reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

darii - gratuluję córeczki. Trzymam kciuki, żeby bóle poszły a sio, odpoczywaj ile się da :tak:

Lawendowy - dziś Twój BIG DAY, tańce hulańce i pozytywna energia za Twoją dzisiejszą wizytę serduszkową :-)

reklama
Akt. dot Darii.
Jeśli chodzi o pingwinek, to pozwólcie że dopiero jak da nam znać, że wszystko w porządku to przekaże koszulkę lidera ;)

WRZESIEŃ

1. PINGWINEK (20 wrzesień - cc) – córka Milena

PAŹDZIERNIK

2. SONY (18 październik) – syn Paweł
3. OSKAA (22 październik) – syn Adrian
4. GOTADORA (24 październik) – córka Marta i syn Norbert
5. AGAPL (26 październik) – córka Victoria
6. MILAGORS (28 październik) – córka Zosia
7. GOSIA_1983 (31 październik) – córka Milena

LISTOPAD

8. AVOCADO (24 listopad) – córka
9. HOLA (27 listopad) – syn Karol

GRUDZIEŃ

10. MALINUŚ (13 grudzień) – córka Marcelka
11. MARTKA (18-20 grudzień) – syn Eryk

STYCZEŃ

12. IKASIA (18 styczeń 2014) - syn Tymon
13. MEMORIES (25 styczeń 2014) - syn

LUTY

14. DARII (2 luty 2014) - córka

MARZEC

15. MajaSauer ( 6 marzec 2014)
16. SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - prawdopodobnie syn

KWIECIEŃ
17. MAZANKA (26 kwiecień 2014)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc dziewczynki,

ja juz po wizycie u mojej dr i w szpitalu.
wyjasnilo sie dlaczego sie tak zle czuje i dlaczego mnie tak brzuch boli. Zocha, mala wredota sie obrocila i nozkami mi wali w pecherz a glowke ma na zoladku. Juz wiem dlaczego ledwo zipie. No to jak widac na razie mala za mnie zadecydowala jak rodzic bede. Licze na to ze moze sie jeszcze przestawic, ale dr mowi ze szanse marne. Juz jestem zapisana na cc na 23/10... No chyba ze zaczne rodzic wczesniej, ale sie nie zapowiada. Szyjka sie skurczyla ale nadal 2,6 cm, zamknieta. Skurcze na ktg sa 8-14 i tyle. Mala zwolnila i juz tak nie tyje... Tylko 2,6kg wiec duza nie bedzie.

Wiec moj tik tak zwolnil drastycznie.

tak wiec dziewczyny trojmiastowe... Kiedy spotkanie? Ja tylko w srode nie moge a tak jestem dostepna, ale powiem szczerze, ze bym wolala na terenie sopot/gdynia... Do gdanska tluc sie troche gorzej, ale jak chcecie to sie zjawie. W sumie niech Madzialenak sie wypowie bo ona zajeta moze byc no i Lawendowy jak pracuje jeszcze...

Witajcie.
Darii gratuluję córeczki, oj szybko u Ciebie się skurcze zaczęły. Niech już nie wracają, dopiero na poród.
Lawendowa więc to Twój wielki dzień serduszkowy. Życzę dużo wylanych łez szczęścia :)
Gotadora te usg to różnie podaje. Pewnie każdy ma po ok. 2,5 kg :) Nie pamiętam ale chyba 10 lat się trzyma taką dokumentację medyczną.
Avokado ja się nie obrażę, jakoś mi nie śpieszno do koszulki lidera. Jak się historia lubi powtarzać to będę mieć przenoszoną ciążę ;)

Dziś się dowiedziałam że paciorkowca GBS nie mam :)))) Jupii.

Gotadora dokumentacja medyczna przechowywana jest 20 lat (w przypadku zgonu pacjenta na skutek zatrucia czy uszkodzenia ciała wyjątkowo 30 lat), zdjęcia rentgenowskie oraz skierowania 10 lat.

Darii odpoczywaj kochana i gratuluję córci.

Lawendowy to dzisiaj słuchasz serduszka maleństwa:tak:. Zabierz chusteczki ze sobą, bo łzy szczęścia gwarantowane :-D

A nade mną czarne chmury. Miałam jechać na badania i zawieźć sunię na sterylizację. Mocz w pojemniczku, psy pod pachą i pcham się do auta. Przekręcam kluczyk i....... zgon mojej polóweczki. Chłop w pracy, dobrze że chociaż siostra "pożyczyła" mi szwagra:laugh2:. Poczekałam godzinkę aż przyjedzie, reanimacja trwała 30 minut i kiedy miałam już denata zepchnąć z drogi, to w końcu zaskoczył :szok:. W pośpiechu do weta, a na badaniach byłam o 10:55 (a krew pobierają do 11).

Jeszcze nigdy nie wymieniałam akumulatora w aucie, a ma już 7 lat. Wiedziałam że kiedyś to nastąpi, ale dlaczego akurat dzisiaj :zawstydzona/y:. Złośliwość rzeczy martwych.

Akt. dot. milagros

1. PINGWINEK (20 wrzesień - cc) – córka Milena

PAŹDZIERNIK

2. SONY (18 październik) – syn Paweł
3. OSKAA (22 październik) – syn Adrian
4. MILAGORS (23 październik - cc) – córka Zosia
5. GOTADORA (24 październik) – córka Marta i syn Norbert
6. AGAPL (26 październik) – córka Victoria
7. GOSIA_1983 (31 październik) – córka Milena

LISTOPAD

8. AVOCADO (24 listopad) – córka
9. HOLA (27 listopad) – syn Karol

GRUDZIEŃ

10. MALINUŚ (13 grudzień) – córka Marcelka
11. MARTKA (18-20 grudzień) – syn Eryk

STYCZEŃ

12. IKASIA (18 styczeń 2014) - syn Tymon
13. MEMORIES (25 styczeń 2014) - syn

LUTY

14. DARII (2 luty 2014) - córka

MARZEC

15. MajaSauer ( 6 marzec 2014)
16. SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - prawdopodobnie syn

KWIECIEŃ
17. MAZANKA (26 kwiecień 2014)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sylwia, dzisiaj taki dzień akumulatorowy. Mojej koleżance z pracy, tez rano siadł.

Darii, gratuluję córeczki. A imię już wybrane?

Milagros, jak dla mnie to może i być nawet koniec świata, byle się tylko z Wami zobaczyć.
Pewnie Madzialenak najwygodniej byłoby podjechać do Klifu.
A co do środy, to póki co pracuję do 17:00. No chyba, że ustalimy konkretny termin, to spróbuję zrobić zamiankę z koleżanką.

Gotadora, ja bym Ci mogła wyjąć tę dokumentację ze szpitala, ale nikt mi jej nie wyda.
Podejrzewam, że nawet twojemu mężowi mogliby nie widać, bo te 20 lat mężem jeszcze nim nie był i upoważniony nie jest. No chyba, że zadzwonisz do szpitala i wypytasz się, jak to załatwić. Czy napisanie takiego upoważnienia, to wystarczy? Jeśli tak, to ja podjadę po nią :tak:

Do góry