reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Miliaa, to szykuj się kochana na maj :-)
Na pewno w maju będziemy jechali do dziadków, więc będę w okolicach Warszawy.
A Zosiaczek zaczyna szaleć. Dzisiaj była aktywna zaraz po 5 rano. Aż tatuś wyczuł te jej słodkie szaleństwo.

reklama
Miliaa gluten będę wprowadzać od 5 miesiąca, planuje dodawać 2 łyżeczki kaszki manny do zwykłej kaszki lub kleiku ryżowego. Sebuś 3 tygodnie temu ważył 7260g i miał 64cm choć mi się wydaje że ta pielęgniarka trochę źle go zmierzyła, wydaje mi się być wyższy. Rośnie jak na drożdżach, tylko co chwila ciuszki odkładam. A Twój maluch rzeczywiście duży, wysoki przede wszystkim po rodzicach :tak:a jaki z niego przystojniaka :szok:widziałam zdjęcie na fb :-).
Mój uwielbia stałe pokarmy, na razie tylko na dynię z ziemniaczkiem płakał i nie chciał jeść więc wyrzuciłam, a tak to je wszystko.

Aktualizacja dotyczy Szyszki :-)

STYCZEŃ

1.DARII (24 styczeń 2014 - cc) - córka Julia

MARZEC
2. MAJA SAUER ( 6 marzec 2014) - syn Maksymilian
3. ALEKSANDRETTA (8 marzec 2014) - syn
4 SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - syn Wiktor

KWIECIEŃ
5. MAZANKA (26 kwiecień 2014)

MAJ
6. LAWENDOWY SEN (12 maj 2014) córka Zosia
7 MEGI* (20 maj 2014) syn

CZERWIEC
8. NIKA85 (5 czerwiec 2014)
9. SZYSZKA87 (25 czerwiec 2014) syn Antoś

LIPIEC
10. 24MAGDA09 (04 lipiec 2014)
11. MOLLA (07 lipiec 2014)
12. FUSUN (18 lipiec 2014)

SIERPIEŃ
13. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
14. SIAGA (10 sierpień 2014)

WRZESIEŃ
15. ZUZIA2011 (5 wrzesień

Madzialenak...no ja wlasnie się dowiedziałam wczoraj od dr, ze powinnam już wprowadzać, a ja nawet nie wiem jak...skoro mój w ogole nic innego nie chce jesc.
jesteśmy na etapie prob i bledow. na razie nie przeszly jabuszka i marchewka z pietruszka...wlasnie dziś podalam mu ziemniaczki z dynia..2 lyzki ogarnięte, wiec jak dla nas to i tak sukces...
mysle, ze systematycznie codziennie musze mu podawac i jakos damy rade.
twój maly tez ladnie wazy:-) ciesze się, ze nasze maluchy zdrowe, to najważniejsze...
powiedz mi do jakiej temp wychodzicie na spacery, u nas dziś -8 wiec zrezygnowałam...

Lawendowy...Marcel poinformowany o maju, jest wniebowzięty! :-D pogłaszcz brzusia a tym samym Zosienke od nas :*

[FONT=&quot]miliaa[/FONT] dzięki za wsparcie, cudownie brzmią Twoje słowa ale czy będzie dobrze? Czytam o tej hipotrofi i na to mi to wszystko wygląda, bo ten brzuszek …oby nie… Jeszcze jak czytam że głównym powodem jest picie alkoholu i palenie papierosów to mnie skręca!! Alkohol w ciąży, jak ja nawet kawę i czarną herbatę odstawiłam, a papierosa w życiu w ustach nie miałam, żeby mi tego tylko broń Boże nikt nie zarzucił!

Miliaa niby tylko do -5 stopni można z takimi dziećmi wychodzić ale ja już na to nie patrzę, jak nie wyjdę to Sebek jest nerwowy, ma problem ze spaniem w ciągu dnia więc ubieramy się grubo i wychodzimy. Dzisiaj byliśmy na 30 min. spacerku. Jak przyszliśmy to sprawdzałam czy mały ciepły był, ale wszystko ok. Będę wychodzić z małym do -10 stopni.
Nie martw się, początki z jedzeniem nie są łatwe, dziecko musi załapać, że jest coś innego do jedzenia niż mleczko. Jeszcze kilka dni i będzie Ci wcinał aż mu się uszy będą trzęsły:-D. U nas dziś pierwszy raz zjadł cały słoiczek owoców i wystarczyło mu to na 3 godzinny więc już jeden posiłek mleczny je mniej, jutro spróbuję tak z obiadkiem bo do tej pory dostawał tylko pół słoiczka, ciekawe czy też mu wystarczy na 3 godziny.:confused:

Ostatnia edycja:
monia169@onet.eu, zapomniałaś dodać, że kierunek, jaki studiujesz jest na wydziale teologicznym.
Także nie bardzo wiem, po co wiedza na temat in vitro. Naprotechnologia Wam nie wystarczy????
No i nie wiedziała, żeby móc prowadzić, między innymi, nauki przedmałżeńskie trzeba studia skończyć.
I wydaje mi się, że już kiedyś wklejałaś tę ankietę na forum?!

monia169@onet.eu, zapomniałaś dodać, że kierunek, jaki studiujesz jest na wydziale teologicznym.
Także nie bardzo wiem, po co wiedza na temat in vitro. Naprotechnologia Wam nie wystarczy????
No i nie wiedziała, żeby móc prowadzić, między innymi, nauki przedmałżeńskie trzeba studia skończyć.
I wydaje mi się, że już kiedyś wklejałaś tę ankietę na forum?!

Lawendowy Sen brakuje mi ikonki do kliknięcia "lubię to"!!!:-)

reklama
Do góry