Lawendowy - ja sama też sobie zazdroszczę takiego specjalisty
Kiedyś pytałaś, jak nowa opiekunka - trudno było coś powiedzieć na początku, ale chyba jest w porządku. Podobno pierwszy raz ma pod opieką takie małe dziecko. Oprócz tego to pedantka i nasze mieszkanko zaczyna nabierać kształtu mieszkania - nawet nie wiedziałam, że na małym metrażu tak może być - tyle, że synek stale ma zabawki głęboko schowane, żeby tak było...
Ja obstawiam też dziewczynkę, ciekawa jestem, kto się ujawni.
Alexandretta - pytałaś kiedyś o kosmetyki, mogę powiedzieć o 2 firmach - wynalazłam w internecie kosmetyki o dość fajnym składzie - przynajmniej tak mi się wydaje (ciekawa jestem, co by o nich powiedziała "sroka"), nazywają się Seba Med - w Polsce są mało znane i okropnie drogie, na allegro tylko sprowadzane z GB i Niemiec i poza tym okres oczekiwania 10-14 dni. A ja w końcu jakimś cudem znalazłam je po polskich cenach w aptece czeskiej - i to dużo tańsze niż w Polsce. Zamówiłam, przesyłka chyba 17 zł a powyżej jakiejś kwoty za darmo, zamówiłam za pobraniem, w razie gdyby coś - i wszystko ok. Mydełko jest obłędne, kosztuje co prawda w tej aptece 11 zł, ale pierwsze mąż kupił w warszawskiej aptece za 23
. Bo to jeden z niewielu kosmetyków od pierwszych dni życia i pierwszą kąpiel córeczka miała właśnie z tym mydełkiem. Mogę polecić, bo naprawdę fajna jest ta seria. Tu link do tej apteki:
WYNIKI WYSZUKIWANIA
Ale szampon, choć mam SebaMedu, to używam Musteli w piance - zakochałam się w nim, super się rozprowadza i jest bardzo wydajny - mamy od początku i tak myślę, że spokojnie na pół roku starczy, przy tym, ile takie malutkie dziecko ma włosków
Mustela Bebe SZAMPON W PIANCE 150ml dla dzieci (3730597527) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Z kolei dziewczyna, która miała cesarkę tuż po mnie i potem byłyśmy w jednej sali, miała taki płyn:
MUSTELA BEBE ŻEL DO MYCIA GŁOWY I CIAŁA 750 ML (3719666856) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Przyszła pani pediatra i bardzo ten płyn pochwaliła, że bardzo dobry. Więc taki też mam, ale jak porównałam skład, to na razie jednak zdecydowanie będę używać Seba Med.
A co do kosza Mojżesza, to myślę, że dobrze zrobiłaś, na pewno się przyda.
Molla - GRATULUJĘ KOCHANA, ale niesamowita historia!!! Twoje maleństwo ma ogromną wolę przeżycia - bez lekarstw i z mięśniakami, naprawdę bardzo dzielne!
Peti - witaj na forum, gratuluję Ci Twojego szczęścia i życzę spokojnych pozostałych 8 miesięcy! Z nami będzie Ci raźniej w czasie ciąży
Mgiełka - GRATULACJE!!! Niech Ci synuś rośnie zdrowo
Malinuś - trzymam kciuki - dziś WIELKI DZIEŃ!
Sylwia - rozumiem Cię w pełni, wiadomo, że zawsze są jakieś priorytety, a całkowicie własna działalność to wyzwanie i 0% czasu dla siebie. Ale w przyszłości warto pomyśleć, bo bycie na swoim daje ogromne poczucie wolności (nawet, jeśli ta wolność jest złudna, bo zależymy wtedy od klientów końcowych). Szalejesz dziewczyno z zakupami
Ale chyba wszystkie niemal szalejemy, w końcu to tak długo wyczekiwane dzieciątka!
Potwierdzam słowa Dorex i trzcinki, kocyków nigdy nie za wiele - a to dziecko uleje, a to kupką się pobrudzi, poza tym warto kupić każdy inny - jeden cieńszy, jeden grubszy, jeden z polarka, jeden z bawełny, jeden dwuwarstwowy itd., naprawdę wszystkie się przydadzą
Dlatego nie warto wydawać nie wiadomo ile, 20-30 zł to w sam raz za 1 kocyk. Najmniej jestem zadowolona z mikrofibry - nie lubię mikrofibry i kupiłam tylko dlatego, że był tani i miał małą śliczną kaczuszkę, ale znów potwierdziło się moje odczucie, że mikrofibra jest beznadziejna. A kaczuszka skulkowała się po pierwszym praniu. A kupiłam w "Świecie dziecka", więc raczej przyzwoitym sklepie...
No i jeszcze temat fotelików - my mamy na teraz fotelik z wózka po synku (X-lander), a jak wyrośnie (pamiętam, że synek szybko wyrósł) to też po synku mamy Romer King Plus - pan w krakowskim Entliczku-Pentliczku (duża konkurencja Smyka - moim zdaniem fajniejsza, szkoda, że w Warszawie ich nie ma) bardzo polecał jako fotelik z czterema gwiazdkami bezpieczeństwa w testach ADAC, mówił, że przyszła kiedyś klientka i mówiła, że miała wypadek, ona do szpitala, a dziecko ani zadraśnięcia nie miało. Ogólnie uważam go za super wygodny fotelik, z synkiem często jeździliśmy w długie trasy i zawsze bardzo szybko w nim zasypiał, po 6 latach wypaczyło się plastikowe zapięcie, ale zamówiliśmy za 100 zł nowy komplet pasów z zapięciem i jest jak nowy :-)
Fotelik Romer King Plus model 2013 Najtaniej e-foteliki.pl (tu macie na końcu filmik z testem wypadku)
A synek jeździ teraz w Cybex Solution, też ma 4 gwiazdki - i są dla mniejszych dzieci, chyba nawet od noworodka - oczywiście inne modele. A synek ma taki:
CYBEX SOLUTION X2-FIX 2013 GWAR.3 LATA GRATISY! (3727350100) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Dziewczyny warszawskie, to kiedy spotkanko? Ja rzucam hasło przyszłego weekendu - kto jest za?