reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny mnie to gubia slodycze,ja sie nie moge opanowac!Juz wybieram najzdrowsze opcje np.orzechy brazylijskie w czekoladzie,ale co z tego jak wciagne cala paczke od razu.Moze macie jakies sposoby zeby ich nie jesc?Oprocz silnej woli :laugh2:

Peti niestety w tej kwesti nic nie poradze :(
Dziewczyny a jak z wyprawka ciuszkowa u Was??Boshe ja naprawde nie wiem ile i czego mam kupic...

Niepokorna ja mysle ze nie ma co kupowac duzo newborn,bo nie wiadomo jak duzy maluch bedzie.Ja mam moze z 5 par spiochow,i 8 bodziakow.Za to od 0-3 moze z 10 spiochow i 10 bodziakow.Mnie caly czas moj maz powtarza ze dostaniemy mnostwo rzeczy,wiec nie ma sensu kupowac za duzo.A do sklepu zawsze mozna podjechac i dokupic.Dzieciaczki rosna szybko :)

Niepokorna zreszta w lipcu zaczynaja sie przeceny u nas,nakupujesz ciuszkow za grosze,tymbardziej ze masz jeszcze czas.

Dziewczyny przez te Wasze smakołyki głooodna się zrobiłam!!! ;-)

Esiek no widzisz podejście do wyboru imion mamy takie samo :) Ty się śmiejesz a ja osobiście znam 2- letnią Jessikę :-D:-D:-D a uczę jedną 6- letnią Jacquelin. Żeby było komiczniej obie dziewczynki maja typowo polskie nazwiska

Peti niby czas mam ale....nigdy nie wiadomo co sie wydarzy i wolalabym juz pomalutku kompletowac wyprawke....a poza tym pozniej gorzej wylozyc tyle kasy na raz a tak pomalutku i systematycznie....

No tak Niepokorna masz racje.W mamas and papas maja juz gotowe listy co kupic,tylko nie wiem czy sa na nich ubranka,przy okazji sprawdze.
Co do imion to sie zgadzam z Wami dziewczyny,co niektorzy nie mysla a pozniej idzie taka Jessica Cebula do liceum i dzieciaki maja polewke,no ale to juz wina rodzicow.
Moja corcia bedzie Lucy ale nazwisko tez bedzie miala angielskie.Chociaz moj maz wola do brzucha Lucynka :)

reklama
peti - gdybym żyla w Londynie czy Dublinie jak wiele z Was to bym się w ogóle nie przejmowała jakie to imię bo bardzo, bardzo wiele "zachodnich" imion mi się podoba - wiadomo na świecie nie ma to znaczenia a wiele pieknie brzmi.
Ale my żyjemy w drobnomieszczańskiej Polsce :) i tutaj niestety pewne rzeczy śmiesznie brzmią. Poza tym ja sobie tłumacze tak - dam imie polskie ale uniwersalne, jak np. córę nazwę Michalina to po angielsku będzie Michelle a po hiszpańsku Miquela i też będzie gites :) Gdzie nie pojedzie będzie dobrze.

Do góry