Fusun gratuluję pięknych zarodeczków i trzymam kciuki za ich dalszy rozwój. Będziesz miała dwie blastki podane?
kwiatuszek niestety nie pomogę, bo nie badałam amh po stymulacjach...
gotadora, gosia, pingwinek cudne są Wasze dzieciaczki
avocado fajny ten wózek, który wybrałaś
no i doczekałaś się liderko
ale czas leci... u mnie już 22 tc zaczęty. Kiedy to minęło? A ja jestem ze wszystkim w lesie - nie mam wybranego szpitala, nie zapisałam się na szkołę rodzenia, a z wyprawki mam kupione dopiero 5 pajacyków...
Maja zazdroszczę, ale tak pozytywnie, że tyle cudownych prezentów dostałaś
Ja niestety muszę wszystko skompletować sama od zera... W rodzinie po mojej stronie będzie to pierwszy niemowlak od 17 lat! (tak, jestem najstarszą wnuczką, najstarszą córką, najstarszą siostrą cioteczną, etc., ale nie mam jeszcze 30-stki, więc to ode mnie rozpoczyna się wysyp małych dzieci, tak sądzę;-)). Natomiast z osobami z rodziny od strony mojego męża, które mają małe dzieci, nie mamy aż tak dobrego kontaktu, aby liczyć na jakiekolwiek prezenty. Póki co dziadkowie zadeklarowali, że chcieliby kupić wózek, ale biorąc pod uwagę fakt, że mnie podobają się kosmiczne wózki, które też niestety potrafią mieć kosmiczną cenę, to miałabym wyrzuty sumienia, aby obarczać kogokolwiek takim wydatkiem. Plusy tej sytuacji są takie, że wszystko wybieram sama, co sprawia mi olbrzymią frajdę i bardzo mnie relaksuje:-) Uwielbiam spędzać wolny czas na wyszukiwaniu różnych rzeczy dla dzidziusia
Sylwia moja rówieśniczko-staruszko
zgadzam się, że czas pędzi jak szalony, ale absolutnie nie czuję się staro, wręcz przeciwnie
a i zapomniałam Ci napisać, że super huśtawkę wybrałaś. Jeśli chodzi o to łóżeczko, które wypatrzyłam, to chciałabym z tej serii również komodę z przewijakiem, a w przyszłości także szafę. Za parę miesięcy, ale pewnie dopiero po porodzie będziemy się przeprowadzać i docelowo w pokoju dziecięcym znajdzie się taki komplet mebelków. Na razie kupię pewnie tylko łóżeczko i komodę. Jako dekoracje ubóstwiam drewniane literki i drewniane sowy na ścianę
Uwielbiam też maskotki ręcznie robione w tym stylu:
http://art-madam.pl/maskotki/
Fajnie, że odezwały się kobietki - już mamusie -> Wasze rady są nieocenione. Piszcie czasem tutaj, bo ja chętnie czerpię z Waszej wiedzy i doświadczenia, np. co warto kupić, a co nie, jak przebiegał poród, etc.
Tak, jak pisałam wcześniej, jestem po dosyć intensywnym weekendzie. Od piątku do niedzieli byli u nas moi rodzice. Wykorzystaliśmy piękną pogodę w 100%. Byliśmy m. in. na kilkugodzinnym spacerze w lesie z psem. No a dziś powrót do codzienności