reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Agulkak - No w końcu rośnie jakaś koleżanka dla mojej leniwej córeczki (która zupełnie nie chce się pożegnać z moim brzuchem :-)) ... więc ja się turlam dalej a ona wesoło skacze mi po pęcherzu :-D.
Moon - mnie brzuch ciągnął w dole i po bokach i podobno była właśnie rozciągająca się macica... i do tej pory się pojawiają takie różne bóle i naciągnięcia... ale można z tym żyć... więc głowa do góry.
Asiiek - trzymam kciuki za Ciebie i za Twoich chłopaków! Leżcie i rośnijcie zdrowo!
Palu - zobaczysz, szybko Ci minie i się nie obejrzysz a będziesz w 40 tygodniu ... a Twój bąbelek będzie ważył 3 albo 4 kilogramy.
Lolitka - przypomniały mi się Twoje opowieści o jajnikach i tym wielkim bólu, który Cię prześladował. Dobrze, że masz to wszystko już za sobą!
Czy ktoś zna jakąś skuteczną metodę ... żeby się Maleństwo w końcu wykluło? Bo już naprawdę chętnie bym ją zobaczyła! :-)

reklama
hej Matylda, ja przenosilam ciaze 9 dni i w sumie zycze zeby sie cos ruszylo ale ja stawalam na glowie i skonczylo sie cesarka, pomaga podobno-co stosowalam wszelkie herbaty rozgrzewajace jak z cynamonem, kardamonem i tymi wszystkimi zimowymi przyprawami, bieganie po schodach-ale w dol nie w gore-czyli winda na 10 i w dol piechotka, akupunktura-mi robila polozna, nawet winko czerwone-tez doradzila polozna-umyc okna i co nie tylko, kupa spermy, seks non stop-ale jak nie chce to nie wylezie wiec lepiej nie przeciagac, moj problem byl taki ze mialam skorcze ale nie bylo rozwarcia no i brzuch sie nie opuscil a wszystko dlatego ze moje chlopie bylo oszacowane na 4 kg a wyszlo prawie 4,7:szok:, wiec sie ciesze bo bylyby niezle problemy przy naturalnym porodzie, w koncu wyladowalam w szpitalu gdzie koktailem skladajacym sie z soku z brzoskwin, oleju rycynowego i wodki probowali wywolac porod ale nic skorcze byly mega-ja nadal czulam lekkie cmienie :-D, dalej prawie 0 rozwarcia wiec lekarka postanowila ze nie ma co wywolywac dalej, duze dziecko moze miec w wyniku porodu sn uszkodzone ramionka itd wiec zasugerowala cesarke i tak sie skonczylo, wszystko zalezy od wielu czynnikow, najwazniejsze po terminie chodzic regularnie na ktg i po uplywie tygodnia lepiej nalegac na zostanie w szpitalu bo tam cie maja pod stala kontrola-ja rodzilam w niemczech wiec tez inaczej, trzymaj sie mam nadzieje ze sie samo zacznie i bedzie z glowy zanim sie obejzysz, trzymaj sie i powodzenia!!!

Matylda jak tam rodzisz juz?:)))
lolitka jak myslisz jaka powinnam miec bete w pn? bo ide sobie zrobic i nie chce sie stresowac wynikiem. Ostatnia bete mialam 791 i robilam ja 03.02 a w pn bedzie 13.02 czyli 10dni pozniej

Asiek czesc :-) Trzymam kciuki za ciebie i twoje maluchy:tak:
Matylda ja cierpliwie czekalam na porod,jakos nie mialam parcia zeby urodzic za wszelka cene.Przenosilam 6 dni,do szpitala ze skurczami pojechalam no ale nistety zero rozwarcia i skonczylo sie cc.Wiele moich znajomych pilo jakies tam oleje,herbatki z lisci malin,ostre jedzenie i dupa hehe,tez przenosily:cool2: Dzidzia jak bedzie chcial to sama wylezie,tylko kontroluj wszystko w miare mozliwosci i badz czujna.Juz niedlugo...zobaczysz,przeciez nie bedzie tam siedziec w nieskonczonosc :-)
agulkak gratuluje coreczki :happy2:

palu - niewazne jaka beta. wazne zebys zobaczyla serduszko. no i oczywiscie zeby ta beta nie byla jakas 1000 czy 2000. powinna na tym etapie wyzsza ale ciezko wyczuc jaka

hm hm Koleżanki ja też pragnę przypomnieć, że będę miała córeczkę :).

Matylda z tym seksem to nawet lekarze zalecają, raz- jak pisze lolitka- skurcze przy orgazmie, a dwa w nasieniu jest jakaś substancja zmiękczająca szyjkę- to wiem od mojego gina. No moja ciąża już też donoszona od dziś :), ale remont w domu hehe i zobaczymy kto będzie pierwszy Córa, czy koniec remontu ;)...

A powiedzcie mi jeszcze czy wasi ginekolodzy po tym 36tc chętnie wypisywali L4? Ja wczoraj poszłam do internisty, bo podziębiona jestem i ta babka mówiła, że może mi gin już L4 nie dać i żebym w razie czego przyszła do niej...

cześć dziewczyny
:-) ale czas leci..wy już do porodu przygotowane psychicznie, nowe zaciążone sie pojawiają:-) oby nas było jak najwięcej:tak:. Mój mały maluch w brzuchu szaleje jak może-kopie, fikołki i nie wiem co tam jeszcze..i bardzo mało odpoczywa raczej nie ma 4 godzin bez kopania czy rozciągania:-D. ja zaczęłam chodzić do szkoły rodzenia- teraz jestem już w połowie spotkań, ale jestem zadowolona-ciekawe rzeczy mówią i poznaje szpital w którym bee rodzić od tej strony co mnie czeka;-) i tak czas leci..praca dom i praca itd. wiec na wątek czasem wpadne tylko przeczytać co tam u was:-)

Cześć dziewczynki. Wpadłam żeby podziękować za wszystkie rady ... oraz donieść, że jeszcze nie rodzę. Co prawda po wczorajszym masażu szyjki macicy, odszedł mi dziś czop i mam skurcze ... ale to chyba jeszcze nie to. No chyba, ze skurcze się nasilą i będą bardziej regularne ... to wtedy to będzie TO :-).
Pozdrowienia! Trzymajcie za nas kciuki! :-D

reklama
Do góry