarz czy położna to inna opinia. Każda z nas musi sama popróbować. poza skórą dzidzi ważne też jest jaką macie wode. U mnie jest wstrętna i bardzo twarda dlatego od początku kąpie małego w emolium, oilatum albo w oilan. Mydeł nie używałam. a do pupci w razie potrzeby używam alantanu albo sodocremu a na bieżąco pudru.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny.
No ja po wizycie już. Niestety mój kropek nadal pozostaje kropkiem bo za hiny ludowe nie chce pokazac kim jest jest tak ułożony ze nie ma na niego bata, nie wiem czemu mi to robi ale doktor próbował z 20 minut go przekręcić i ani rusz. Troszke jestem zawiedziona bo liczyłam że sie dowiem kto taki u mnie mieszka, ale nic to 30.05 mamy badanie połówkowe i chyba nie wyjdę z gabinetu dopuki sie nie dowiem. Najważniejsze ze z dzidziusie wszystko dobrze rozwija sie prawidłowo jak na 18 tydz. ciaży. A nastepan wizyta u mojego doktora oczywiście za 4 tyg. ale teraz juz tak nie panikuje bo za 2 tyg. to płówkowe wiec troszke szybciej.

Esiek ja też używak kosmetyków Ziaja i ten krem na rozstepy tez kupiłam i stosuje oczywiście jaki bedzie efekt to sie okarzeale też mysle o tym aby dla maluszka kupić właśnie te kosmetyki, mnie one pasują wiec mam nadzieję ze jemu/jej też beą.

Lenka czekam na wieści teraz od Ciebie.

Lawendowy Sen ciesze sie ze już czujesz sie lepiej i wracasz do zdrówka, a Zosieńka taka grzeczna:)

Megi ty to już lada dzień normalnie sie rozpakujesz:) Ja takie mocne rozpieranie macicy miałam jakieś 2 tyg. przed porodem, potem trzasneły wody 45 minut i poszło, wiec na pierwszy poród to ja nie narzekam.

Dziewczyny mam jeszcze pytanie od kiedy mogę zastanawiać sie nad szkołą rodzenia, bo nie wiem czy już szukać ale chyba za wcześnie, zreszta z tego co czytałam to dobrze by było znaleźć szkołe rodzenia najlepiej przy szpitalu w którym chce sie rodzić a ja jeszcze z doktorem na ten temat nie rozmawiałam.

Ja zgadzam sie z labo. Nowonarodzone dzieci sie po prostu nie poca... A kapiel narusza naturalna bariere ochronna dziecka. Tu akurat poszlam za zachodem ktory od dawna uwaza ze zalecana codzienna kappiel to bzdura bo wiecej szkody niz pozytku niesie. Ja synka niemal do teraz kapalam raz w tygodniu i tez prawie bez kosmetykow. Te dodalam po kilku miesiacach. Tylko gdy byly upaly kapalam 2 razy na tydzien lub 3.

Dziewczyny mam do zbycia ciążowe spodnie z h&m. długie beżowe (2x ubrane) i krótkie tez beżowe (3xubrane) w rozmiarze 42, jeansowe krótkie w rozmiarze 40 (2 x) i jeansową sukienkę też z h&m w rozmiarze xl ( w niej byłam ze cztery razy). może któraś bedzie zainteresowana. trzymałam dla kuzynki ale ona nic nie przytyła. jest w 20tygodniu a brzych jak deska:szok: więc jej się nie przydadzą.

Madzia - no co ty !!!!!!!!!!!!!!!! nie wierzę !!!!!! Ty się babo nastaw na unisexy - zielenie, żółcie i brązy bo jak tak się uprze do porodu ? :D

Madzia a przez 3D próbował, u Lenki tak się dało zobaczyć.
Powiedz - połówkowe tez robi Dr. Węgrzynowski?

Co do szkoły rodzenia to niestety się nie wypowiem bo ja w ogóle nie zamierzam chodzić. Rodzę CC i nie czuje takiej potrzeby, wiem, że tam uczą wielu rzeczy ale po prostu chodzenia na takie zajęcia z 10 innymi ciężarnymi i te wszystkie historie to chyba nie dla mnie :) Nie czuję klimatu o może tak to określę :) Nie wiem czy chcesz rodzic w Policach ale nie słyszałam aby tam była jakaś szkoła rodzenia. Ja coraz więcej się zastanawiam nad porodem - niezbyt dobre opinie jednak o Policach, a lekarze z naszego oddziału podobno nie chodzą na porodówkę - tam zupełnie inni lekarze. Ostatnio myślę intensywanie o Pomorzanach, mam tam tego znajomego lekarza, o którym wam pisałam wiem że gdyby robił mi CC bylabym super spokojna i miałabym dobra opiekę. Warunki chyba przeżyję, szpital to szpital muszę się tylko dowiedzieć jak sobie poradzili z tym gronkowcem który tam był rok temu.

Ostatnia edycja:
Witam o poranku :)
Dzisiaj o 12.20 a polskiego czasu o 13.20 mam polowkowe , prosze o tance zaklinajace :D mam nadzieje ze synus bedzie grzeczny bo ostatnio to szaleje niesamowicie ;) faktycznie z macicy urzadzil sobie sale gimnastyczna ;)
Esiek-ze przy usg prenatalnym tabsy nie maja wplywu a przy badaniu z krwi byc moze maja....ale ja badan z krwi nie robilam wiec tutaj Ci nie pomoge...

zatem trzymam kciuki ! :) ja jutro mam połówkowe ale wizyta dopiero o 19.20 więc cały dzień będę czekać ;-)

Madzia76 u nas w mieście szkoła rodzenia jest od 20 tygodnia, wcześniej nie zapisują. W pierwszej ciąży chodziłam mimo tego, że od początku wiedziała, że ciąża będzie rozwiązana przez cc ale chciałam się oderwać i wyjść do ludzi. Teraz nawet nie miałabym czasu na żadne szkoły rodzenia :-p

a ja w końcu mam gdzie układać ciuszki Szymka i naszej królewny :-D zamówiliśmy jakiś czas temu szafę, mąż skręcał kilka dni ale w końcu skręcił i teraz synek ma jedną część od ziemi do sufitu a Ada drugą ;) W końcu rzeczy w jednym miejscu znajdują się a nie porozkładane po komodach :-p

wiecie co,a ja wam powiem, że nie wyobrażam sobie nie wykąpać dziecka. U nas syn od narodzin kąpany jest codziennie i nie dlatego, że brudny itp... ale on po prostu lepiej mi spał po kąpieli. To był taki rytuał ... on wiedział, że kąpiel->mleczko -> i spać. Od początku taki system wypracowaliśmy, a i widziałam, że on jest spokojniejszy jak wie co się dzieje i zna schemat wieczorny.

Ostatnia edycja:
Esiek no próbował i nawet dowcipnie też próbował i nic nóżki ma zaciśnięte dr. mówi że babki tak nogi zaciskaja hahaha ale nic nie stwierdził. Tak połówkowe też dr. Węgrzynowski straszne kolejki teraz do niego, my fartem mamy na 30.05. no tu to ja bez płci z gabinetu już nie wyjdę.

Co do Polic to rózne rzeczy słyszałam, zaplecze super personel taki sobie ale ja nie wiem czy bedę rodzić przez cc czy sn jeszcze nie rozmawiałam z doktorem na ten temat zresztą pewnie by mnie zbył, że za wcześnie na takie dyskusje ale na nastepnej wizycie po połówkowym juz zamierzam podyskutować. Co do szkoły rodzenia to w policach chyba nie ma ale na uni jest ta dla rodzących w policach. Ja jeśli bedę rodzić siłami natury to i tak prywatnie będę brała położną, a to najlepiej było by wziąść z polic. Dzisiaj przed wizytą wziełam ulotkę położnych (takiej fundacji ze zdroi) raczej tam rodzic nie bedę ale ulotkę wziełam. A co do porodóki w policach to faktycznie różne rzeczy słyszałam ale jak ostatnio leżałam w wielką sobote w szpitalu to właśnie byli lekarze z porodóki i mój dr. zadzwonił żeby jednak ich popędzić i dało to efekt.

Madzia - ale te prywatne położne ze Zdroi - obsługują tylko te rodzące w Zdrojach niestety :( Kiedyś mi koleżanka mówiła i tak też jest na ich www napisane bo tez zaglądałam. Podobno inne szpitale tego nie praktykują także dowiedz się dokładnie jeszcze.

reklama
No włąsnie wiem ze te ze zdroi obsługują zdroje ale w policach podobno jest super położnik muszę poszukac bo tak na razie w tym temacie to raczkuje a moze okazać sie ze bedę miała cesarkę i tyle. Zastanawiałam sie te nad Szchwedt podobno rodzi sie tam super tylko niestety to duży koszt.

Do góry