Hola - ogromne gratulacje!!!!Oby synus zdrowo rosl i nie plakal za duzo po nocach
Fusun - gratulacje podwojnego szczescia
Avocado - kciuki zacisnieta za szybkie rozwiazanie. Ja tes skalam na pilce, nie wiem czy przyspieszylo to porod, ale dzieki temu Mala ladnie ustawila sie w kanale rodnym i nie wiem czy pamietasz ale moj porod lacznie z dojazdem do szpitala trwal 2 h.
Sylwia - co ja moge poradzic w sprawie wyprawki ( oczywiscie to tylko iw ylacznie z mojej perspektywy)
frida - o niebo lepsza niz gruszka. Zaliczylysmy juz pierwsze przeziebienie i naprawde ladnie oczyszcza nosek, gruszka nie ma sznas. Tylko trzeba sie przelamac i nie bac. ja na poczatku przystwialam tylko delikatnie przy nocku i nic nie ssalo. Trzeba przylozyc do dziurko od nosa i nie bac sie porzednie zassac powietrze. czasami oczyszczalo nosek po kilku zassaniach, ale naprawde przynosilo ulge w oddychaniu.
pieluszki tetrowe- mam okolo 10 i 5 flanelowych i mi to wystarcza. Uzywane do wszyskiego- do przytulania przy zasypianiu glownie.
posciel do lozeczka - tez kupilam ale lezy w szafie i czeka az dziecko podrosnie. Na poczatku spala pod kocykiem, a teraz jak juz rozkopuje uzywam spiworkow do spania. Super sprawa, zawsze przykryta, jak teraz sie zrobilo chlodniej to narzucam jeszcze na to kocyk. Spiworek ma na dole zamek, wiec nawet przy zmianie pieluszki nie trzeba calego zdejmowac. Spioworek w takim stylu, mozna tez go uzywac na spacery do wozka. Czasami tak robilam i na to kocyk.
Buy Chloe Cat Sleeping Bag from the Next UK online shop
Poduszek nie zalecaja uzywac do pierwszego roku zycia dziecka ( z podowu mozliwosci uduszenia i wady kregoslupa) takze spi na samym materacyku.
wozek z fotelikiem - ja kupilam fotelik osobno, poniewaz wypadal troszke wiekszy niz ten w komplecie. Dokupilam adaptery do ramy wozka i szczerze mowiac ani razu ich nie uzylam. Zawsze byl uzywany albo wozek albo fotelik, nie bylo potrzeby zby uzyc ich razem. Co moge polecic to baze pod fotelik. Bardzo wygodnie siue wypina fotelik, zajmuje to tylko sekunde. Mam porownanie jak bylam miesiac w Polsce i mialam tylko sam fotelik i za kazdym razem musiam przypinac go pasami. A tu jedno klik i po sprawie.
Lampka - przydatna, no noc uzywam tez wlaczonej takiej maluskiej lampki do kontaktu.takiej :
Lampka do kontaktu 220V 1 Wat z włącznikiem.
da sie przy niej spac a jest wystarczajaca zeby sprawdzic co u dziecka lub przystawic je do piersi.
przewijak - dla mnie podstawa, mam problemy z kregoslupem wiec przewijanie na kanapie, tapacznie itp, powoduje bol plecow. Mam taki kladziony na lozeczko, zajmuje malo miejsca a spelnia role. po drugie czesto przy bardzo duzych kupach latwo zmienic podklad z niego lub go wyczyscic ( jest ceratowy). przy przewijaniu na lozku czasami trafial sie baczek z kupka i konczylo sie na przebieraniu calej poscieli. Do tego mam dwa segregatory na pieluchy kupione na zapas i na rzeczy potrzebne przy przewijaniu. I bardzo jestem zadowolona z tego ze mam wszystko pod reka.
wysylam co juz napisalam bo cos mi sie strona wiesza i nie chce tego stracic ale cdn...