Dziewczyny mam do Was pytanie...jak długo przy dodatniej becie brałyście estrofem?? trochę się naczytałam i martwię się że lekarz nie kazał mi odstawić tego leku a biorę 2x1 ...:-(
Po Twojej sygnaturce wnioskuję, że jesteś po transferze świeżaków. W takim przypadku odstawia się dość szybko estrofem (tak samo jak w przypadku crio na cyklu naturalnym). Ja miałam crio na cyklu sztucznym i przyjmowałam estrofem do 12-13 tc.
elleni gotadora nie musiała mieć badań genetycznych, bo miała diagnostykę preimplantacyjną (PGD). Jej dzieci zostały przebadane genetycznie przed transferem i dlatego badania genetyczne w jej przypadku były całkowicie zbędne.
Kinga_1 trzymam kciuki za przygotowania do transferu
. Mam nadzieję, że komóreczek jest 8 albo i więcej :-)
peti30 a nie lepiej poczekać do usg genetycznego? Te wszelkie testy z krwi dają często błędne i zaniżone wyniki. Kilka dziewczyn już tak miało, że na usg genetycznym wszystko było ok, a Papa dawały prawdopodobieństwo 1 do 100 (przykładowo). Dzieci urodziły się zdrowe, ale ile nerwów przez te badania było w ciąży... Je nie robiłam ani Papa ani Nifty, usg genetyczne było ok i nie widziałam potrzeby denerwowania się testami.
Ja już ogarnęłam temat prania i prasowania. Wczoraj dokończyłam prasowanie, wszystko zostało ułożone w szafie i komodzie. Teraz zastanawiam się nad ubrankami czy aby nie mam za mało.
Luknijcie mamuśki swoim mądrym oczkiem na to:
- na rozmiar 62 - 5 body (3 z krótkim, 2 z długim rękawem), 2 śpiochy i 2 pajace
- na rozmiar 56 - 2 body (długi rękaw), 2 pajace i 1 śpiochy.
Nie liczę drobnych dodatków typu czapeczki, niedrapki, skarpetki, etc. Na 56 nie planuję kupować więcej, bo skoro wróżą mi dużego syna to bazuję głównie na 62, a 56 mam kilka sztuk w razie czego.Jak się Wiktor okaże mniejszy to wtedy dokupię 56. Jeśli chodzi o 62 to tak się zastanawiam, żeby kupić tak aby mieć z 7-8 kompletów body+śpiochy/pajace. Jak myślicie czy to będzie ok?
Miłego dnia :-)