reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

PINGWINEK mi tez w szpitalu siara zanikła juz drugiego dnia, zanim sie zorientowalam po dobie maly plakal z glodu a siedzial i ssał godzinami tylko ze nic nie lecialo .. przeszlam w szpitalu na mm Waga mu spadla jakies 7% ale wszystkim dzieciomspada po narodzinach.. jak tylko wrocilismy do domu mleko sie pojawilo. Ja tez sie obawialam ze malemu to nie wystarczy ale po pierwszej wizycie u pediatry i weryfikacji wagi doszlam do wniosku ze pokarm musi byc jednak dobry. Ja odciągam laktatorem dwa razy dziennie mleko rano i wieczorem na noc czym go tez karmie, do tego maly siedzi na cyckach czesto. Musze odciagac rano bo czesto jak sie budze to a z bolem tyle mam mleka szczegolnei w jednej piersi. Pozatym takie odciaganie chyba tez stymuluje piersi do wiekszej produkcji. Nie znam sie nad tym i tez zaczynam sie zastanawiac na przejsciu sie do poradni laktacyjnej. To chyba bylby dobry pomysl.
PINGWINKU wstaw zjdecie swojej córci ;-)

Apropos pogryzionych brodawek to ja wyje chwilami z bólu jak mały sie do nich dosiada.. stosuje Purelan i coś tam pomaga. Najlepiej pomaga jak daje odpoczać jednej piersi conajmniej 1 dzień ale laktatorem pracuje zawsze na obu.

Ostatnia edycja:
reklama
Sony - moc gratulacji dla Ciebie i Pawełka :-) Niech rośnie duży i zdrowy :-)

Pingwinku - jak podajesz dziecku mm po cycku, to nie stymulujesz piersi do większego wysiłku laktacyjnego. Jak coś to po karmieniu popracuj jeszcze laktatorem, żeby cyce dostałt sygnał że trzeba więcej mleka. A jak karmisz z dwóch piersi, to możesz laktatorem odciącnąć te początkowe mleko i przystawić córcie dopiero do tego gęstszego.

Madzialenak - oj zazdroszcze takiej ilości snu :-) u mnie też był okres że przesypiali os 20 do 3, szybki cycek, potem kolejny o 6 i drzemka do 8 ;-) A teraz w nocy budzą się co 3-4 godziny. Dbają żebym na Halloween nie musiała szukać przebrania :-) Jak idę do jakiegokolwiek lekarza, to robią wielgachne oczy, że ja (50 kg wagi) takie Kluchy na własnym cycku wychodowałam ;-)
Gotadora - a Ty jak sobie radzisz? Odezwij się na bliźniaczkach :-)

Sony gratulacje!! Już na fb Ci pisałam ale tu też musiałam. Śliczny synuś!!

Lilonka Gotadora pewnie nie wie w co ręce włożyć i w każdej wolnej chwili śpi :-) Ja tak robiłam na początku. :-)

Marcysiowa - ja tam początek nieźle wspominam :-) Młodzieży spała i jadła na zmianę co 3 godziny - a w przerwie między karmieniami i coś samej zjadłam i jakiś serial obejrzałam, ba nawet książkę czytałam. Potem było już znacznie gorzej ;-) był moment że Maciek potrafił mi nie spać 8 godzin - i darł się ze zmęczenia, ale nie mógł usnąć. A w międzyczasie trzeba było nakarmić, przebrać i zająć się drugim dzieckiem. Hmm raz zadzwoniłam po męża żeby wylazł z pracy, bo nie dawałam rady ogarnąć. Ale teraz kwestia wprawy :-) A Ty też rzadko do nas zaglądasz na niemowlaki :-)

reklama
Do góry