reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mini gratuluję pięknej wagi dzidziuśa:-). Jest się czym chwalić.

Co do wagi to ja właśnie latalam po sklepach i chciałam kupić sobie sukienkę bo w niedzielę mamy Komunię i szlag mnie trafił normalnie rozmiar 42 muszę brać a i tak nic nie kupiłam.:mad:

Esiek ja zawsze dozuo cieszyłam po prostu to lubię a teraz strasznie bolał mnie kręgosłup a po wczorajszym basenie rewelacja jutro też idę.

Lenka nie wybieram jeszcze łyżeczka ale już sobie podglądam i te mebelki wybrane przez jogo mi bardzo pasują.my z mężem wogole lubimy drewno pod każdą postacią.

Chyba też się zwaze:-S

reklama
Minni dziekuje,ja zaraz o tym samym pomyslalam :)Dam znac w piatek.

Madzia a nie lepiej kupic ciazowa?Na pewno bedziesz miec jeszcze okazje ja zalozyc.I przynajmniej bedzie rosla z Twoim brzuszkiem :)

Madzia dziekuje :) mebelki to właściwie maz wybierał i kolor tez , ja byłam za ekri ale on sie uparł to sie zgodzilam. Sugerował sie tym ze białe dla niemowlaka ale juz nie dla 3 latka a przecież trochę to kosztuje wiec nie będziemy wymieniać .

Niepokorna ten zestaw mebelkow tez jest dostępny w kolorze almad , mebelki sa o tyle fajne ze sa z drewna , masywne i wszystko w systemie ciche domykanie. A i jeszcze przewijak jest na komodzie wiec go nie musze dokupowac a jak dziecko podrośnie to ściąga sie przewijak i jest normalna komoda , fajna sprawa :)

Lenkabar , esiek imię Aleksander nie koniecznie musi oznaczać Olek bo moze być Alex ( pieknie) Maksymiljan tez super i można wołać Max :) Co do Kuby nie krytykuje bo to piękne imię i w rodzinie mam chyba juz 3 Kubusiów ale Lenka napewno chcesz imię dla swojego dziecka takie ze jak go zawolasz to sie 5 odwróci? To imię jest teraz bardzo popularne a co za tym idzie ze w szkole czy przedszkolu będzie kilku Kubusiów ale oczywiscie nie oznacza to ze ci odradzam.

Minni faktycznie ta twoja niunia to kawał kobietki :) do końca ciazy to pewnie będzie z 4,5 kg! Moja dopiero 500gr . Co do diety to nawet nie pomyślałam ze moge stosować ale chyba powinnam. Narazie staram sie ograniczyć cukru do min i jeść duzo sałatek ostatnio obowiązkowo robię sobie jedna dziennie. Moze to zachamuje zbyt duży przyrost wagi .

No właśnie Madzia może kupuj już ciążowe? Ja nie jestem absolutnie fanką H&M, bardzo rzadko tam kupuję, ale działem Mama ostatnio się zachwyciłam :) Może zajrzyj? Ja kupiłam np. 2 pary świetnych spodni ciążowych. Jeansy takie, że w ogóle nie widać, ze ciążowe- normalne świetne jeansy

Jogo to właściwie jedyny powód dla którego jeszcze się waham nad Kubusiem... strasznie popularne ostatnio imię! Oczywiście wolałabym mniej popularne, ale jeśli zabierzemy się konkretnie do wybierania i nic mnie nie rzuci na kolana, to chyba będę wolała popularne niż takie co mnie nie powala. Ale mam nadzieję, ze jeszcze na coś wpadniemy :)

Esiek a Ty się brakiem tycia nie przejmuj. Wiele kobiet w I trymestrze wymiotuje, nie ma apetytu i chudnie. A dzieci maja się świetnie :)

Nie pamietam ktore juz,ale dziewczyny pytaly niedawno o przepisy na zdrowe posilki.Wlasnie gotuje zupe z avocado ( 1 raz ) a na kolacje makaron razowy z pesto i tunczykiem.Mam 2 ksiazki ktore naprawde moge Wam polecic.Pierwsza to Odmladzajaca Ksiazka Kucharska a druga Odchudzajaca Ksiazka Kucharska,autor Marek Bardadyn.Obie sa fantastyczne :)

Oczywiście wolałabym mniej popularne, ale jeśli zabierzemy się konkretnie do wybierania i nic mnie nie rzuci na kolana, to chyba będę wolała popularne niż takie co mnie nie powala. Ale mam nadzieję, ze jeszcze na coś wpadniemy :)

Bardzo fajne myślenie, mi tez podoba się wiele imion z pierwszej 10 najpopularniejszych no ale co poradzić? :) Nie bede się silić na oryginalność bo, przepraszam ale potem na Jessici, Alany i Natanielów patrzeć nie mogę :)

Lolitka podaje przepis na pesto :
60-80 g swiezej bazylii, 3 lyzki startego parmezanu,3 lyzki oliwy,25 g orzeszkow piniowych.3 zabki czosnku.Wszystko utrzec.Uzyc ze sloiczka.
Makaron razowy spaghetti 350 g
1 piszka tunczyka w sosie wlasnym
4 lyzki pesto
To jest przepis na 4 porcje,1 porcja zawiera 425 kcal :)

reklama
Niepokorna a ja właśnie wsunelam z 15 pierogów ruskich z duuuuza ilością skwarek ;)

Ostatnia edycja:
Do góry