reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

hej ciezarowki!
czarnykotku gratuluje malenstwa!:-) szybko popisz jak to bylo...:tak:
zgadzam sie z wysokimi mamami ja mam 178cm i juz mam taki bol ze ledwo zyje, ale dzis bylam u gina mialam usg wreszcie widzialam serdunio, ale napitala!:-Dto cudowne pierwszy raz w zyciu to zobaczyc! i juz mam pelne L4, tylko jakos krotko bo do 3 stycznia takie krotkie daja na poczatku? po 12 tyg. mam sie stawic juz na pelne badanka a narazie odpoczywanko, a co do bolu kregoslupa to powiedzial ze od macicy czesto tak promieniuje, moze niedlugo troche sie ustabilizuje..
juditko ja tez uwazam ze powinnas sobie pobrac duphaston 2x1 chociaz do 10tc, mam znajomoa w uk ktora wlasnie poronila bo tam prawie nic nie daja na podtrzymanie, a dupek Ci nic nie zaszkodzi a moze tylko pomoc! ja niedlugo wchodze w 7tc a nadal biore dupka 2x1 i progesteron dopochwowo 1 na noc.

reklama
aha ale nie napisalam Wam najwazniejszego:-p rzeczywiscie byly 2 babelki ale niestety 1 zle sie umiejscowil i sie nie rozwinal, gin musial dzis poszukac 2 ciazy bo nie mogl uwierzyc ze 1 zostala, no i po malenstwie drugim juz pozostalosci sa, jakos troszke tam krew leci, ale ja w ogole nie krwawie to chyba tam w macicy tylko bitwa sie rozegrala (plotka ze blizniaki nieraz walcza o miejsce tylko dla jednego) no i prawda zostal 1 najsilniejszy, coz widocznie tak mialo byc, moze blizniacza mialabym zagrozona a tak widocznie juz natura sama zadbala

Czarny Kocie mega wielkie ogromniaste gratulację!!! Synuś na pewno najcudniejszy na świecie, czekamy na zdjęcia i relacje z CC. Trzymajcie się cieplutko!

Szrlotka trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie, a może już po? Jak już się będziesz czuła na siłach daj znaka co i jak. Chociaż wiem, że będzie wszystko dobrze :).
Zazdroszczę Wam, że już macie ze sobą Wasze kruszynki, ja już odliczam każdy dzień...

U nas na forum to chyba mamy same modelki, a ja narzekałam, że 170cm wzrostu to dużo i zawsze tylko w płaskich butach chodziłam... no ale wszystkie laski z mojego działu mają do 163cm i tak żeby się nie wyróżniać :). Mój kręgosłup też tak średniawo, boli, biodra też mnie bolą, ale ja to ani basen, ani żadne ćwiczenia. Niestety wystarczy, że się przekręca na łóżku, a brzuch się robi jak skała... dlatego sporo już przytyłam... ale zrzucę obiecuje ;)

Czarnykot gratuluję,w końcu twój maluszek jest już z tobą:-)
Dziewczyny ja na forum należę chyba do wyjatków,mam 162 cm wzrostu i tez boli mnie kregosłup:-(Kiedyś ortopeda powiedział mi,ze mam problemy z kregosłupem w związku budową ciała:drobna budowa i duży biust przez co kregosłup jest obciążony.
Iniia ja też sporo przytyłam:zawstydzona/y:,ale wierzę,ze po urodzeniu uda mi się zrzucić zbędne kilogramy:-)

czarnykot
serdeczne gratulacje !!! ucałuj synusiaDziś mija dokładnie rok jak zobaczyłam na teście 2 kreseczki i nawet chyba była ta sama godzina:-) ach, jak fajnie było, wzięło mnie na wspomnienia :-), a nasza córcia kończy już 4 miesiące , szczęśliwa 13-stka :-)

no wsie porodzily czy jak?

ja dzis po usg - synus 761g wazy, wsio wyglada jak trzeba. obrocil sie nozkami w dol - czulam to zanim poszlam na usg bo jakos mnie mocno na dole kopal. sie pewnie jeszcze odkreci bo mamy wiele tygodni do porodu

Lolitka to fajnie,ze synkiem wszystko w porządku:-)Kompletujesz powoli wyprawkę dla małego?

A mnie się hemoroidy zrobiły:wściekła/y:coś okropnego!!!

Ostatnia edycja:
Witam

Dziewczyny a ja również jestem po usg, w którym lekarz opisał, że wszystko w granicach normy, czekam jeszcze na test PAPPA i będę wiedziała czy dzidiunio zdrowy jest.
Ale niestety bujam się od miesiąca z bakteriami w moczu i niestety od dzisiaj jestem na antybiotyku bo homeopatia nie pomogła.:)) Mam tylko nadzieje, że szkrabkowi nic nie będzie.

I jeszcze jednej rzeczy dowiedziałam się podczas tego usg a mianowicie lekarz wypytał mnie kiedy punkcja, kiedy transfer był i wyjaśnił mi troszkę inaczej liczenie tygodni ciąży niż w Novum.
Powiedział mi że liczy się od dnia punkcji ponieważ to jest dzień zapłodnienia plus dwa tygodnie i w związku z tym jak miałam termin porodu wyznaczony po 24 czerwca tak teraz mam na 18 czerwca i usg potwierdziło datę 18 czerwca.

Czy miałyście w taki sposób liczone tygodnie ciąży?

Pozdrawiam

reklama
Agulkak mnie tak samo liczyli tp i z tego co się orientuje przy ivf tak sie oblicza. Też miałam robiony test Pappa:-)U mnie była sytuacja,ze lekarka wspomniała o takim teście,ale mówiła,ze nie jest on obowiazkowy,ale ja zdecydowałam sie na niego.
Co do antybiotyków to nie powinny zaszkodzić maleństwu,nie leczenie infekcji mogłoby zaszkodzic.

Do góry