reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

matylda - nie, nie pojawily i ja tez w kremy zbyt nie wierze... a mam tendecje... wiec nie wiem czy juz powinnam je miec czy kiedy one wyleza....

kosik - witaj

kasia - pozno ci wyszly. mam nadzieje ze nie sa az takie tragiczne? pewnie po bokach bioder wyszly?

reklama
Lolitko masz racje,wyszły po bokach,żeby je im sie dobrze przyjrzeć musze stać przy lustrze,bo brzuch i piersi przysłaniają je.Jak dla mnie to wygląda okropnie.Obejrzałam dokładnie całe ciało i na szczęście tylko w tym miejscu mam rozstępy.

kasia - no ja wiem jak jest bo ja ebz ciazy mam wlasnie w tym miejscu. nie sa tragiczne ale sa....mam nadzieje ze juz nam wiecej nie wylezie:)

Lolitko - Tak mi się przypomina, że któraś z naszych forumowych mamusiek pisała tak jak Kasia, że jej wylazły rozstępy kilka tygodni przed samym porodem. O cholerka, może mnie też dopadną ... a już się tak cieszyłam, że ich nie mam :-D ... chyba idę się posmarować :-).
Kosik - trzymam kciuki, daj znać jak będziesz po usg!

lolitko mi wylazly rozstepy w 36 tc.Zaczelo sie na dole brzuszka i tak poszlo w gore az do pepka :eek: Nie pomoglo smarowanie od poczatku ciazy hehe,wiec te wszystkie kremy sa do d..y :-prozstepy mam tylko na brzuszku. Nie sa takie czerwone,tylko bladsze bo wlasnie ten ostatni miesiac ciazy smarowalam sie mascia Fissan i wydaje mi sie ze pomogla:tak: Mascia ta smaruje sie tez po ciazy,ale ja jeszcze nie zaczelam,bo troche brzuch po cesarce mnie boli,a masc jest gesta i trzeba ja wmasowywac,wiec narazie sobie odpuscilam.Poczekam jeszcze z tydzien i zaczne smarowanko :-)

dzieki dziewczyny za odpowiedzi..... ale mam jeszcze jedno pytanie

czy wy cwiczylyscie te miesnie Kregla? wszedzie pisza ze trzeba ale ja jakos tak bez przekonania.....

Ja przez całą ciąże nie miałam rozstępów nigdzie, za to wyszły mi dopiero kilka dni po porodzie i to na dupie !!!:szok:, mój M twierdzi, że one wyszły w tym miejscu z wysiłku jaki doznałam w czasie porodu, ale czy tak może być .....

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!

Lolitka
Ja nie ćwiczyłam nic tych mięśni ani w ogóle nic nie ćwiczyłam a poród szybki i bez komplikacji

reklama
no wlasnie.... wszedzie pisze ze bardzo pomaga ale co z tego jak mi sie tez totalnie nie chce. tez pocwicze - no moze raz dziennie, przez pol minuty i tyle. sie staram przymusic ale jakos mi to ciezko idzie i sie zastanawialam czy to tylko ja taka leniwa. okazuje sie ze nie - forum pelne leniwcow:))

Do góry