reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

winki80 a ja ostatnio nawet myslalam o Tobie i uwierz,mialam przeczucie ze urodzilas :tak: Serdeczne GRATULACJE !!!!! Alexander jest sliczniutki :-) U mnie 40tc i 4d i nic:-p Cisza,spokoj....moj maluch troche dzisz szaleje w brzuchu,normalnie fala dunaju w prawo i lewo,ale tak pozatym to chyba nie ma zamiaru jeszcze wylezc. 5 grudnia mam lekarza,wiec pewnie dowiem sie co zrobic jak maluch jeszcze sie nie urodzi.Wiem ze okolo tygodnia po terminie,wysylaja papier ze szpitala na kontrole i wtedy uzgadniaja,kiedy masz sie zglosic na wywolanie.

Co do gazu,to w Norge daja go bez wachania.Na dzien dobry,jesli masz skurcze to mozesz sobie go wdychac ;-) Slyszalam wlasnie,ze fajna sprawa,wiec napewno sprobuje :laugh2:

reklama
wiki - gratulacje. cudowny chlopczyk. trzymajcie sie cieplutko

kotek
- a ty mowisz ze u ciebie juz 40 tydzien minal a sygnaturka mowi 1 tydzien wczesniej - cosik zle masz? i niech ten maluch juz wylezie:)

winki80-GRATULACJE!!!! maly boski, co do ciuchow to ja mialam w druga strone-wszystko bylo za male a czapeczke na wyjscie ze szpitala wciskalam na sile :-D no ale moj klocek urodzil sie z waga 4,660 wiec to zrozumiale...

czarny kot nie czekaj dluzej niz tydzien, dobrze ze taki jest uklad ze wzywaja do szpitala, tez tak mialam i probowali wywolac ale nic, jednak twoje objawy wskazuja ze pewnie wyjdzie sam a mala pomoc moze go do tego naklonic, jak juz pisalam gdzies ja dostalam drinka-pierwszego po 9 miesiacach :) byla fajna bomba :D, trzymam kciuki!!! CHLOPAKI RZADZA :)

lolitko ja licze tak... Mam termin wedle OM na 4 grudnia,wedle usg na 5 grudnia.Tak czy siak zostalo jakies 4-5dni...,wiec to 40tc,no bo przeciez kazdy tydzien ma 7 dni i musi te 7 dni przeleciec,zeby tydzien byl zaliczony :baffled: Czy 39tc 3d nie znaczy ze sie skonczyl ten 39tc i zaczal 40? Ja to tak odbieram....ciaza trwa 40 tygodni wiec tak by to bylo i tak sie wlasnie u mnie zgadza. Ajc kurde zakrecilam,ale chyba rozumiesz o co mi mniej wiecej chodzi :-p :sorry::rofl2:

kotek - ano. wiec dobra sygnaturka. zaczelas 40 tydzien, a nie 41 tydzien. masz 3 dni z 40 tygodnia aktualnie:) wlasnie nie wiedzialam co i jak...

winki GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! Malec Boski!!!!!!!!!!:):)Już nie mogę się doczekać kiedy mój będzie na świecie...współczuję bóli krzyżowych!!! mam nadzieję że ja ich uniknę....przy córci pierwszej nie miałam takich a parłam tylko dwa razy...:)
Ale jak narazie mam stresa potwornego bo na kolejnym usg znowu wyszło mało tych wód...:(pije teraz ogromne ilości i liczę na to że to coś da...dzisiaj skończyłam 37 tydzień i już jestem spokojniejsza....dzisiaj też lekarka kazała mi odstawić luteine...zobaczymy czy coś się będzie ruszać....w piątek mam wizytę a w niedzielę na badanie kolejne do szpitala i ktg, no i może już w szpitalku zostanę, na szczęście w moim tu blisko....
Ale im bliżej tym większego mam cykora...:(:(:(:(
No i nocami miewam skurcze...to już może być jakiś objaw zbliżającego się porodu??? Czasami są co 10 minut, ale potem czas się wydłuża...co 20, pół godziny i w końcu zanikają...ale nie powiem, są dość bolesne....

winki80 gratulacje! Synuś cudny!!! Zazdroszczę, że już masz go na zewnątrz ;). Ja i moja starsza Córcia już się nie możemy doczekać naszej Paulinki :). Mój M bardzo o mnie dba, robi zakupy, sprząta w domu itd, ale jakoś nie widzę żeby szalał z radości, zachowuje się normalnie... Nie czyta jak rozwija się nasze maleństwo w każdym tygodniu, wie tyle ile ja mu powiem... chyba dla niego dziecko w brzuchu to jeszcze jakaś abstrakcja... eh mężczyźni.
Kochane ja mam stresa, bo mam zrobić kolejny test na toxoplazmozę, a pierwszy wyszedł ujemny... ciągle mam kontakt z kotem, bo mamy w domu, a w zasadzie od urodzenia w moim rodzinnym domu były koty i to takie zwykłe dachowce, co do domu wpadały tylko na jedzenie i nie wiem dlaczego wcześniej się tą toxo nie zaraziłam, tylko teraz muszę w stresie żyć... ;/

kwiat_lotosu gratuluje przecudnego synka:) zazdroszcze że masz go już na zewnątrz:)
czarny kocie Ty też synusia będziesz mieć:)
ogólnie zauważyłam że sporo tu chłopczyków w brzuszkach:D
ja lleże w domu i się kuruję i powoli coś na szczęście jest lepiej..ale martwie się o synka żeby nic mu się nie stało. aja zawsze myślałam że jak pisze np. 18 tydzień i dwa dni to znaczy że jest się w 18tygodniu i jego drugim dniu..a nie że to już dwa dni z 19 tygodnia...zakręcone to..

reklama
iniiia ja też mam w domku kota a nawet dwa:)I tak samo jak Ty się stresowałam...na szczzęście dwa testy były ujemne....:)Ja nie zbliżam się do kuwety....córa czyści....będzie dobrze:):)
Co do facetów....mój M też nie czyta co się dzieje, ani nie czytał...:) tylko ja mu mówiłam....ale czasami coś powie do brzucha:)i jak ostatnio młody go skopał to nie wierzył że on się tam w środku tak mocno wierci:):):)

Do góry