reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny !!!!

Dziękuję za kciuki &&&&&&&&

Ja tu pędzę do Was z informacją, że jednak będzie SYNEK !!!!!!!!:-):-):-):-):-):-) Na własne oczy widziałam dzisiaj siusiaczka hihihih. Normalnie jestem w szoku hihih, ale szczęśliwa i od nowa wertowanie listy imion :D
Przypomniało mi sie teraz jak Ikasi też wcześniej wróżyli dziewczynkę a jednak jest chłopaczek:)

Wszystko w normie, dzidzia wazy 443 g, szyjka zamknięta, wody płodowe w normie. Jeju, ale szok hihi, już mówiłam do brzuszka "córeczko", a tu "synek" tak mnie kopie hihi:):-):-):-):-) Ale jestem happy, bo u mnie w rodzinie od pokoleń same kobitki się rodzą a tu taki prezent:) juppi:)!!! Za tydzień połówkowe i chyba już nic się nie zmieni co do płci:):):happy::)

Avocado--> proszę o zmianę na liście hihihh

Miłego popołudnia dziewczyny:-):-):-)

reklama
Milagros jasne w 100% się z Tobą zgadzam:tak: nic na siłę,bo ani dzidziuś ani mamusia szcześliwi nie będą
Co do smoczków i nocników to powiem Ci że jest to tak indywidualna sprawa że nigdy nic nie wiadomo,ja jeszcze będąc w ciąży kupiłam pierwszy smoczek i córka go ssała i do ok 3 roku życia,a synek mojej siostry smoczek wypluwał,za to drugi żyć bez smoka nie mógł :-D a nocnik..prawda taka że taki dwu trzy latek dopiero potrafi oznajmić ze chce mu sie siusiu,wcześniej to owszem można go wysadzić np po obudzeniu sie i pewnie zrobi siusiu ale nie skojarzy że nastepnym razem ma zawołać w takiej samej sytuacji niestety,ja córcię zaczęłam uczyc na nocnik w w ieku 2 lat a i tak jeszcze pół roku na noc miała pieluszkę i zawsze była mokra ;-)ale w ciągu dnia chodziła juz bez
A mleczko dlatego podaje się tak długo bo maluch nie trawi krowiego mleka
Swoja drogą jesli nigdy niemowlaczka nie trzymałaś na rękach to powiem Ci kochana że to bedzie Twój podwójny pierwszy raz :-D

memories gratuluję synka!:-) kurde, chyba wiele z nas wychodzi z założenia,ze będzie córka, a potem się okazuje że synek ;-)
milagros hehehe, nieźle kombinujesz, ja też wierzę w nocnik ;-)
a co do mleczka, to słyszałam,że bawarka jest dobra na laktację!!!!! i jakieś tam herbatki.
Ja też oczywiście zakładam,że będę karmić piersią, ale jak sie nie uda, to trudno.Moja przyjaciółka miała traumę, dziecko wyło, ona nie mogła go nakarmić, mała był głodna, koleżanka wyła,że jest złą matką , bo dziecka nie umie nakarmić, oczywiscie wszystkie położne pełna indoktrynacja,że piersiąi tylko piersią, więc sie tak bidne męczyły, i trauma 2 miesiące.Ale próbowała, wiec nic sobie nie może złego zarzucić.
A mam pytanie co do mleka, chyba do Sylwii: synek koleżanki, ma już 5 lat, zęby mleczaki, wszystkie czarne!!!masakra! pytam, co sie tsało, bo zawsze miał ładne białe ząbki, a jakaś dr jej poradziła,żeby dziecku w nocy (jak miał te 2-3 lata) nie dawać butli z mlekiem, bo będzie z tego próchnica butelkowa.A teraz denstystka jej mówi,że te zęby to z powodu zbyt szybkiego odstawienia mleka i niedoboru wapnia.I co wy na to????jeszcze ja muszę zapytać, jakie mleko to było, bo teoretycznie mleka krowiego nie powinno się dawać, prawda?tylko modyfikowane....:zawstydzona/y:

memories- no to nas zaskoczyłaś :-):-)

WRZESIEŃ

1. PINGWINEK (20 wrzesień - cc) – córka Milena

PAŹDZIERNIK

2. SONY (18 październik) – syn Paweł
3. OSKAA (22 październik) – syn Adrian
4. GOTADORA (24 październik) – córka Marta i syn Norbert
5. AGAPL (26 październik) – córka Victoria
6. MILAGORS (28 październik) – córka Zosia
7. GOSIA_1983 (31 październik) – córka Milena

LISTOPAD

8. AVOCADO (24 listopad) – córka
9. HOLA (27 listopad) – syn Karol

GRUDZIEŃ

10. MALINUŚ (13 grudzień) – córka Marcelka
11. MARTKA (18-20 grudzień) – syn Eryk

STYCZEŃ

12. IKASIA (18 styczeń 2014) - syn Tymon
13. MEMORIES (25 styczeń 2014) - syn

LUTY

14. DARII (2 luty 2014) - prawdopodobnie córka

MARZEC

15. MajaSauer ( 6 marzec 2014)
16. SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - prawdopodobnie syn

KWIECIEŃ
17. MAZANKA (26 kwiecień 2014)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tequila, nie strasz. Pocieszajacy jest twoj suwaczek, ze to bylo 11 lat temu. Teraz lepszy sprzet maja. Oby ;)) wiadomo, ze niespodzianki takie sie zdarzaja, ale pewnie coraz rzadziej.

no u mnie wiedza dotyczaca dzieci jest mocno limitowana. Nigdy nie mialam ochoty cudzych dotykac no i nie mam dookola nikogo z malymi dziecmi. Tak wiec hardkor bedzie, ojjj bedzie :))

Milagros tak,to było 11 lat temu,nawet nie wiem kiedy zleciało:-D ale sprzęt jest o niebo lepszy więc niczym się nie przejmuj,na pewno bedzie Zosia:tak::-D poza tym jak tylko ujrzysz to maleństwo i weźmiesz na ręce to bedziesz się czuła jak ekspert w dziedzinie dzieci;-) wszystkiego sie można nauczyć jak ja dałam rade to każdy da:-D

reklama
Hope ja miałam podobnie. Wąska szyjka macisy co mogło być przyczyna niepowodzeń iui. Miałam 2 razy przeprowadzanyM zabieg rozszerzania szyjki macicy, nie pamiętam jak to się fachowo nazywa. 2 razy usypiali mnie, po zabiegu nic nie odczuwasz, tylko delikatne plamienie.

Memeories gratulacje synusia:)

Do góry