reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

PAŹDZIERNIK
1. GOSIA_1983 (21/22 październik - cc) – córka Milena
2. OSKAA (22 październik) – syn Adrian
3. MILAGROS (23 październik - cc) – córka Zosia
4. AGAPL (26 październik) – córka Victoria

LISTOPAD

5. AVOCADO (24 listopad) – córka Kinga
6. HOLA (27 listopad) – syn Karol

GRUDZIEŃ

7. MALINUŚ (13 grudzień) – córka Marcelka
8. MARTKA (18-20 grudzień) – syn Eryk

STYCZEŃ

9. IKASIA (18 styczeń 2014) - syn Tymon
10. MEMORIES (25 styczeń 2014) - syn

LUTY

11. DARII (2 luty 2014) - córka Julia

MARZEC

12. MajaSauer ( 6 marzec 2014) - syn Maksymilian
13. ALEKSANDRETTA (8 marzec 2014) - syn
14. SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - prawdopodobnie syn

KWIECIEŃ
15. MAZANKA (26 kwiecień 2014)

16. LAWENDOWY SEN (12 maj 2014)
u mnie cesarka była przesunięta na 25 wziełaś stara liste :-) Oskaa bedzie pierwsza :-) a zreszta teraz wszystkie prawie razem bedziemy rodziły :)

reklama
Marcysiowa - ja tam początek nieźle wspominam :-) Młodzieży spała i jadła na zmianę co 3 godziny - a w przerwie między karmieniami i coś samej zjadłam i jakiś serial obejrzałam, ba nawet książkę czytałam. Potem było już znacznie gorzej ;-) był moment że Maciek potrafił mi nie spać 8 godzin - i darł się ze zmęczenia, ale nie mógł usnąć. A w międzyczasie trzeba było nakarmić, przebrać i zająć się drugim dzieckiem. Hmm raz zadzwoniłam po męża żeby wylazł z pracy, bo nie dawałam rady ogarnąć. Ale teraz kwestia wprawy :-) A Ty też rzadko do nas zaglądasz na niemowlaki :-)

Ja też początki super wspominam. Sama byłam z małymi w szpitalu przez 3 tygodnie i sobie radziłam. Teraz nie mam na nic czasu bo kończe studia. We wrześniu zdałam 3 egzaminy, teraz dokończyłam pracę mgr a w czwartek się bronię więc po nocach się uczę. Jak mi się ten czas skończy to już będę częściej się udzielać.

Marcysiowa - szacun :-) ja nie raz po całym dniu z Młodymi padam na ryjek i mam ochotę razem z nimi pójść spać po 19 :-) a tu jeszcze pranie, prasowanie, sprzątanie. Teraz jeszcze trzeba codziennie odkurzyć i zmyć podłogi, bo młodzieży lubi sobie czasem polizać panele :-)

SonySONY :-) gratulacje!!! dużo zdrówka dla Was obojga!

Lilonka i Marcysiowa :-) dziękuje, jakoś sobie radzę, ale łatwo nie jest. Szczególnie mały daje mi w kość, wydaje mi się,że zaczęły się u niego kolki, jutro kupimy lekarstwo z niemiec, mam nadzieje że pomoże. Ja dokarmiam mm, nie wyobrażam sobie inaczej, bo maluszki płaczą razem, więc nie zawsze jest możliwość, aby karmić piersią, gdy drugie wydziera się w niebogłosy, a przy piersi lubią spędzać z godzinkę sam na sam... Malutko śpię, mam problem z wagą - strasznie schudłam, żadne spodnie na mnie nie pasują, znikła mi tylna częśc ciała ... no i jem dużo, mam nadzieje,że niedługo przytyje

pozdrawiam Was wszystkie :-)

PAŹDZIERNIK

1. OSKAA (22 październik) – syn Adrian
2. MILAGROS (23 październik - cc) – córka Zosia
3. GOSIA_1983 (25 paździrnik -cc) - córka Milena
4. AGAPL (26 październik) – córka Victoria

LISTOPAD

5. AVOCADO (24 listopad) – córka
6. HOLA (27 listopad) – syn Karol

GRUDZIEŃ

7. MALINUŚ (13 grudzień) – córka Marcelka
8. MARTKA (18-20 grudzień) – syn Eryk

STYCZEŃ

9. IKASIA (18 styczeń 2014) - syn Tymon
10. MEMORIES (25 styczeń 2014) - syn

LUTY

11. DARII (2 luty 2014) - córka Julia

MARZEC

12. MajaSauer ( 6 marzec 2014) - syn Maksymilian
13. ALEKSANDRETTA (8 marzec 2014) - syn
14. SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - prawdopodobnie syn

KWIECIEŃ
15. MAZANKA (26 kwiecień 2014)

16. LAWENDOWY SEN (12 maj 2014)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
SonySONY :-) gratulacje!!! dużo zdrówka dla Was obojga!

Lilonka i Marcysiowa :-) dziękuje, jakoś sobie radzę, ale łatwo nie jest. Szczególnie mały daje mi w kość, wydaje mi się,że zaczęły się u niego kolki, jutro kupimy lekarstwo z niemiec, mam nadzieje że pomoże. Ja dokarmiam mm, nie wyobrażam sobie inaczej, bo maluszki płaczą razem, więc nie zawsze jest możliwość, aby karmić piersią, gdy drugie wydziera się w niebogłosy, a przy piersi lubią spędzać z godzinkę sam na sam... Malutko śpię, mam problem z wagą - strasznie schudłam, żadne spodnie na mnie nie pasują, znikła mi tylna częśc ciała ... no i jem dużo, mam nadzieje,że niedługo przytyje

pozdrawiam Was wszystkie :-)

Gotadora nie polecam kupowania Sab Simplexu. W Polsce nie jest on dopuszczony ze względu na to ze jeden z jego składników jest niebezpieczny dla dzieci. Równie dobrym rozwiązaniem jest polski espumisan 100. Na kolke polecam też Delicol. U nas sprawdził się rewelacyjnie. Do tego przy maluszkach wczesniakach mozesz stosować Dicoflor tzn florę bakteryjna układu pokarmowego. My na takim miksie dopiero troche spokoju mielismy. A nie myślałaś o karmieniu maluszków na raz?

reklama
Do góry