reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jogo - leż, relaksuj się i myśl pozytywnie. Więcej zrobić nie możesz. Będzie dobrze, zobaczysz.

Martaczi - cały dzień odświeżam stronę żeby sprawdzić co u Ciebie po wizycie. I okazuje się, że nic.... Kurde, co za doktorek... A próbowałaś w Invikcie przyspieszyć wizytę u genetyka?

reklama
martaczi to niefajnie zrobił...

Patrząc na Wasze listy stwierdziłam, że też muszę wszystko przeliczyć :). Myślicie, że mogę już zacząć prać i prasować czy za wcześnie? Prawdopodobnie cc będę miała za 9 tygodni.

Fusun właśnie nie bo myślałam, że skoro mam dziś tą wizytę to mnie trochę na niej uspokoi byliśmy umówieni na usg razem z mężem bo ma dziś urodziny i taki miałam dla niego prezent a ten takie jaja robi poza tym zwolnienie mam do 27 nie wiem co teraz po prostu kpina już się nie będę nakręcać:sorry2:
Mazenka jaaa to już za 9 tyg :szok: a dlaczego masz cc? kurde ja się boje naturalnie rodzić...

Martaczi a to numer wywinął doktorek :wściekła/y: a kiedy już zjedzie z tych nart? masz inny termin wyznaczony?

Mazanka ja miałam już gotowe w 4 miesiącu, w maju, czerwcu wszystko prałam i prasowałam, pakowałam wszystko w torby foliowe, gdyby nie to to maluszki byłyby nie przygotowane, no ale ze mną to wiadomo było,że najprawdopodobniej koniec spędze w szpitalu, a wcześniej musiałam leżeć. I tak prasowałam kiedy powinnam leżeć, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Ja uważam,że możesz sobie już przygotować ciuszki, poprać i schować, a potem to już tylko czekać na maluszka :-)

Jogo ja trzymam kciuki za Ciebie,bedzie dobrze,dzidzia jest bardzo silna.Moja znajoma z innego forum tez po ivf,test wyszedl pozytywny,po czym lekarz stwierdzil ze ma odstawic leki ze ciazy nie bedzie,nie przetrwa nie da rady! Odstawila i wyobraz sobie ze przetrwala! Ostatnio byla na usg i pierwszy raz uslyszala serduszko,co za radosc! :) Jogo lez,wypoczywaj i mysl pozytywnie, buziaki !

mazenka masz jeszcze troszkę czasu, ale spokojnie możesz sobie już zacząć prać etapami. Przynajmniej będziesz miała z głowy, a powiem Ci, że potem jest coraz ciężej. Ja na siedząco prasuję, bo bym nie dała rady inaczej. No i nastawiałam po 2 prania dziennie, żeby to sprawnie ogarnąć. Poza tym warto zrobić taką inwentaryzację, bo przynajmniej wiadomo, czy trzeba coś jeszcze dokupić, czy nie. U mnie wszystko leżało w takiej wielkiej walizce w garderobie i dopiero prasując byłam w stanie oszacować, czego ile mam;) No i np. dokupywałam pajace, bo uznałam, że mam za mało. Wybrałaś już imię dla córci?:)

martaczi a to faktycznie numer z tym lekarzem... Umawiasz się do innego na wizytę czy będziesz czekała na powrót Twojego lekarza?

Dziewczyny dziękuje za wsparcie. Ja tez wieże ze będzie dobrze.
martaczi to niezle z tym lekarzem:( ja niestety nie jestem u mamy bo nie moge podróżować , jestem miedzy domen a domem.
Marzenka ja na twoim miejscu bym pomalutku już prala, bez szalenstw. A czemu nie wolno cynamonu? Właśnie zazyczylam sobie ryż z jabłkiem i cynamonem. I jeszcze pietruszka?

dr napisał smsa z przeprosinami i wyznaczył wizytę na następny poniedziałek zaznaczył, że wizyta gratis za to nieporozumienie.
już wytrzymam do poniedziałku zresztą nie mam wyjścia u mnie w mieście jeszcze jest dwóch ginekologów, ale już ich też przetestowałam także :no: dziękuję!!!
Jogo współczuję Ci, że w dodatku musisz tułać się po świecie, wiadomo najlepiej w swoim łóżeczku :-)
Gotadora te pytki na zdjęciu obok suwaczka to Twoich maluchów??? rozpływam się:cool2:

Martaczi :-) tak - to one :-)

DSC_0247.jpg

i przesyłają buziaczki dla Ciebie i Maluszka :shocked2:

Załączniki

• DSC_0247.jpg
    DSC_0247.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Darii gratulacje! jak się czujesz (miałam napisać: po drugiej stronie, ale głupio brzmi:p) więc w gronie mamusiek?:> zdrówka, zdrówka, zdrówka i kilku nieprzespanych nocek cobyś wiedziała co to znaczy:D

Zuzia201k Ty się kobieto oszczędzaj! ;)

Jogo będzie dobrze! leż, relaksuj się i musi być ok! dzidzię masz waleczną, a wiele dziewczyn dopadł krwiak i urodziły zdrowe bobaski, więc no stress, bo denerwujesz bobika!;) i faktycznie absolutnie nie bierz gorących pryszniców, a tym bardziej kąpieli. Bierzesz jakieś leki?

Martaczi a żeby się tak doktorek stłukł na tych nartach! A Ty się kochana nie stresuj, trzymam kciuki!!!

gotadora ale masz słodziaki! <3

ja w lutym ruszam w wir zakupów dla Antosia. Najpierw ubranka! :D:D:D:D jakie marki ciuszków polecacie? i czy warto inwestować w ubranka, czy lepiej kupować tańsze,co myślicie?

Do góry