reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

gotadora dziękuję, kochana jesteś. W takim razie spokojnie poczekam i poobserwuję się.

Maja moja siostra karmiła tylko piersią, zero herbatek, wody itd, chociaż słyszałam, że po karmieniu można przepajać wodą dla oczyszczenia dziąsełek, nie dla gaszenia pragnienia.

reklama
moje maluszki mało jadły mojego mleczka, no i od początku były dokarmiane mm. Chciałam Wam napisać o czymś jak dla mnie niezwykłym - że takie malutkie dziecko, jak wtedy gdy tak bardzo kolki męczyły mojego synka ( miał 2,3 miesiące) wiedział co jest w danej chwili dla niego lepsze. Gdy zauważył,że po wypiciu herbaty brzuszek prawie nie boli potrafił wypić 250 ml herbaty, jedna mała butelka za drugą, robił tak w nocy, w dzień pił mniej herbaty. Gdy kolki ustąpiły nie chce pić już herbaty i tak jak Martusia pluje gdy mu podaje.

Fusun, niby wybieranie wózka, to czysta przyjemność, ale nie do końca, to tak wygląda.
Sama miałam problem z wyborem, bo na wiele rzeczy trzeba było zwrócić uwagę. I choć wózków pojedynczych jest więcej, niż bliźniaczych, to i tak sprawa nie była prosta.
Madzialenak, ma rację, zadzwoń do Mapu i niech Ci powiedzą, czym dysponują.

widzę, że tu co niektórych dopadła bezsenność ;-) Lawendowy kto jak kto, ale Ty powinnaś spać o tej godzinie!!!

Martaczi, ja i przed ciążą byłam nocnym Markiem. Może trochę w I trymestrze urządzałam sobie południowe drzemki, ale nie trwało to długo. Teraz się nie kładę, spac mi się nie chce i dlatego mogę znowu buszować po nocach. Tylko za bardzo nie mam z kim konwersować, bo Wy śpicie :-)

Lawendowy szczerze Ci powiem, że nie wiem czy materac sprężynowy będzie dobrym wyborem. Ale to wynika z moich osobistych doświadczeń, gdyż właśnie na takim sprężynowym materacu aktualnie śpię i jest wg mnie niewygodny, powstały wgniecenia, etc. Przymierzam się już do jego wymiany, pewnie właśnie na piankowy. Tyle, że wiadomo - dorosły ma inne odczucia i potrzeby, a taki maluszek inne.

Aleksandretta, masz rację, że wybór materaca wynika z osobistych doświadczeń.
Ja przez kilka lat spałam na materacu sprężynowym i byłam mega zadowolona. Przy zmianie łóżka do sypialni kupiliśmy piankowy i wczoraj go reklamowałam. A mam go niecałe 1,4 roku.

Lawendowy szukasz pościeli 2-częściowej czy 3-częściowej z ochraniaczem? W jakim przedziale cenowym?

Szukam pościeli 3-częściowej.
Oto, co znalazłam nie-misiowego ;-)
AMY RUMIANEK -Komplet z ochraniaczem KOLORY (3916501702) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Roba 4-częściowy zestaw pościeli SOWA (3897461984) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
POŚCIEL NIEMOWLĘCA BAWEŁNIANA 4cz. SWEET NEW BAMBI (3851920557) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
zestaw nr 4, napisałam maila do sprzedającego z prośbą o dokładniejsze zdjęcie, ale niestety nie posiada :no:

CARTER'S 4 CZ!Z KOLDERKA DO LOZECZKA POSCIEL SOWA (3915337707) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ARUŚ 7 el.POŚCIEL HAFT SUPER JAKOŚĆ 120*90 PASKI (3918662381) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. z kotkiem

3-EL.MIĘTOWE DROPSY HAFTOWANY KONIK NA BIEGUNACH (3885352849) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
15ele. HAFT 90x120 o r y g i n a l n a BABY LUX (3884785809) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ahoj przygodo

Mazenka, przepraszam kochana. Już naprawiam swój błąd :tak:
Jak dla mnie imię Sophie jest super :tak:
Emma kompletnie mi się nie podoba.

czytając posty o łóżeczkach przypomniało mi się jak to było u nas :-D ; miałam nie kupować, bo mąż sam zrobi, niestety nie udało się na czas, a ja już przeczuwając zabezpieczyłam się biorąc od znajomych ich łóżeczko, więc na początek mieliśmy jedno. Potem gdy maluszki już były w domku kupiłam drugie. A zwykle jest tak,że jeśli jest zajęte to jedno - synek lubi spać w łóżeczku, ale córcia upodobała sobie spanie z nami i wygląda to tak jak na obrazku poniżej:

946450_357070827725917_1120771323_n.jpg

pościel polecam firmy inter widex z Mrągowa - sennababy, jest na prawdę super. Poszewki kupiłam również jakiejś polskiej firmy i wszyscy jesteśmy zadowoleni :-)

Załączniki

• 946450_357070827725917_1120771323_n.jpg
    946450_357070827725917_1120771323_n.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 108
Aktualizacja dotyczy Mazenka

STYCZEŃ

1.DARII (24 styczeń 2014 - cc) - córka Julia

MARZEC
2. MAJA SAUER ( 6 marzec 2014) - syn Maksymilian
3. ALEKSANDRETTA (8 marzec 2014) - syn
4 SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - syn Wiktor

KWIECIEŃ
5. MAZENKA (26 kwiecień 2014) córka

MAJ
6. LAWENDOWY SEN (12 maj 2014) córka Zosia
7 MEGI* (20 maj 2014) syn

CZERWIEC
8. NIKA85 (5 czerwiec 2014)
9. SZYSZKA87 (25 czerwiec 2014) syn Antoś

LIPIEC
10. 24MAGDA09 (04 lipiec 2014)
11. MOLLA (07 lipiec 2014)
12. FUSUN (18 lipiec 2014)
13. MINNI27 (30 lipiec)

SIERPIEŃ
14. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
15. SIAGA (10 sierpień 2014)

WRZESIEŃ
16. ZUZIA2011 (5 wrzesień)
17. ELLENI (5 wrzesień)
18. NIEPOKORNA (5 wrzesień)
19. JOGO (5 wrzesień)

gotadora hahha, niezłe:-) to my tak póki co wyglądamy, jak kot się do nas wpakuje do łóżka:)

lawendowy ta pościel z rumiankiem mnie urzekła:) I podoba mi się jeszcze ta z zestawu 4 w tym linku: POŚCIEL NIEMOWLĘCA BAWEŁNIANA 4cz. SWEET NEW BAMBI (3851920557) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Są śliczne - bierz i się nie zastanawiaj:)
Mnie się ogólnie podobają takie skromniutkie, stonowane, eleganckie. Zupełnie nie w moim typie jest ta taka miętowa z przedostatniego linku.
Ps. z listy darii już urodziła - teraz króluje Maja;-)

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze pytanko dziewczyny, bo wczoraj znajoma była zbulwersowana tym jak powiedziałam że skoro uda mi się karmić piersią to nie będę podawała dziecku nic poza tym. Była zdziwiona, a przegotowana woda? A jakieś herbatki Hippa na trawienie ? Nic kompletnie? Poczułam się dziwnie...Czy ona ma rację?

ja karmie tylko piersią, niczym nie przepajam dziecka od ponad 5 miesięcy... i jest bardzo dobrze :tak: piers to nie tylko pokarm ale i picie dla dziecka, wiec bez obaw.:-)

Aleksandretta to niespodziankę szykujesz mężowi w weekend.

miliaa Twój Marcel za niedługo kończy pół roku :szok::szok:. Kiedy to minęło? Pewnie już z niego duży chłopak.

Dziewczyny o co chodzi z tym zgrubieniami? Toż to jakaś kompletna bzdura, a wręcz paranoja. Kwasy omega 3 w ciąży mają bardzo korzystny wpływ na rozwój układu nerwowego u dziecka. I najważniejsze aby wybierając preparat z kwasami omega 3, wybierać te które nie są pozyskiwane z ryb. Najlepszym wyjściem są preparaty z oleju lnianego. Choć oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest olej lniany tłoczony na zimno. Tak koło 2-3 łyżek dziennie. Oczywiście najlepiej byloby na czczo, ale wątpię aby ktoś to wytrzymał. Dlatego ja polecam mieszankę z musli i serem twarogowym. Ważne jest także, aby nie używać go do potraw, które mają temperaturę powyżej 40 stopni bo traci swoje właściwości. Kupujemy tylko olej w ciemnej butelce i trzymamy w lodówce.

Ostatnia edycja:
reklama
hehe niezły ten obrazek gotadora :D i taaaki życiowy;)

lawendowy sen nie masz wrażenia, że niby wszystkiego jest pełno, a jak przychodzi do wyboru to okazuje się, że mamy problem;) ja chyba w tym miesiącu zakupię łóżeczko, chociaż zastanawiam się też nad kołyską.. Co sądzicie o kołyskach? chyba są mniej praktyczne niż łożeczka i dzidzia szybko z nich wyrasta?

powiedzcie mi czy miałyście/macie upławy w ciąży? poza tym bolą mnie pachwiny albo spojenie łonowe- nie wiem, ogólnie cała okolica;) czy to dobrze/źle, tak ma być? jak tak to niech boli:)

mam wrażenie,że się nie odżywiam za zdrowo i ogólnie że popełniam masę błędów. mam mały ciążowy napad szalonych hormonów;) z jednej strony zostało mi przecież jeszcze prawie 5 miesięcy, a z drugiej się boję że nie zdążę wszystkiego ogarnąć na czas. Poza tym jestem w trakcie zaliczeń,kolokwiów, od poniedziałku sesja, więc chodzę jak zombie. chyba tak obrzydzę Antkowi naukę, że ledwo skończy podstawówkę;)

Ostatnia edycja:
Do góry