reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

milagors powodzenia! Wspaniałego spotkania z córeczka:-)

avocado Ty juz ostatnie tygodnie w ciazy. Torba spakowana, więc luzik - można czekać cierpliwie na godzinę zero;-) dzięki za radę odnośnie imienia. Mam nadzieje, ze jednak uda sie coś wybrać wcześniej:)

Ja juz po usg i wszystko w porządku:) Mały rusza sie, a ja po prostu nie czuje tego jeszcze. Mam sie tym nie martwić. Lozysko mam z przodu. Serduszko pięknie bije i waga to juz prawie 430 g:-) mam fajne zdjęcie profilowe, na którym widać, ze nos bedzie raczej po mamusi;-)

reklama
Dziewczyny, jestem po wizycie i jestem załamana, po dwóch atakach płaczu (oba w klinice). Mam tylko 5 pęcherzyków. Dziś mój ostatni dzień stymulacji. Na usg byłam jeszcze przed podaniem Menopuru, ale wiadomo, że z 5 nie zrobi się 10 po jednym zastrzyku. Jutro już wstrzykuję Choragon, a w piątek punkcja. Bardzo źle odpowiedziałam na stymulację tym razem i jestem przerażona, że nie będę nawet miała transferu. Jestem wściekła, że nie miałam żadnej wizyty podczas stymulacji. Można by było zwiększyć dawkę czy coś... Teraz jest za późno na wszystko.
Mój mąż ma fragmentację dna 43%. Przy ostatnich dwóch stymulacjach faktycznie, matematycznie tak było - że 40-50% komórek się nie zapładniało w ogóle. Tylko, że ja wtedy miałam po 10 oocytów. Teraz będę miała 5-6 (a przecież nie wiadomo czy wszystkie będą ok), jak do tego połowa się nie zapłodni, bo embriologowi wpłynie pod rękę pięknie wyglądający plemnik i zostanie "wybrany", a okaże się tym z fragmentacją (tego przecież nie widać pod żadnym mikroskopem), to ja naprawdę nie będę miała co transferować. Jestem absolutnie załamana, mam nerwobóle w plecach i straszny ból głowy ze stresu. Mam dość invitro. Nie każdy jest do tego stworzony i nie każdemu się udaje. Ja mam dość...

Fusun ... nie załamuj się... pamiętaj,że do szczęścia potrzebny jest tylko jeden zarodeczek, a Ty z pewnością będziesz mieć kilka. Ja w to wierzę i całym sercem jestem z Tobą, szczególnie w piątek. Wiem,że łatwo mi napisać - "bądź dobrej myśli", ale postaraj się, uwierz,że będzie dobrze :tak:

Fusun ... nie załamuj się... pamiętaj,że do szczęścia potrzebny jest tylko jeden zarodeczek, a Ty z pewnością będziesz mieć kilka. Ja w to wierzę i całym sercem jestem z Tobą, szczególnie w piątek. Wiem,że łatwo mi napisać - "bądź dobrej myśli", ale postaraj się, uwierz,że będzie dobrze :tak:

Chciałabym mieć chociaż jeden, jedyny, który by ze mną został. Nie jestem zachłanna, marzę o jednym zdrowym dziecku. Ale tak trudno mi wierzyć w tej sytuacji...

Dziewczyny rodzace - trzymam kciuki i życzę szybkich i bezproblemowych porodow:)

Gotadora - a jak Ty wymyslilas żeby właśnie takie dźwięki zapodac swoim maluchom?:) chwile tylko przy tym wytrwalam, cieszę sie ze im sie dobrze śpi ale Tobie współczuje:)

Fasun - trzymaj sie, nie możesz sie teraz załamywać, to tylko pogorszy sprawę. To może być piec pięknych jajeczek i któreś sie zaplodnia, nie martw sie proszę na zapas. Trzymam &&&

Aleksandretta chcę wytrzymać chociaż 12 dni,myślę że dam radę..zawsze daję:-D
Fasun nie przejmuj się kochana,pamietaj że potrzebujesz tak naprawdę tylko jeden zarodek by być w ciąży,a poza tym na usg nigdy nie widać wszystkich pęcherzyków,zawsze się okazuje że były jeszcze jakieś mniejsze ale też dojrzałe,ja wierze że bedzie dobrze,trzymam kciuki ze wszystkich sił:tak:

reklama
Avocado 3 torby do szpitala?ja tyle biorę na wakacje:-D;-)
Gotadora może poszukasz jakiś kołysanek dla maluszków;-)dziwne że dzieci przy takich dźwiękach się uspokajają ja po 2 min czułam się zirytowana;-)

Do góry