reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No moja relacje bedziesz miala juz niedlugo. Mam wrazenie, ze to juz blisko, bo ledwo zipie. Troche sie rusze i potem dogorywam przez reszte dnia. Do tego moj organizm cos sie oczyszczac zaczal... Hmmmm... W nocy juz mialam stracha, ze to sie zaczyna! Tylko skurczy nie mam ale moja macica moze nie umie ;) oby do srody, jade na ktg...

reklama
Dziewczyny pomóżcie koleżanka ma 14jajek i estradiol z 2800 wzrósł jej do 4500dziś a rano wzięła jeszcze gonal. Później poinformowano ją że może być ryzyko hiperki powiedzcie co jej może pomoc oprócz picia wody słyszałam o dostinexie?? Jutro może uda jej się skonsultować to ale chce jej jakoś pomoc???

Kwiatek, 4,5tys to jeszcze nie tragedia. Gonal tutaj duzo nie zmieni, raczej choragon czy co tam jej dali na pekniecie, bo to napedza hiperke no a potem beta...

nic jej nie pomozesz. Niech pije wode, moze cos to da. Ja nie wiem czy to zapobiega hiperce czy tylko leczy jak juz jest. Dostinex u mnie nie dzialal... Moze u niej bedzie inaczej, ale o tym lekarz zadecyduje. Zrobia jej usg i zobacza jak tam jajniki, bo mozna miec bardzo wysoki estradiol i nie miec hiperki. Usg od tego jest. Nie powinna sie martwic na zapas.

milagros kochana, na szkole rodzenia ostatnio nam mówili o "objawach" porodowych, a takie oczyszczanie się organizmu oznacza,że w tej dobie odbędzie się poród :-D ale masz fajnie!!!!! ja też już bym chciała być tak blisko!!!! a wogóle chciałam ci napisać,że zaczęłam się jakis czas temu , uczyć dziergać na drutach, ćwiczę właśnie oczka prawe i lewe i nawet dobrze mi idzie :-) a ostatnio poznałam jak się robi "ryż" :-) jeszcze nie wiem, jak sie zakańcza robótkę, ale chciałam zapytać, o twój kocyk, a raczej Zosiowy, heheh, na jakich drutach się robi,żeby wyszło coś tak dużego????:baffled:

Martka, u mnie doba minela i dupa. Nic. Chyba za duzo lodow na spotkaniu ;)) zeby zrobic kocyk lub cos wiekszego to musisz sobie kupic druty z zylka i dobrac je do welny z jakiej chcesz robic. Dla dziecka musi byc specjalna welna. Wychodzi to o wiele drozej niz kupienie kocyka hehe, ale jest co robic. Wykonczenie i wszystko masz na youtube pokazane, ja sobie tez filmiki ogladalam, bo ostatnio robilam na drutach baaardzo dawno temu.

Avocado, nasz doktorek, to zupełnie inna bajka :-) On przede wszystkim jest człowiekiem, a dopiero później lekarzem i nikogo z góry nie traktuje. Znam go już 1,5 roku i pasuje mi bardzo.
Zresztą zna nasze dzieci od samego początku :tak:
A basenu to już Wam zazdroszczę :-)

Edit: I nie jestem przekonana, czy dr M ma lepszy sprzęt od dr K, bo na zdjęciu z usg od M nie widać nic,
a nic. A od K widać wszystko.
I jeszcze mały szczegół, może mniej ważny, niż wiedza i kompetencje lekarza- niestety u dr M nie ma ani spódniczek, ani kapciuszków jednorazowych. Z przebieralni wychodzisz goła i na bosa.

Miłej niedzieli :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry