reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, jak się Wam udały święta? Mikołaj się spisał? :-)

U mnie coś się zaczyna zmieniać na lepsze jeśli chodzi o mdłości. Nawet w miarę przeżyłam święta (siedząc przy stole, a nie leżąc w łóżku). Mdłości nadal są, ale znośne. Chyba zaczynam żyć po 9 tygodniach męczarni.

Byłam dziś na badaniach (morfologia, mocz, glukoza). Wszystko jest ok poza trzema pozycjami w morfologii. Erytrocyty, hemoglobina i hematokryt mam poniżej normy. Wiecie co to oznacza?

reklama
Dziewczyny po cc mam pytanko, kiedy mogę prowadzić auto????czy jak się czuję juz dobrze, czy są jakieś zalecenia?nic mi nie powiedzieli :zawstydzona/y:
A tak wogóle, JEST SUKCES :-) jest laktacja (położna powiedziała,że tym mlekiem to mogłabm wykarmić pułk wojska :tak:) , kupiłam kapturki do karmienia, bo lepiej sie młody przystawia i dziecko w końcu jest najedzone, samo zasnęło, nie potrzebowało ssać niczego i jest GIT :-D oby tak dalej!mam nadzieję,ze noc mnie nie zaskoczy, hehehe ;-)
Nadrobię zaległości w innej przerwie spaniowej, bo juz niewiele mi zostało, a warto by sie jednak zdrzemnąć, prawda? :-)

Lilia tak mi przykro :-(

odnośnie Twojego pytania to ja zmieniłam klinikę po 3 nieudanych próbach, a dzięki tej drugiej mam teraz dwa krzykuny co mi spać nie dają, więc tak jak i dla Fusun mi zmiana przyniosła szczęście

Fusun cieszę się,że już czujesz się lepiej, na wynikach się niestety nie znam. Mi na początku dobre wychodziły, po połowie ciąży zaczęly się wariacje

Martka mi nawet do głowy nie przyszło się pytać kogokolwiek o to, czy mogę prowadzić, myślę że to zależy od tego jak się czujesz i czy jesteś w stanie dobrze prowadzić, jeśli dobrze ( bezpiecznie) to jak dla mnie nie ma powodu aby nie kierować

Lilia - wiesz ze bardzo mi przykro i nie ma slow ktore pomagaja to przetrwac - tulam mocno, tak jak mowisz nadejdzie twoj czas...

Dziewczyny dziekuje za cieplutkie slowa - ja dzisiaj powtorzylam sikanca druga kreska jest mocniejsza niz wczoraj :tak: Ale na betke musze czekac do poniedzialku - klinika ma a'la przerwe swiateczna i jutro nie moga zrobic mi betki - no nic czekamy na poniedzialek...

Fusun - ciesze sie ze wychodzisz z tych nudnosci - przesylalas mi ostatnio blizniakowe fluidki wiec moze ja przejelam paleczke:-D Zycze ci zeby z dnia na dzien bylo juz coraz lepiej...

Martka ty tu o laktacji - a suwaczek to kto zmieni :-D:-D Ciesze sie ze maly ciagnie jak smok no i ty szybko sie przystosowujesz mamusiu:)

Witajcie kochane w końcu was nadrobiłam-troche odpoczywałam od kompa:-) pytanie od razu do szyszki-widze ze jestes juz po usg i testu z krwi czyli jednak robiłas test papp-a? ja mam czas do wtorku i nadal sie zastanawiam...usg mialam w Wigilie na razie ciaza rozwija sie prawidłowo i wszystko wskazuje ze jest dobrze ale płci nie było jeszcze widac:-)pozdrawiam serdecznie

Witam dziewczyny!Rzadko wchodze na forum,maly czlowieczek a tyle czasu zajmuje!Ma juz 4i pol miesiaca.Rosnie zdrowo mala smieszka!A pomyslec ze rok temu czekalam na wizyte potwierdzajaca ciaze,czas leci niesamowicie szybko! widze ze czesc dziewczyn urodzila,staraczki w ciazy(Fasun,Sylwia gratuluje)No i wiele ktore sa po zabiegach.Wszystkim zycze powodzenia i sil w walce ,ciazy bez powiklan a mamuskom sil w wychowaniu bobaskow!!!!Zycze aby Nowy Rok byl lepszy od mijajacego!!!Pozdrawiam serdecznie!!!

Dziewczyny mam do Was pytanie...jak długo przy dodatniej becie brałyście estrofem?? trochę się naczytałam i martwię się że lekarz nie kazał mi odstawić tego leku a biorę 2x1 ...:-(

reklama
Witam wszystkie kobietki ponownie... część już mnie zna, a część nie ... ale wracam do gry. Od 30 grudnia zaczynam przygotowania ( komóreczki czekają na mnie już w klinice), a około 10 stycznia mam podglądanie i od tego będzie zależeć mój transfer więc kochane trzymajcie kciuki za moje endometrium :)

Do góry