reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sylwia, zestaw łóżeczko i pościelka bardzo ładny. Wózek wydaje się być bardzo stabilny i wygodny. Choć ja wolę takie bardzij kosmiczne, taki jak wybrała Tequilla, jest świetny, tylko minus 3 koła.

Sylwia co do śpiworka, to wystarczy on na zimowe dni? tzn bez kombinezonu pod spodem? Też rozważę taką opcję. Wygodna.

Ja też przesiaduję na allegro i wyszukuję:
Tommee Tippee monitor oddechu niania w 24Hr (3650307364) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
lub
Monitor oddechu Angelcare AC401 Niania + 1 płytka (3630926812) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
a butelki chyba z tommee ZESTAW STARTOWY ANTYKOLKOWY TOMMEE TIPPEE butelka (3649105983) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
zastanawiam się jeszcze nad laktatorem, ale chyba nie ma sensu jeszcze kupować bo może okazać się ze nie mam pokarmu...

reklama
O matko Lawendowy co Ty za ekstremalne wizje masz:szok: powiem Ci jak długo żyję nie widziałam aby ktoś wpadł na wózek jadąc na rolkach ale podejrzewam że 4 kołowy też by się wywrócił gdyby ktoś w niego wpadł :-D

Sylwia ten maxi cosi też fajny,ja to pewnie jak już będę w ciąży tzn jak już będę miała potwierdzoną ciążę :-) to dopiero zaczną się dylematy bo przez te 11 lat tak się wszystko zmieniło łącznie z moim gustem że ja nie wiem jak się odnajdę w sklepie dla dzieci to wszystko jest przecież takie słodkie i kochane,póki co ten wózek wpad mi strasznie w oko,quinny jako firmę mam przetestowaną więc myślę że na żywo dopiero się w nim zakocham;-)

Agapl trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szpitala i na zdjęcia malutkiej:tak::-) Pamiętam jak ja rodziłam,pierwsze dziecko,w dodatku miałam 19 lat wyobraź sobie jak mnie niektórzy traktowali :szok:ale na szczęscie większość personelu była przyjazna i pomocna,ale w domku najlepiej:tak:

Fasun kciuki za ogrom jajeczek :tak: daj znać jak poszło

Pięknego dnia życzę,u mnie słonko świeci od rana więc dzień zapowiada się pozytywnie:-D

miliaa- nie natknelam sie na takie forum ,ale przysiegam ,ze bobo z in vitro nie rozni sie niczym od bobo z sexow ,wiec dlaczego by mialo byc inne forum :)

hahaha...wiem, ze się nie rozni, bo przecież sama 2 miesiące temu takie bobo urodziłam. nie zrozumialas mnie. chciałam się zapytać, czy powstalo jakies forum dla mamusiek z in vitro, tych które znalam z tego forum kiedy bylam w ciąży, bo nie chce zasmiecac wam forum kupkami, zupkami, karmiącymi cyckami i nieprzespanymi nocami :rofl2:

Adus, madzialenak, Sony...a co u was?

Dziewczyny - jak już jesteście w temacie huśtawek - to mam do sprzedania huśtawkę z bright startsa kupiona w maju w Smyku, na gwarancji o taką jak ta - BRIGHT STARTS HUŚTAWKA HYBRYDOWA LEW 11kg (3486037999) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - za 250 zł (plus przesyłka - do Wrocławia mogę podrzucić ;-)), do tego taką karuzelę Fisher Price Karuzela z melodią Misie z efektami (3652424615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - za 100 (nie wiem czy mam paragon, bo kupowana na allegro - nowa). Oba sprzęty niewiele używane - huśtawka może ze 20 razy, a karuzela jeszcze chyba mniej. Jako gratisy dorzucam kilka smoczków (nieudane próby na Maćku), kapturki z aventu (użyte 2 razy w szpitalu) i co tam jeszcze wynajdę :-)

Malinuś buteleczki Tommee Tippee polecam, Sebastianek lubi z nich pić. Monitor oddechu z nianią mam ANGELCARE 401, zwróć uwagę aby były 2 płytki sensoryczne bo jedna to zdecydowanie za mało.

reklama
Dziewczyny jestem zachwycona tymi wózkami, które tu podsyłacie. A moimi faworytami są:

- ten, co wybrała TeQuila (Lawendowy on też jest w wersji czterokołowej) wózek Quinny Moodd
- wózki marki Foppapedretti Myo, ale bez napędu: Wózek Myo marki Foppapedretti - YouTube
- jeśli chodzi o design podoba mi się jeszcze biały Mima Kobi: Mima Kobi wózek

Najbardziej jednak podobają się mi wózki retro. Niestety nie zdecyduję się na taki wózek z kilku powodów. Przede wszystkim jest mało funkcjonalny i zajmuje dużo miejsca np. w bagażniku w samochodzie. Są cięższe niż aktualnie dostępne na rynku wózki. No i jeszcze wózki nowoczesne wydają się być bezpieczniejsze i mniej wywrotne. Dlatego szukam czegoś praktycznego, ale też pięknie wyglądającego, co mi trochę zrekompensuje ten wymarzony retro wózek;)

A to mój typ łóżeczka:) Ines bellamy

Ostatnia edycja:
Do góry