reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Zuzia u nas było tak, że i ja i mąż czuliśmy że to chłopak bo w sumie bardzo marzyliśmy o synku a marzenia jak widać się spełniają :tak: U nas już w 13t4d Sebuś pokazał co tam ma pomiędzy nóżkami :-D

Lawendowy Sen ale duża już Zosiunia, jeny Tobie tylko 3 m-ce pozostały :szok:

Martaczi gratuluję udanej wizyty, już się nie stresuj bo Twoja córcia jest zdrowym dzieciaczkiem.

A mój synek dziś kończy 5 m-cy:szok:

reklama
Madzialenak jestes jedna o ktorej wielokrotnie myślałam i zaglądałam czasem na forum, cieszę się dziewczyny że wam się udało. No i zchłopcami chyba tak bywa że szybciej wiadomo nas trzymali w niepewności do 20 tygodnia, w 17tc doktor powiedział smierdzi mi tu babą ale kto wie :-)

A moje koleżanki co zaszły w ciąże naturalną ciągle mnie krytykują że za dużo czasu spędzam z małą, no ale mało kto wie co przeszliśmy żeby ją mieć. Ja tam korzystam z każdej chwili tule całuje itp, wiecie o co chodzi. Wracam do malucha obudziła się

Madzialenak - nie chce sie wierzyc ze Sebus juz ma 5 miesiecy - tak szybko te dzieciaczki rosna:) Duzo slodkosci mu zycze z okazji tej 5cio miesiecznicy:) Pamietam ze bardzo chlopczyka chcieliscie....

Fusun - no to juz raczej napewno na wizycie powiedza ci co tam sie chowa no chyba ze maluszki beda wstydliwe:)) Ja mam wizyte 26.02 czyli dzien po tobie ale tutaj to nie powiedza mi jeszcze... a przeczucia masz??

Ja zawsze bardzo chcialam pierwsza coreczke z reszta juz niejednokrotnie to pisalam, nawet kiedys mialam obawy czy nie bede zawiedziona jak sie okaze inaczej ale od samego poczatku mam jakos przeczucie ze siedzi chlopak i nie czuje sie zawiedziona - chyba dlatego ze wiem ze moj M bardzo by chcial no i wkolo tez mam samych chlopakow wiec maly bedzie mial sie z kim bawic:) Nawet imiona juz chodza po glowie hihi no i chlopak zawsze bedzie mogl sie opiekowac mlodsza siostra hihi

Fusun - to długo nie wiesz;-) moi pokazali już w 12 tc i sprawdziło się w 100%. Czytałam kiedyś, że chciałabyś wózek Tfk. Generalnie jest taki sam jak easywalker - porównywałyśmy z Sylhą. Megazaleta tych wózków to duże pompowane koła - pojadą po każdym terenie.
Zosia_K - ja pamiętam:-) w końcu w jednym prawie czasie chodziłyśmy z brzuszkiem;-) Moi jutro kończą 10 miesięcy - kiedy to minęło;-)
Lawendowy - ja też bym chciała na fb;-) tu czasem zaglądam ale tyyyle piszecie, że przy dwójce czortów nie mam czasu ogarnąć:-D

Zuzia: mówisz i masz - suwaczek gotowy :) Ja ostatnie usg miałam 2 tyg temu wyszło, że ciąża jest pare dni do przodu. Kolejne usg na NFZ mam w 20 tygodniu, więc podobnie jak u Ciebie. U mnie jest dokładnie na odwrót na około same dziewczynki się rodzą, mi przepowiadają synka. Ciekawe czy sie sprawdzi :) Wiem jedno tatuś był by w siódmym niebie :D już mówi jak to mecze z Nim będzie oglądał i grał w piłke :)

Znowu muszę tyle nadrobić ;-), bo ostatnio wpadłam tylko pogratulować narodzin Maksia, z komórki hehe.

A jak to jest z grupą na fb? Moi inni znajomi nie będą widzieć postów i zdjęć tam wstawianych przeze mnie? Jeśli nie, to też prosiłabym namiary :-D. Chciałabym się z Wami dzielić fotkami itd.

Jezu dobrze, że poradziłyście mi powoli prać ciuszki, okazało się, że tyle tego jest :szok:. Wczoraj 2 prania, dzisiaj 2 i jeszcze 3 będą przede mną, szok. A gdzie pościel z łóżeczka, którego jeszcze nie mam :-).

Ostatnio się zorientowałam, że jeszcze coś do wózka się wkłada, tzn do gondoli :sorry:. Możecie coś polecić? Poród zapowiada się na kwiecień. Są różne śpiwory na suwaki, pościele z kołderką, kombinezony dla dzieci, koce i nie mam pojęcia co wybrać. Śpiwory wydają mi się za grube, bo 3 tygodnie i będzie maj, czerwiec i później lato. Może jest coś uniwersalnego? A może śpiwór najlepszy? Tylko nie wiem czy na jesień jeszcze mi się przyda, czy nie będzie za mały.

Miłego dnia! Lecę prać i w międzyczasie nadrabiać;-).

Lilonka - te zdjecie twoich bobaskow jest takie slodkie ze buzia zawsze mi sie usmiecha jak je widze - doskonale cie pamietam bo bardzo spodobaly mi sie imiona twojej parki i sama je rozwazalam jak myslalam o parce:)

Minni27 - no piekny suwaczek:) A wiec tez okolo 20stego tygodnia bedziesz miala usg - mowisz ze chlopaka ci wroza a ty sama masz przeczucia czy narazie nie chcesz mowic?? He he no z tymi facetami tak jest sama widze jak moj trafi czasem w internecie na chlopieca super zabawke i jak oczy mu sie swieca :-D Ja juz widze jak bedzie szalal jak bedzie chlopak

Mazenka - tak prywatne forum na fejsie jest tylko widoczne dla nas i tylko my widzimy zdjecia i komentarze w nim dodane takze smialo dolaczaj a i dziewczyny nie zapomnijcie dopisac swoich imion i nickow do linka o nickach zebysmy wiedzialy kto jest kto. A no i wczesniej musi was ktos zaprosic napiszcie na priva wasze imie lub jak was znalezc na facebooku to zaprosze was do forum

reklama
Zuzia – ja już na poprzedniej wizycie prosiłam o sprawdzenie płci. I nawet coś tam próbowała sprawdzać, ale jej nie poszło. Dziś umówiłam się do innej lekarki. W sumie to wcale nie chciałam żeby ta pani dr, do której chodzę była moją prowadzącą. Tak jakoś wyszło. A ta, do której się umówiłam jest specjalistką od usg i liczę na to, że ogarnie płeć. Byłam u niej na usg połówkowym z synkiem. Bardzo dobrze ja wspominam.
Nie wiem czy mam przeczucia, czy to co czuję to zwyczajna chęć aby tak było, ale chciałabym mieć parkę (śniło mi się, że tak będzie ):-). Jeżeli chodzi o przeczucia to myślę, że będzie chłopiec. Co do drugiego dziecka to nie wiem

lilonka – chyba się zdecydujemy na ten Tfk. Mój mąż był wczoraj w warszawie w sklepie dla bliźniaków i widział jeszcze inne wózki. Ale ten póki co wypada najlepiej. Co do prowadzenia to masz rację. Ja co prawda prowadziłam go tylko w sklepie, na równej podłodze, ale mogłam nim manewrować dosłownie jednym palcem.

Do góry