reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kochane witajcie. Ja nadal w dwupaku, nie mam już sił na opisywanie wszystkiego. Jak sie nic nie ruszy to wywoływanie będę miała w 42 tc, na razie nie ma sensu wywoływać ponieważ oksytocyna nie zadziała ze względu na twardą, długą i zamkniętą szyjkę. Oni czekają na naturalne skurcze.

Madzienalek usycham z ciekawości jak tam u was, jak Seba? czy jest juz na swiecie, wrzucuiłaś kilka like'ów więc znalazłaś chwilke :-) to znak ze jest OK!

Gotadora Z psiakiem to jest tak że obecnie się nie męczy, mial kryzys ale przeszlo mu 2 tyg temu, jednak 3 wetów dzis potwierdziło że w każdej chwili moze mu zacząć cos wyciekac z narosli a to juz za duze ryzyko przy Maksiu, pozatym jak pies zaczyna się męczyć moze stac sie agresywny a na to czekac nie mozemy.. więc jutro odejdzie do krainy wiecznych łowów :-:)-:)-( Mamy 2 letniego bernardyna który jest bardzo przywiązany do rotka i zeby nagle nie został sam decyzja że weźmiemy berneńskiego malucha zapadła od razu... Będe mieć dzieciątko swoje i psie naraz :sorry2: Chciałam kolejnego psiaka zaadoptować ze schroniska żeby pomóc choć jednej bidulce ale przy niemowlaku to musi byc tylko młody i łagodny piesek

Milagros no jesteś dobrym przykładem że leżenie wynagradza i juz jest bezpiecznie :tak: zresztą ja też to przeszłam i udalo się nam obu wytrwać także Darii zyczę Ci wytrwałości w leżeniu.. na początku czas się wlecze od usg do usg a potem już leci coraz szybciej ;-) Mnie od 20 tc leci bardzo szybko ! Jeszcze maxymalnie 2 tygodnie ciąży mi zostały :szok:

Ojej Madzienalek to prawie się spotkamy na oddziale jak tak będzie :szok: A nie maja tam sposobu na zadziałanie na szyjke?? Monitoruja Ci Sebcia codziennie ?

Adus na szczęście monitorują tętno detektorem kilka razy w dzień i w nocy, ktg mam 3 razy dziennie więc przynajmniej jestem spokojna i tylko dlatego tu jeszcze jestem. Muszę dać radę dla Sebcia.
Z 4 dziewczynami przenieśli nas na ginekologie bo na patologii robią w chwili obecnej niewielki remont, niby zostaniemy na tym oddziale 2dni, oby tak było.

Madzialenak a my już myślałyśmy,że Ty z Sebciem jesteś zajęta ... ze mną za pierwszym razem leżała dziewczyna dwa tyg po terminie i u niej zaczęło się właśnie w 42 tygodniu... może jednak u Ciebie będzie to szyciej - czego Ci bardzo życzę :tak:

Madzialenak ważne że monitorują Sebcia, bo w domu nie miałabyś takiej możliwości. A czy wywoływanie będą robić dopiero w ukończonym 42 tc?? Qcze może uda się coś na tą długą szyjkę poradzić.

Kate jutro Wasz wielki dzień :-) Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Madzialenka oj Ty się wyczekasz :*
Aduś przykre są pożegnania ze zwierzakami :-( Współczuje. No, ale zaraz będzie wielka radość, jak zagości u Was szczeniaczek :-)
darii uważaj na siebie, odpoczywaj.
Lawendowy za przyrościk &&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Madzialenak, alez Cie przetrzymuja. Ja sie za bardzo nie znam ale tutaj podaja najpierw oksytocyne w postaci zelu. Nakladaja ja wlasnie na szyjke. Dopiero po ok. 4 dniach gdy nadal nic sie nie dzieje podaja oksytocyne dozylnie.

Adus, przykro mi bardzo ze wzgledu na psiaka :-(

Gotadora, Ty sie nie przemeczaj. Na kursie szkoly rodzenia polozna powiedziala nam ,ze mamy przystopowac, aby nie doprowadzic do przedwczesnego porodu,czy do obowiazkowego lezenia plackiem czesto w szpitalu. Teraz mezowie musza przejac nasze domowe obowiazki.:tak:
CHociaz przyznam,ze we mnie dzis tez wstapila jakas energia i rowniez zabralam sie za porzadki. Ty masz jednak przykazane lezenie i oszczedzabnie sie wiec uwarzaj na Was 3 :tak:

Dzis sie wkurzylam tak bardzo,ze az mala zareagowala i chyba napinajac sie probowala mnie doprowadzic do stanu rownowagii. Wyobrazcie sobie,ze czakam na przesylke. Siedze w domu, sledze przesylke przez neta poczym wyswietla sie info,ze nie dostarczono przesylki bo adresata nie bylo w domu.:wściekła/y: No szlak czleka moze trafic!!!!!:wściekła/y: Jak nie bylo??? Facetowi najwyrazniej nie chcialo sie wnosic na pietro 20kg!!!! Najgorsze jest to,ze nic nie moge zrobic. Powiedziano mi,ze mam odebrac przesykle na poczcie a potem nadawca ma zlozyc reklamacje.Kupy sie to nie trzyma :angry: To ja powinnam miec prawo zlozenia skargi na kuriera.grrrrr

Do góry