reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Szyszka ja sie troszkę przejmuje bo przed leczeniem warzyłam 56 po hormonach i zastrzykach wskoczyło mi na 64 w momencie zajścia i teraz juz 9 na plusie a pewnie będzie jeszcze 9 do końca to w konsekwencji bede miała bardzo duzo do zrzucenia po porodzie. Ale cóż jak mi wszyscy mówili ze tyje to odpowiadałem ze wole być gruba i miec dziecko niż chuda i nie miec:) jak patrzę na usg na moja Nadie to zapominam o pierdołach tylko ciesze sie ze jest jak jest:)

majka a ty jak tam juz brzusio konkretny?

madzia spokojnie wytrzymasz do kolejnego usg , mów sobie ze jest wszystko dobrze i nie ma potrzeby tak często latać do lekarza:) zazdroszczę aerobiku ja sie boje bo lekarz powiedział ze mam sie zachowywać jak emerytka juz do końca. Teraz i tak zaczęłam duzo łazić z psiunia prawie całymi dniami:)

esiek jak jak tam twoje cycochy? Ja po 12 tyg juz nie czułam bólu w piersiach . Tylko czasami w w nocy a w dzień flaczki. Teraz tez w sumie nie bolą tylko czasami i to głownie same sutki.

Lenkabar a jak tam u ciebie jestes okraglutka juz? Wybraliście imię ?

Mini ni jesli nic nie pomyliłam to ty masz dzisiaj usg ? Jesli tak to kciuki&&&&

reklama
Witajcie dziewczyny.

muszę się normalnie wyżalić, bo zła jestem jak cholera :/ po prawie 4 tygodniach przypomniałam sobie że nie odebrałam wyników z krwi testu podwójnego. Miał być po 10-14 dniach. Pojechałam rano i Panie nie mogły go znaleźć... co się okazało- nie został jeszcze(!) opisany, dr postawił przy nim kropkę. Jak usłyszałam o tej kropce to mnie po prostu zmroziło... Panie próbowały tłumaczyć, ze ta kropka to pewnie to, ze dr miał dużo pracy i miał wrócić do mojego wyniku, żeby go zinterpretować, ale wiadomo ja i tak umieram ze strachu :((((( może coś było nie tak jak zerknął? Tłumaczę sobie że wtedy pewnie by tego nie odłożył... ale poza totalnym strachem jestem wściekła! W naszym stanie nie wolno miesiąc trzymać kobiety w niepewności. Mam dzwonić w piątek po 13ej MOŻE już będzie zinterpretowany! Chyba umrę ze strachu do tego czasu...

Jogo dziękuję, mój brzuszek już taki ładny ciążowy, choć wiadomo jeszcze nie jakiś wielki. Ale już mogę go dumnie nosić :) swęęędzi teraz mocno, więc smaruję go 2-3 razy dziennie. Piękne imię wybraliście dla córci!!! My wciąż boimy się zapeszać i tak mocno jeszcze za wybieranie imienia się jeszcze nie zabraliśmy, tak wstępnie ja jestem za Jakubem, mój M za Maksymilianem, a wspólnie bierzemy jeszcze pod uwagę Aleksandra :) zobaczymy jak siądziemy do jakiejś książki z imionami, ale coś czuję że zostanie Kubuś :)

Jogo no ja się na aerobik zdecydowałam bo u mnie nie było przeciwwskazań a po tych całych procedurach przybyło mi się jeszcze rok temu marzyłam niecałe 60 kg a teraz to już 73 dotknęło:-( i muszę uważać żeby za dużo nie przytyć.Ale powiem wam że takie ćwiczenia w basenie doborze robią i są ubezpieczne dla dzidziusia.

Lenka faktycznie nie ładnie się stało z tym opisem ja miałam na wizycie opisane Ale to dlatego że byłam 3 razy ale mojego wyniku też doktor i panie szukały. Nie martw się ją przy nazwisku też miałam kropkę doktor powiedział że to znaczy że do opisu. Na pewno jest ok co nie zmienia faktu że to niedopatrzenie a za to biorą pieniążki.

Jogo ale cudne to łóżeczko i mebelki też Ale ja na razie skupiam się na łóżeczku po prostu piękne.

Ostatnia edycja:
Madzia jedno Twoje zdanie, a działa cuda! Nawet nie wiesz ja mnie pocieszyłaś :)))) skoro doktor tak wytłumaczył tą kropkę to jestem spokojniejsza. Choć tak jak piszesz to bardzo nie fair, badanie za duże pieniążki i w sumie bardzo dla rodziców stresujące, a oni sobie je miesiąc trzymają do opisu. Ja na szczęście się wcześniej nie stresowałam, bo prawdopodobieństwo liczone z USG było tak znikome, ze w ogóle o tym zapomniałam, ale dziś przeżyłam chwile grozy.
A Ty już po woli wybierasz łóżeczko? :) może po wizycie we wtorek zaczniecie wybierać imię dla córci/synka :)

Jogo- nie przejmuj sie waga...po porodzie bedziemy sie motywowac do zrzucenia a teraz nasze malenstwa sa najwazniejsze :) Mebelki sliczne chociaz to nie moj kolor,ja lubuje sie w bieli i w tym kolorze wybralismy lozeczko i byc moze przewijak bo nadal sie zastanawiam czy to konieczny zakup :)

Hej,

Lenkabar - bo to tak jest, choćby nie wiem jaka klinika i jacy lekarze - jak się samemu nie dopilnuje to dupa blada. :) Na pewno wszystko jest OK, nie ma co się martwić.
Co do imion to ja sobie postanowiłam jakiś czas temu w ogóle nie wypowiadać na temat wyborów dziewczyn bo to jest tak subiektywne, że nie ma co .... Nie mniej co do Aleksandra to powiem Ci, że mój problem z tym imieniem jest taki, że i tak i tak potem używa się tylko Olek a to już nie koniecznie mi się podoba :)

Madzia
- ja Cię babo podziwiam, ja nie cierpię wysiłku fizycznego a że ty jeszcze w ciąży masz ochotę na aerobic to SZACUN :)

Jogo - co ty moje piersi nie bolą i nie bolały, miały lepsze dni ale bez szału :) W ogóle to zauważam tylko, że niewygodnie mi już spać na brzuchu ale Pani dr wczoraj powiedziała, że macica jest już b.duża i lada chwila mnie wywali pewnie. Z resztą nie ukrywam, że od paru dni już WRESZCIE widać :) A tak popołudniu i wieczorem to już w ogóle wyglądam jakbym piłkę do nogi połknęła. Super, strasznie długo na to czekałam! Z sytuacji, które jeszcze uważam to oczywiście częstotliwość "siku" - jest masakryczna, w nocy już 3 razy ;/

Sylwia - u mnie identycznie, liczenie ciąży od miesiączki i od trensferu to różnica tylko dwóch dni. A co do terminu porodu - niech się tam zmienia jak chce i tak mam CC więc nie specjalnie na razie się psychicznie tym porodem przejmuje. Tzn. w sensie, że i tak się do niego nijak przygotuję :)

Dziewczyny co do wagi to ja z kolei mam taki problem jak bodajże Foote - nic a nic nie tyje ;/ Te z was, które przytyły - uwierzcie mi i tak źle i tak niedobrze! Pociesza mnie to, że moja dzidzia i tak o tydzień większa niż ten 12tc. Wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka, która jest równo tydzień wyżej ode mnie ma 13tc i jej dzidzia ma niecałe 6cm. A moja wczoraj w 12 tc nieskończonym już miała 6cm, czyli chyba nic jej nie brakuje :)

W piątek jadę powtórzyć morfologię, cukier i toxo bo wczoraj wzięłam skierowanie także zobaczymy co mi tam poleciało.

Lawendowy - dajesz radę ? :)

Niepokorna
- koleżanka ma przewijak i mówi że to wywalona kasa, wszędzie przewijała małego tylko nie tam. Na jej przykładzie też wyleczyłam się z białych mebelków - przy dwulatku te białe mebelki są teraz całe umazane wszystkim czym się da. To na prawdę sprawdza się chyba przy niemowlakach a potem to już nieciekawie wygląda. Ja też uważam, że białe pokoiki sa urocze ale sama się na takie nie zdecyduję :) Mam białe fronty w kuchni i wiem co to znaczy szorowanie tego :(
Miłego dnia, u mnie szaro i buro i mam w planach wysprzątać łazienke.

Ostatnia edycja:
wybralismy lozeczko i byc moze przewijak bo nadal sie zastanawiam czy to konieczny zakup :)

Też tak myślałam w ciąży. Kupując łóżeczka (mam dwa ze względu na piętrowy dom) kupiliśmy tylko jeden przewijak. Po porodzie zaraz kupiliśmy drugi. Ja mam spore problemy z kręgosłupem po wypadku, a mój zawód dodatkowo wpływa na jego stan. Przewijak okazał się dla mnie zbawieniem, jest na takiej wysokości, że nie muszę się schylać zbytnio, nie tak jakby było z przewijaniem na kanapach, etc.

Tak samo było ze stelażem do wanienki. Na początku nie kupiłam, ale po miesiącu kąpania dziecka w pozycji schylonej szybko dokupiłam stelaż.

P.S. Podobne zdanie w ciąży miałam na temat monitora oddechu. Po paru nieprzespanych nocach, kiedy to mały spał a ja słuchałam czy oddycha, to szybko zamówiłam monitor.

Dziewczyny jak nie jesteście czegoś pewne to nie kupujcie, po porodzie zawsze można dokupić. Ja żałuję, że kupiłam podgrzewacz do mleka. Użyliśmy go parę razy po czym wylądował w szafie jako kolejny zbędny element infrastruktury.

reklama
Niepokorna ja kupilam komode w komplecie z lozeczkiem i szafa, ktora juz jest przewijakiem,dokupilam tylko ten cienki materacyk na wierzch.Jezeli nie bede uzywac ,wyrzucam materacyk i po sprawie.Oddzielnego przewijaka raczej nie ma sensu kupowac.

Lenka na pewno wszystko jest ok z dzidziusiem,gdyby bylo inaczej nie trzymali by Twoich wynikow tak dlugo,nie ma szans.
Tylko taki jeden lekarz z drugim nie pomysla ,ze czlowiek sie stresuje.

Co do wagi w ciazy to jest sprawa indywidualna,jedne dziewczyny tyja mniej drugie wiecej.Zastanawia mnie jak mozna w ogole nie przytyc,bo nawet po stymulacji idzie juz pare kg w gore.Organizm magazynuje tkanke tluszczowa.Ale moze co niektorzy maja super przemiane materii , tak czy tak zazdroszcze :) :) U mnie 13 kg do przodu.

Do góry