reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
memories GRATULACJE dla was!!! :-):-):-)
a mój synek zaczął przybierać na wadze, w ciągu 9 dni przybrał prawie 400 g, jutro kończy 4 tygodnie i wazy 3940 g :-D:-D za dwa tygodnie szczepienia.Czyli mleczko hula, dziecko jest odkarmione, a mamusia naściągała pokarmu i jutro idzie do kina YUPI!!!!!! :rofl2::happy::happy:

Memories gratulacje:) synek przyszedł na świat z zaskoczenia:)

Avocado mam podobnie młoda przy zmianie pieluszki lubi robić fontannę:)

Gotadora ja właśnie nue chce czytać na forach informacji o tym ze szczepionki przyczyniły się do np autyzmu. Rozmawiałam z Polozna i pediatra i mówią ze to nic nie ma do tego. Generalnie jedno i drugie polecali 5w1. Prawdopodobnie te sanecszxzepiobki są trż w stanach. Nawet trafiają się te same numery seryjne. To jest pocieszające ze Polska jednak nie ma gorszych... Ale o rtęci nie słyszałam.... Słabo...

Malinuś odnośnie szczepień to bardzo trudne pytanie, bo trudno na nie odpowiedzieć. jest sporo zwolenniczek tych skojarzonych szczepionek, ja z mężem po naczytaniu się o szczepieniach i po tym jak zmieniły się moje dzieci nie chcemy ich szczepić i nie możemy pojąć co w nas wstąpiło aby pozwolić aby naszym dzieciom podano rtęć, czemu nie spytaliśmy o skład szczepionek, czemu nikt nam nie powiedział, czemu nie mamy wyboru. Chyba dlatego,ze do głowy nam nie przyszło, że w szczepionkach jest trucizna. Ale nie wszystkie zawierają szkodliwe związki. Czytałam że dużo dzieci źle znosi skojarzone szczepionki, w ogóle dużo dzieci źle znosi szczepionki, a już najgorsze jest to,że są ludzie którzy po zaszczepieniu stracili swoje dziecko. Zaszczepić niedobrze, nie zaszczepić też niedobrze. My mamy kolejne szczepienia 14 lutego i nie wiem co zrobimy, jeśli się zdecydujemy to z pewnością nie zgodzimy się na 4 szczepionki w jednym dniu i na tę która zawiera rtęć.
u mnie z tymi szczepieniami było tak ze w 6 tygodniu wziełam ta skojarzona zeby nie kłuć małej 4 razy (koszt 230 zł) i wtedy nic jaj nie było a teraz byłam w środe tez szczepionka skojarzona i mała miała gorączke 38,7 także nie dobrze ja zniosła następne szczepienie 25 lutego i az sie boje co tym razem bedzie

A propos ubranek, na noc i w domu najwygodniejsze pajace rozpinane na dole i wzdłuż brzuszka.Super są bodziaki plus półśpiochy ze stopami (ale to na chłody)bo np w body ciężko walczyć ze skarpetkami i spodenkamiczy spodniopodobnymi tworami;-)a mój mąż to wogóle nie macierpliwości do skarpetek, które lubią jeszcze spadać...
Szczepienia wybraliśmy 5w1, chcieliśmy 6w1 ale pediatra nam dziś odradziła w związku z ostatnią historią o powikłaniach, pewnie przypadek jeden na 100, ale lepiej dmuchać na zimne...
A ja aż tak często Erka nie przebieram, on robi kombi-w krótkim czasie robi kupę i czasem brudzi ubrankoi za chwilę ulewa na rękaw, i wtedy idzie do przebrania;-)a najczęściej robi kupę tuż po kąpieli, w nową pieluchę jak jest czysty, naoliwkowany itd.:-)

Memories, co za niespodzianka :))))
Gratuluję, Kochana :-D
Nic się nie martw, że nie byłaś liderką na naszej liście.Teraz rozpoczął się nowy etap w Twoim, w Waszym życiu
i od 14 stycznia jesteś nr 1 dla Twojego synusia :-)

Gotadora ja właśnie nue chce czytać na forach informacji o tym ze szczepionki przyczyniły się do np autyzmu. Rozmawiałam z Polozna i pediatra i mówią ze to nic nie ma do tego. Generalnie jedno i drugie polecali 5w1. Prawdopodobnie te sanecszxzepiobki są trż w stanach. Nawet trafiają się te same numery seryjne. To jest pocieszające ze Polska jednak nie ma gorszych... Ale o rtęci nie słyszałam.... Słabo...

jednak lepiej poczytać, tu link między innymi jest napisane o badaniach i porównaniach pomiędzy PL a USA

https://groups.google.com/forum/#!topic/pl.sci.medycyna/KUB2IQ9jA38

Memories gratulacje synka !!!
dziewczyny byłam dzisiaj na usg i dzidzia rośnie ale krwiak tez urósł :( musze leżeć jeszcze do 27 i kolejne usg i decyzja co dalej . Ale najważniejsze ze 7 tydzień mam za sobą .

Malinuś odnośnie szczepień to bardzo trudne pytanie, bo trudno na nie odpowiedzieć. jest sporo zwolenniczek tych skojarzonych szczepionek, ja z mężem po naczytaniu się o szczepieniach i po tym jak zmieniły się moje dzieci nie chcemy ich szczepić i nie możemy pojąć co w nas wstąpiło aby pozwolić aby naszym dzieciom podano rtęć, czemu nie spytaliśmy o skład szczepionek, czemu nikt nam nie powiedział, czemu nie mamy wyboru. Chyba dlatego,ze do głowy nam nie przyszło, że w szczepionkach jest trucizna. Ale nie wszystkie zawierają szkodliwe związki. Czytałam że dużo dzieci źle znosi skojarzone szczepionki, w ogóle dużo dzieci źle znosi szczepionki, a już najgorsze jest to,że są ludzie którzy po zaszczepieniu stracili swoje dziecko. Zaszczepić niedobrze, nie zaszczepić też niedobrze. My mamy kolejne szczepienia 14 lutego i nie wiem co zrobimy, jeśli się zdecydujemy to z pewnością nie zgodzimy się na 4 szczepionki w jednym dniu i na tę która zawiera rtęć.

Gotadroa, opinie o szczepieniach są podzielone. Jedni szczepią skojarzonymi, inni pojedynczymi. Ale szczepią.
A nie szczepiąc w ogóle, to można dziecku więcej krzywdy wyrządzić, niż szczepionkami.
Oczywiście ostateczną decyzje i tak podejmują rodzice. Tylko, żeby potem jej nie żałować.

reklama
Lawendowy :szok::szok::szok: to się nazywa wyprawka. Ja to mam mniej wszystkich ubrań od Ciebie, a rozmiary różne (od 56 do 80 nawet). Tyle że u mnie 95% wyprawki to body, śpiochy i pajace.

Memories gratuluję!!!

jogo na pewno na następnej wizycie krwiak będzie o wiele mniejszy albo go nie będzie. Musisz być dobrej myśli.

Do góry