reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pingwinek a krew była czerwona czy była taka brązowa, pozlepiana i wyglądał nieco jak ziarenka kawy? Jeżeli była czerwona to najprawdopodobniej krew albo Twoja, albo Milenki z dziąsełek. Krew już taka przetrawiona w postaci brązowych, zbitych kuleczek to mogłaby sugerować krwawienie w żołądku. Krew w stolcu pojawi się dopiero jak krwawienie będzie intensywne. Stolec wtedy będzie smolisty, czarny. Jednak ja obstawiam, że krew była Twoja :tak:.

O rany już 10:19.... A w laboratorium przyjmują mocz do 11 :dry:, a ja nie mogę wyjść z domu bo stolarz przyjechał z szafą :zawstydzona/y:. Co ja teraz wykombinuje, jak ja potrzebuję wynik z badania na jutro :szok:. Oj chyba mnie dr udusi...

reklama
Fusun to prawda, jeśli to faktycznie woda, to szybko ze mnie zejdzie po porodzie. Gorzej, jeśli to nie woda a nagromadzony tłuszczyk;) Ale raczej woda, bo jestem napuchnięta i nabita i lekarz też mi mówił, że zatrzymuję wodę.

Co do wózków dla bliźniaków to faktycznie jest case, bo wybór fajnych jest znacznie mniejszy. A Ty chciałabyś z dwoma oddzielnymi gondolami obok siebie? Musisz upewnić się, czy Ci się taki wózek będzie mieścił w wejściu do klatki/do domu, ale to zapewne wiesz:)
A taki: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2014 - sklep internetowy: FYN 42S DUO wózek głęboko-spacerowy dla bliźniąt
Albo taki: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2014 - sklep internetowy: JUMPER DUO wózek głęboko-spacerowy + 2 foteliki + 2 plecaki GRATIS
Tutaj w ogóle jest sporo propozycji: http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=6

Ale widzę, że Ty już sklep Bobo Wózki zaliczyłaś... Wózek faktycznie dobrze jest zobaczyć i przetestować na żywo... Ja znalazłam najpierw wózki w necie a potem obdzwoniłam dystrybutorów z pytaniem czy jest szansa zobaczyć te wózki na żywo. Ten, który wybrałam, był do obejrzenia tylko w jednym sklepie w Warszawie...

Sylwia Ty walczysz ze stolarzem i z szafą, a do mnie mają dziś wysłać komodę - hurrraaa!:) Także mój mąż będzie miał zajęcie na weekend i będzie ją skręcał (o czym jeszcze nie wie, że mu tak fajnie weekend zaplanowałam;) ).

Ostatnia edycja:
Fusun wiesz co widziałam jakiś wózek bliźniaczy w Mapu ale kompletnie nie wiem jaki. Może zadzwoń do nich i zapytaj się jakie wózki mają na stanie bo bez sensu taki kawał jechać.

Fusun ja mam taki wózek i jestem bardzo zadowolona. Jednak nie jest to wózek dla rodziców mieszkających wyżej, np w bloku, ponieważ jest duży ( ma 92 cm) więc nie zmieści się we wszystkie drzwi. Za to jest wygodny dla dzieci, a dla rodziców łatwo się prowadzi. Pozatym robi furrorę na ulicy ;-) ... ja mam wersję imitację lnu ( wszystko się wybiera a producent robi według Twojego uznania)

TAKO Jumper Duo 3w1 - Bliźniacze Szczęście - sklep/komis dla bliźniąt

Gotadora, ten twój wózek akurat udało mi się widzieć "na żywo" bo był na stanie w sklepie. Pamiętałam, że taki masz. Ale u nas on absolutnie nie wchodzi w grę ze względu na gabaryty właśnie. Jest ogroooooomny :-)

martaczi
Mazenka jaaa to już za 9 tyg a dlaczego masz cc? kurde ja się boje naturalnie rodzić...

Ja też się boję i nie biorę tego pod uwagę. Chyba, że natura zrobi mi psikusa i samo się wcześniej zacznie. Biorę cc na życzenie, bo boję się powikłań okołoporodowych i po wszystkich akcjach (8 lat czekania, invitro z przestymulowaniem, torbiel jako powikłanie, problemy z tarczycą, przeciwciała ANA, krwiak w macicy, cukrzyca ciążowa z insuliną plus alergia na insuliny itd...) chcę zakończyć ciążę szybko i szczęśliwie ;-). Wiadomo, że po każdym porodzie mogą być powikłania, ale ich ryzyko przy cc jest dla dziecka mniejsze niż przy sn. Aaa i wczoraj okazało się, że mała jest ułożona pośladkowo, więc jak się nie przekręci to i tak z miejsca wezmą mnie na stół, a ja nie będę protestować :-).

Aleksandretta
Wybrałaś już imię dla córci?:)

Jeszcze nie, waham się, bo est tyle ładnych... Cały czas kombinuję, żeby pasowało z nazwiskiem i nie robiło małej trudności w przyszłości np. z wymową, tłumaczeniem pisowni w urzędach itd ;-). Do PL raczej nie wrócimy, więc stawiam na imiona funkcjonujące tutaj, np. Emily/Emilia, Emma, Laura, Mia, Sophie, Mira w różnych kombinacjach, bo chcę nadać dwa imiona ;-). Oczywiście milion innych też wchodzi w grę, oj ciężko... To imię, które kilka lat temu wybrałam jest teraz tak popularne, że raczej odpadło na wstępie, chociaż kto wie hehe. Może pomożecie?

Jogo z tym cynamonem i pietruszką sama nie wiem... Jedni twierdzą, że to nie ma znaczenia, inni, że przez rozszerzenie naczyń krwionośnych mogą wpływać niekorzystnie na bardzo wczesną ciążę. Pietruszka niby ze względu na bardzo dużą ilość olejków eterycznych czy coś w tym stylu, eeh sama nie wiem. Mam nadzieję, że ryż z cynamonem smakował :D. Chyba nie warto się tym przejmować, ja na wszelki wypadek uważałam na takie produkty, ale ześwirowana na tym punkcie byłam, wiadomo dlaczego... Pewnie gdyby wycie o północy do księżyca mogło pomóc, wyłabym :-D.

gotadora ale piękne te Twoje dzieci :-D.

szyszka
ja w lutym ruszam w wir zakupów dla Antosia. Najpierw ubranka! :D:D:D:D jakie marki ciuszków polecacie? i czy warto inwestować w ubranka, czy lepiej kupować tańsze,co myślicie?

Ja te najmniejsze podstawowe bodziaki (rozmiar 50) mam zwykłe tańsze, bo podobno wystarczą na bardzo krótko. A resztę różnie, większość mam upolowane na wyprzedażach :-D. h&m, c&a, a z droższych mexx, s oliver, esprit i kanz, tak przecenione, że żal byłoby nie kupić :szok:, z 26 euro za sztukę obniżone na 5 :szok:. Co parę dni chodzę po sklepach i sprawdzam gdzie można coś upolować, bo najczęściej są to pojedyncze sztuki. Dobrze, że mam do nich parę kroków :-D. Innych firm "Fixoni itd" nie znam, chyba nie są tutaj popularne. Kupuję po prostu co mi tu w oko wpadnie.

lawendowy sen wszystkie te łóżeczka ładne:tak:.

pingwinek ale miałaś noc... Niech malutka będzie zdrowa, może rzeczywiście to była Twoja krew.

U mnie kolejne usg i potwierdzenie, że mieszka dziewczynka :-D. Można dopisać do listy hehe. Aaaa i w nicku jest literówka mazAnka, a ja jestem mazEnka :-p. Ostatnio malutka była ułożona główkowo, ale zrobiła obrót i leży pośladkowo. Do tego mam uczulenie na trzecią już insulinę... W piątek mam rozmowę telefoniczną z diabetolog i jestem ciekawa co teraz wymyśli :no:. Nie wiem czy ją zmienić na innego lekarza czy nie, chyba jednak skoczę do innego na konsultację, bo mam dość tego swędzenia. Moja ginekolog stwierdziła, że mogłaby napisać książkę medyczną o moim przypadku hehe.
Za 3 tygodnie, to będzie 31 tc, będę miała ktg. To normalne, że tak szybko, czy to przez tą cukrzycę?

Fusun, gotadora te wózki dla bliźniaków to faktycznie ogromne są:) Nic dziwnego, że robią furorę na ulicy:) Zdaje się, że wkleiłam link do takiego wózka jak ma gotadora właśnie. Ale zdziwiłam się, jak zobaczyłam wózek dla bliźniaków, gdzie jedna gondola była nad drugą - coś jak łóżko piętrowe;)

Lawendowy szukasz pościeli 2-częściowej czy 3-częściowej z ochraniaczem? W jakim przedziale cenowym? Mnie się bardzo podobają pościele marki Candide. I nie są to właśnie wszędobylskie misie, tylko inne wzory. Takie stonowane, eleganckie są te pościele. Mam ochraniacz tej marki i jest śliczny:) Tutaj możesz sobie zobaczyć te pościele i akcesoria: Bellamy Meble Dziecięce. Dla dzieci i młodzieżowe
Ja pościeli na razie nie kupowałam - tylko prześcieradła, ochraniacz i śpiworek do spania. Pościel, kołderkę i poduszkę maluszek ma dostać w prezencie od dziadków, ale to dopiero jak będzie troszkę starszy będziemy używać. Myślę, że dla niemowlaka wystarczy to, co mam na ten moment, bo niemowlę i tak na poduszce nie śpi.

mazenka piękne imiona:) Bardzo lubię niespotykane imiona, choć pewnie tam gdzie mieszkasz one są bardziej popularne. Z tych co napisałaś, to mnie się chyba najbardziej podoba Mia:) No i fajnie, że córeczka jest nadal córeczką i nie musisz wyprawki w pośpiechu wymieniać;) Swoją drogą, nie wiem, czy też tak macie, ale w moim otoczeniu praktycznie sami chłopcy się ostatnio rodzą. Nawet w szkole rodzenia na 9 par, tylko jedna para spodziewała się dziewczynki:) Role się odmieniły chyba i teraz chłopcy nadrabiają, bo kiedyś rodziło się więcej dziewczynek. Także lawendowy i mazenka - Wasze dziewczyny będą miały niezły wybór kiedyś:)

[FONT=&quot] Witajcie kochane ! Nie chcę już tej zimy jest okropnie, bo w sumie nie wiadomo co to jest! Niby mróz a za oknem jakieś badziewie. Zwał jak zwał nie poddaję się i chodzimy z mężem codziennie na pół godzinne spacery co mi zdecydowanie poprawia samopoczucie które już co raz gorsze… Wczoraj byłam w pracy zawieźć L4 koleżanki się roztapiały z podziwu nad moją figurą, że jak można być taką laską w ciąży i się zastanawiają dlaczego ja się źle czuję, ale cóż nie od figury to zależy…Ja tam bym oddała te wszystkie swoje boskości za to żeby Maksiu był zdrowy i podrósł, mogłabym nawet przyjąć dodatkowe 10 kg w darze gdyby tylko miało mu to pomóc…[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]lawendowy_sen[/FONT][FONT=&quot] Nr 1 super, przeurocze! Dzięki za linki do materacy, ja w sumie dostałam od ciotki, całkiem nowy i widać że nowy, odkąd mała się urodziła przespała w nim może dwie, trzy noce i resztę spędziła w łóżku z rodzicami…i tak jest do dziś a ma już prawie dwa lata…:shocked2: Ale jak przeczytałam to co napisała [FONT=&quot]madzialenak[/FONT] to szok!! Czyli one się mogą tak szybko wyrobić? No cóż, będzie trzeba zainwestować z czasem w nowy.[/FONT]

[FONT=&quot]Aleksandretta dziękuje ! Wizyta tak pózno że dam Wam znać dopiero jutro. Może to Ciebie trzeba będzie wrzucić na liderkę do kalendarza.:happy2: Jaki on już duży ten Twój bobas! Twój dwa tygodnie do przodu a mój do tyłu. Ja też się dziś dowiem co ze mną, muszę koniecznie wypytać tak jak radziłyście o to łożysko. Jak trzeba będzie to spędzę te ostatnie tygodnie w szpitalu, trudno, mi szpitale nie obce, ale wolałabym nie...
Czyli mówisz że piankowe materace najlepsze?

[/FONT]
[FONT=&quot]Dziewczyny dostałam dziś od znajomej nawilżacz powietrza, taką zabawną żabę, wiem że ta fajna sprawa dla dziecka ale boję się że jak mój maż zobaczy ulotkę to, mamy w domu parkiety na punkcie których on jest przewrażliwiony… Jest tam napisane że para może osadzać się na ścianach i meblach co może doprowadzić do ich uszkodzeń,a w pokoju Maksia same drewienka, że zbyt duża wilgotność może doprowadzić do rozwoju grzybów i bakterii! Więc ja już nie rozumiem o co chodzi skoro w necie znalazłam info że system sterylizacji ozonowej (który posiada ten właśnie mój )- dzięki zastosowaniu wewnętrznego mechanizmu sterylizacji ozonowej, w pewnej odległości od nawilżacza niszczone są znajdujące się w powietrzu bakterie, zarodniki grzybów i pleśni. [/FONT]:confused:

[FONT=&quot] [/FONT]

Maja Sauer, to prawda ze zbyt duza wilgotnosc prowadzi do rozwoju grzybow,wiem cos o tym bo mieszkam na wyspie,tu ludzie kupuja pochlaniacze wilgoci :) Ale nie ma co przesadzac,musialabys nawilzac pokoj 24 godz na pelna moc i pewnie szczelnie zamkniety zeby cos sie rozwinelo :)A nawilzacz wlacza sie od czasu do czasu,jak oczywiscie jest potrzebny.Tez mialam parkiet i jeden chyba z pierwszych nawilzaczy na rynku czyli przedpotopowy i nic sie nie stalo,pozdrawiam :)

reklama
Na ostatniej wizycie rozmawiajac z lekarka,powiedziala mi zebym przez cala ciaze zazywala witaminy z omega 3,poniewaz dzieci z in vitro czesto maja pogrubione sciany serduszek,co za tym idzie sa bardziej narazone na miazdzyce a omega 3 temu zapobiega.Jest to skutek uboczny lekow. Czy Wy dziewczyny o tym slyszalyscie?Bo mnie to troche zaniepokoilo.

Do góry