reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sylwia
u mnie z forum wszystko ok... Nadal szalejecie z grzybobraniem:) Mnie wczoraj wzięło na sprzątanie starych gazet. Nagromadziłam trochę makulatury, nie powiem. Trochę mnie pies zmotywował, bo dobierał się do gazet i chciał rwać na strzępy. Teraz za to mam super czyściutko, chociaż wieczorem padałam na twarz.

To już tylko mąż chodzi na grzyby, ja grzecznie wypoczywam w domciu :zawstydzona/y:. A ruchami się nie przejmuj, czasami dopiero w 22 tc zaczynają się. Niby to zależy od położenia łożyska, ale są wyjątki takie jak ja :-). Ja od 2 tyg czuję dziecko mimo że mam łożysko na przedniej ścianie. Może spowodowane jest to dość dziwacznym położeniem mojej macicy, która jest zgięta do dołu i oplata cały pęcherz moczowy.

Pierwszy tydzień ruchów był nietypowy, czułam takie przelewanie wody gazowanej w brzuchu, coś na zasadzie bąbelków latających po podbrzuszu. Teraz od tygodnia czuję wyraźnie. Młody się denerwuje gdy pracuję długo zgięta nad pacjentem, wtedy to już tak fika, że nie da się tego nie zauważyć :-D. Najczęściej daje o sobie znać tak po godzinie 18, a istne rodeo wyprawia kiedy ja usypiam :-). Także rozrywka murowana :-D

reklama
Cześć Kobnietki,

Gdy tak patrzę na nasza listę październikową,to faktycznie wszystko wskazuje na to,ze urodzimy razem ;-)

U mnie nadal żadnych symptomów wskazujących,ze Victoria już chce wyjść na świat. Chyba usłyszała jak tatuś narzekał ,ze zimno na zewnątrz i stwierdziła,ze zostanie jeszcze w ciepłym brzusio. ;-)

Kwiatuszek, trzymam za ciebie mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&

Milego dnia dziewczyny!!

Hej dziewczyny!

u mnie zmiana, bo brzuch mi opadl... I rozstepy wylazly. Tak wiec kolejne dobrodziejstwo ciazy. Tylko hemoroidy zostaja i bede miala pakiecik.

zocha teraz jest jeszcze ńiżej nozkami i chyba sobie nozke w moja szyjke jak w skarpetke wlozyla. Chooooolera. Zamiast tego moglaby pecherz przebic, wody by odeszly i juz... Maaarzenia ;))

milagors aaua jak to brzmi, musi boleć. Jeszcze chwilkę i będziesz miała malutką po drugiej stronie:szok:.

Sylwia zazdroszczę tych ruchow :D.

Ja wczoraj byłam na usg i w tym momencie, w którym maleństwo bardzo szalało w brzuszku, tak mocno odbijało się nóżkami czułam takie leciutkie jakby łaskotanie w środku i okazało się, że dobrze czuję:-D. Bardzo śmieszne uczucie i to na tak wczesnym etapie:-). Niestety wiem, ze na kopanie będę musiała jeszcze sporo poczekać hehe.

Bardzo chciałabym obejrzeć ten program na TLC, ale nie mam tego kanału :-(. Może znajdę gdzieś stream, ale wątpię. Mam tylko nadzieję, że za jakiś czas pojawi się na youtube...

reklama
Do góry