reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mgielka - gratulacje ! Pozdrow synusia od forumowych cioteczek.

Ja juz nie moge kupowac wyprawki, ale dzisiaj czarny piatek na amazon i zakupilam malej pchacz i takie cudo do gotowania obiadkow.. Ciekawe czy bedzie przydatne czy skusilam sie na zbedny gadzet. Udalo mi sie za pol ceny.

Parowar Blender Philips Avent SCF 870/22 - AGD - Ceneo lider - Salurion.pl

http://www.youtube.com/watch?v=FXJS0DVKGW4

I znalazlam tez takie cudo, moze sie przyda komus kto karmi butelka. Nie wiem czy przydatne czy tylko super wyglada na reklamie :

Perfect Prep™ Machine | tommee tippee

Ostatnia edycja:
reklama
mgiełka gratuluję synka!!!:-) a to było planowane cc?spory chłopak :-D
malinuś już za chwileczkę, już za momencik poznasz osobiście swoje dzieciątko :-) trochę ci zazdroszczę, ze wiesz kiedy i nic cię nie zaskoczy, trzymam kciuki,.żeby wszystko poszło gładko łącznie z pionizacją i samopoczuciu po :-) Powitaj kruszynkę od ciotek forumkowych :-D
trzcinka fajny ten parowar-blender, a gdzie ci się udało kupić go za połowę ceny, jakaś promocja w markecie???

Ostatnia edycja:
Peti - gratuluje i witamy na ciezaroweczkach:)

Szyszka - cieszę sie Twoim szczęściem, pamietam ze jak zobaczyłam pierwszy raz ze to małe "cos" ma ręce, nogi i wogole jest takim zminiaturyzowanym czlowieczkiem, to nie mogłam wyjść z szoku, podziwu, sama nie wiem z czego:) cieszylam sie z tego jak dziecko

Mgielka - gratuluje i zazdroszczę ze jesteście już razem:)

A ja dzisiaj byłam na usg. Wszystko jest w jak najlepszym porządku, jednak po tym nieszczesnym teście PAPPA kolejny lekarz sugeruje amnio... Głowa mi pęka, co chwila zmieniam zdanie co robić... Na środę mam skierowanie do szpitala i powiedział mi, żebym zrobiła co zdecyduje, najwyżej mam nie przychodzić. Boje sie narażać dziecko tylko przez wynik prawdopodobieństwa... Skłaniam sie ku temu, żeby czekać co los przyniesie. Boje sie tylko, ze wykończy mnie to psychicznie. Ale może to mniejsze zło niz narażać sie na powikłania po amnio... Nie wiem sama, to chyba najgorsza decyzja jaka musiałam kiedykolwiek podjąć:(

Malinuś, trzymam kciuki za Twój dzisiejszy ważny, kto wie, czy nie najważniejszy, dzień.
Już za parę godzin będziesz cieszyć się swoim małym andrzejkowym szczęściem. Powodzenia Kochana :-)

Megi, odpowiedziałaś sobie na pytanie, co jeśli poddasz się amniopunkcji i faktycznie okaże się, że coś jest nie tak
(oczywiście nie życzę Ci tego i wierzę, że wszystko z Maleństwem jest dobrze). Czy to toś zmieni??? Czy zdecydujesz się na aborcję???
Bo jeśli to niczego nie zmienia, to moim zdaniem nie idź na amniopunkcję.
Tutaj na forum była dziewczyna, której testy PAPP-A również wskazywały, że jej synek będzie chory. I urodziła zdrowego synusia.
Trzymam mocno kciuki za podjęcie decyzji, która nie jest łatwa sprawą. I wierzę, że Maleństwo jest zdrowiutkie, jak rybka :tak:

Życzę Wam miłego dzionka
NIE001.jpg

Lawendowy - ja sama też sobie zazdroszczę takiego specjalisty :-D Kiedyś pytałaś, jak nowa opiekunka - trudno było coś powiedzieć na początku, ale chyba jest w porządku. Podobno pierwszy raz ma pod opieką takie małe dziecko. Oprócz tego to pedantka i nasze mieszkanko zaczyna nabierać kształtu mieszkania - nawet nie wiedziałam, że na małym metrażu tak może być - tyle, że synek stale ma zabawki głęboko schowane, żeby tak było...
Ja obstawiam też dziewczynkę, ciekawa jestem, kto się ujawni.

Alexandretta - pytałaś kiedyś o kosmetyki, mogę powiedzieć o 2 firmach - wynalazłam w internecie kosmetyki o dość fajnym składzie - przynajmniej tak mi się wydaje (ciekawa jestem, co by o nich powiedziała "sroka"), nazywają się Seba Med - w Polsce są mało znane i okropnie drogie, na allegro tylko sprowadzane z GB i Niemiec i poza tym okres oczekiwania 10-14 dni. A ja w końcu jakimś cudem znalazłam je po polskich cenach w aptece czeskiej - i to dużo tańsze niż w Polsce. Zamówiłam, przesyłka chyba 17 zł a powyżej jakiejś kwoty za darmo, zamówiłam za pobraniem, w razie gdyby coś - i wszystko ok. Mydełko jest obłędne, kosztuje co prawda w tej aptece 11 zł, ale pierwsze mąż kupił w warszawskiej aptece za 23:szok:. Bo to jeden z niewielu kosmetyków od pierwszych dni życia i pierwszą kąpiel córeczka miała właśnie z tym mydełkiem. Mogę polecić, bo naprawdę fajna jest ta seria. Tu link do tej apteki:
WYNIKI WYSZUKIWANIA
Ale szampon, choć mam SebaMedu, to używam Musteli w piance - zakochałam się w nim, super się rozprowadza i jest bardzo wydajny - mamy od początku i tak myślę, że spokojnie na pół roku starczy, przy tym, ile takie malutkie dziecko ma włosków :D
Mustela Bebe SZAMPON W PIANCE 150ml dla dzieci (3730597527) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Z kolei dziewczyna, która miała cesarkę tuż po mnie i potem byłyśmy w jednej sali, miała taki płyn:
MUSTELA BEBE ŻEL DO MYCIA GŁOWY I CIAŁA 750 ML (3719666856) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Przyszła pani pediatra i bardzo ten płyn pochwaliła, że bardzo dobry. Więc taki też mam, ale jak porównałam skład, to na razie jednak zdecydowanie będę używać Seba Med.
A co do kosza Mojżesza, to myślę, że dobrze zrobiłaś, na pewno się przyda.

Molla - GRATULUJĘ KOCHANA, ale niesamowita historia!!! Twoje maleństwo ma ogromną wolę przeżycia - bez lekarstw i z mięśniakami, naprawdę bardzo dzielne!

Peti - witaj na forum, gratuluję Ci Twojego szczęścia i życzę spokojnych pozostałych 8 miesięcy! Z nami będzie Ci raźniej w czasie ciąży :-D

Mgiełka - GRATULACJE!!! Niech Ci synuś rośnie zdrowo :)

Malinuś - trzymam kciuki - dziś WIELKI DZIEŃ! :tak:

Sylwia - rozumiem Cię w pełni, wiadomo, że zawsze są jakieś priorytety, a całkowicie własna działalność to wyzwanie i 0% czasu dla siebie. Ale w przyszłości warto pomyśleć, bo bycie na swoim daje ogromne poczucie wolności (nawet, jeśli ta wolność jest złudna, bo zależymy wtedy od klientów końcowych). Szalejesz dziewczyno z zakupami :-D Ale chyba wszystkie niemal szalejemy, w końcu to tak długo wyczekiwane dzieciątka!
Potwierdzam słowa Dorex i trzcinki, kocyków nigdy nie za wiele - a to dziecko uleje, a to kupką się pobrudzi, poza tym warto kupić każdy inny - jeden cieńszy, jeden grubszy, jeden z polarka, jeden z bawełny, jeden dwuwarstwowy itd., naprawdę wszystkie się przydadzą :) Dlatego nie warto wydawać nie wiadomo ile, 20-30 zł to w sam raz za 1 kocyk. Najmniej jestem zadowolona z mikrofibry - nie lubię mikrofibry i kupiłam tylko dlatego, że był tani i miał małą śliczną kaczuszkę, ale znów potwierdziło się moje odczucie, że mikrofibra jest beznadziejna. A kaczuszka skulkowała się po pierwszym praniu. A kupiłam w "Świecie dziecka", więc raczej przyzwoitym sklepie...

No i jeszcze temat fotelików - my mamy na teraz fotelik z wózka po synku (X-lander), a jak wyrośnie (pamiętam, że synek szybko wyrósł) to też po synku mamy Romer King Plus - pan w krakowskim Entliczku-Pentliczku (duża konkurencja Smyka - moim zdaniem fajniejsza, szkoda, że w Warszawie ich nie ma) bardzo polecał jako fotelik z czterema gwiazdkami bezpieczeństwa w testach ADAC, mówił, że przyszła kiedyś klientka i mówiła, że miała wypadek, ona do szpitala, a dziecko ani zadraśnięcia nie miało. Ogólnie uważam go za super wygodny fotelik, z synkiem często jeździliśmy w długie trasy i zawsze bardzo szybko w nim zasypiał, po 6 latach wypaczyło się plastikowe zapięcie, ale zamówiliśmy za 100 zł nowy komplet pasów z zapięciem i jest jak nowy :-)
Fotelik Romer King Plus model 2013 Najtaniej e-foteliki.pl (tu macie na końcu filmik z testem wypadku)
A synek jeździ teraz w Cybex Solution, też ma 4 gwiazdki - i są dla mniejszych dzieci, chyba nawet od noworodka - oczywiście inne modele. A synek ma taki:
CYBEX SOLUTION X2-FIX 2013 GWAR.3 LATA GRATISY! (3727350100) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dziewczyny warszawskie, to kiedy spotkanko? Ja rzucam hasło przyszłego weekendu - kto jest za?

Ostatnia edycja:
Lawendowy - nie usune, obydwoje z mężem sobie tego nie wyobrażamy. Amnio rozważam tylko ze względu na fakt, ze boje sie ze żyjąc w takim stresie jeszcze piec miesięcy zaszkodze dziecku. A nie wiem czy uda mi sie o tym przestać myśleć. Od kilku dni prawie nie śpię, jestem strzepkiem nerwów. Może to egoistyczne ale boje sie ze stracę przyjemność cieszenia sie ta ciaza. Naprawdę nie wiem co robić.

Megi a nie można poczekać do połówkowych i wtedy ewentualnie zrobić amnio? może spróbuj sie jeszcze skonsultować z innymi lekarzami i wtedy podejmijcie decyzję.Wierzę,że będzie dobrze, tak jak Lawendowy, że to tylko statystyki i liczby straszą!
mamusie, a co sądzicie o pasach poporodowych?bo jedni piszą,że to pomaga na wstąpienie się brzuszka, a znowu inni,że to właśnie rozleniwia mięśnie brzucha i one wtedy nie pracują.....

Mgiełka GRATULUJĘ synusia :-):-)
a za Malinuś trzymam kciuki za malutką Marcelę :-):-)
A ja dziś pozytywnie nastawiona jestem :-):-)
Pozdrówka dla wszystkich. Tak chcialabym już zostać na tym wątku.... proszę o fluidki:-):-):-)

reklama
Do góry