reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

I ja życzę miłego dnia :-)

kilku nie ma, bo się tak nagadały na spotkaniu,że aż zniknęły ;-) a czy lody dobre były???

ja będę mieć dziś usg. Moja współlokatorka niestety też ma wady :hmm: ... otóż najczęściej można ją zobaczyć z cycami na wierzchu, nie ważne że mamy łazienkę - ściąga mleko w pokoju, dziś np od 5tej do 6 rano, oczywiście przy zapalonym świetle, potem idzie na noworodki karmić, ale światła nie gasi, zresztą do mnie przychodzą z ktg ok 6stej. Rany - przez 3 tygodnie trafiłam na 3 fajne kobietki, a poznałam już masę ... o co tu chodzi :confused:

reklama
Dziewczyny zaginęły, nie opuszczajcie nas, prooooszeeeeeę:-).

gotadora super w trójpaku wyglądacie, marzenie:-D. Teraz mam jednego stworka w brzuszku, ale może z mrozaczków będą kiedyś bliźniaki? Chciałabym. Trzymajcie się mocno te kilka dni:-D.

Miłego poniedziałku!

Cześć Dziewczyny:-) Jestem nowa na forum, ale podglądam Was już od jakiegoś czasu więc może na początek opowiem w skrócie moją historię. O dziecko staraliśmy się już jakiś czas, ale w sumie w tym roku dopiero zaczęło to nabierać rozpędu. W lutym HSG i szok - obustronna niedorożność jajowodów. Marzec - pierwsze wizyty w poradni, badania i rozpoczącie całej procedury do in vitro. W maju pobrano mi 6 jajeczek z czego pięć się zapłodniło, cztery super jakości plus jedno słabsze. Ten jeden w piatej dobie już nie przeżył.
24/05 - transfer dwóch zarodków, niestety nic z tego więc zostały dwa zamrożone
02/09 - transfer jednego mrożonego zarodka, bo drugi nie przeżył procedury rozmrożenia
12/09 - test pozytywny:) chwilę poźniej powtórzony drugi i to samo:-)
13/09 - beta 420 :-)
16/09 - beta 1500 :-)
21/09 - beta 5990 :-)
23/09 - USG z widocznym pustym pęcherzykiem
29/09 - USG i jest bijące serduszko :-) mój mały człowiek ma 6,1 mm
Jestem szczęśliwa ale szczęście jest jednak przeplatane ogromnym stresem, bo miewam krwawienia, których wedug lekarza nie powinno być.

Gotadora, lody dobre byly.

kurde ja wczoraj wieczorem odkrylam zgrubienie pod pacha... Pierwsza mysl to wiadomo, ze guz. Rozmasowalam, zmniejszylo sie. Teraz mam tam takie zgrubienie. Gruczol mleczny? Przeczesalam pol netu i moze to byc gruczol. Masakra jakas!!! Moj organizm jest skopany. Do tego od rana krwia znowu pluje... Aaaaa!!!

Milagros ojej ... ale masz wizytę na dniach prawda? to na pewno ten gruczoł, nie martw się. Z dziąsłami mam podobnie, są lepsze dni i gorsze.

Megi witaj - po pierwsze gratulacje! a po drugie - za bardzo się nie martw, bo nie jedna dziewczyna krwawienia miała i wszystko było z dzidzią dobrze. No i trzymam mocno kciuki za Was &&&&

Mazanka :-) marzenia się spełniają

Megi witaj, gratuluję bąbelka. Oszczędzaj się, wiele dziewczyn z tego forum miało plamienia a nawet silne krwawienia a ich dzieci mają się dobrze albo i są już szczęśliwymi mamami.

Gotadora lody były pyszne.

Moje dziecię przespało w nocy ciągiem 8 godzin :-). Mały kochany jest, daje się wyspać mamusi i tatusiowi :tak:

Witajcie. Już się melduję.
Weekend przeleciał urodzinowo. Teściu miał w sobotę urodzinki 74 lata :), a w niedzielę poprawiny, bo goście na raty przyjeżdżali. My że na miejscu to na dwie imprezy się załapaliśmy.
Gotadora powodzenia na usg.
Lawendowa przypuszczam, że usg było gorszej jakości i dr nic nie widział, a co do endokrynologa to :confused: Może jednak chodź do lekarza do którego masz zaufanie.

No i wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, dużo miłości i oczywiście spokojniej ciąży.

Madzialenak podaj przepis na tak grzeczne dziecko.
Megi gratulacje i tak jak dziewczyny piszą, są u nas takie cuda i dzieciaczki gdzie też występowało krwawienie na początku.
Milagros to pewnie gruczoł, bo co innego by mogło być. Sprawdź na wizycie.
Agapl a jak u Ciebie samopoczucie i objawy zbliżającego się porodu?

Miłego i słonecznego dnia kobitki.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry