reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

tymeczka ojjjj nie pamietam dokladnie:eek: ale wiem ze pobolewal. Pamietaj ze to moze nie od transferu cie boli brzuszek,tylko dlatego,ze dzieciaczki masz juz w brzuszku.A to jajniki ciagna,a to pachwiny,a to boli jak na okres,macica rosnie,wiazadla sie rozszerzaja.....i to wszystko,to jest normalne na poczatku ciazy.Takze jak boli to staraj sie odpoczywac:tak:

reklama
cześć dziewczynki!! dawno mnie tu nie było.. ale podczytuje:). ja byłam w czwartek na usg i będę miała synka:D..wszystko wporządku jest.. ale narazie nic nie czuje-żadnych ruchów, łaskotania..lolitko czy Ty może już coś czujesz??jak tak to kiedy poczułaś pierwszy raz??

dziekuje czarnykot dokladnie ciagna pachwiny, boli jak na @, w krzyzu a dzis najgorzej w nocy promieniowalo mi do kosci ogonowej, czuje jakby tam sie wsio rozciagalo uff to dobrze a juz myslalam ze to cos zlego a to moje skarby tak rozrabiaja:tak: buziaczki dziewczynki

isia - gratuluje synka:)
tak, u mnie juz synek kopie na calego. ale to przyszlo momentalnie. pierwsze, bardzo slabawe, niemal niewyczuwalne ruchy poczulam ok 19 tydzien. i dopiero tak od 21 tygodnia to juz zaczal wyraznie kopac ze brzuch caly chodzi.

hej dziewczyny. kurcze rozchorowałam się dość porządnie..mam zapalenie krtani- lekarz przepisał mi Duomox-antybiotyk..szczerze obawiam się czy na tym etapie branie antybiotyku jest bezpieczne dla dziecka..wiecie coś może na ten temat??jeśli tak to napiszcie.

Tymeczka mnie brzuch w ciąży nie bolał,a hiperka trzymała sie u mnie ok.2 miesięcy.
Lolitko ja cały czas tyje,nawet teraz w 3 trymesrze:baffled: i myśle,ze do końca ciąży dobije do 70 kg:crazy: a moja waga początkowa to 52 kg.
Isia gratuluje synka,ja też bede mieć chłopczyka.

reklama
Witam po przerwie dziewczeta.

Coz Czarny Kot -wygralam wyscig z toba. W zeszly poniedzilek wyklul sie Alexander.
Oczywiscie jest najsliczniejszy, najfajniejszy i w ogole.
Porod to niezly hard core ,ale mozna przezyc. Rodzilam naturalnie i dalam rade bez epiduralu.
Lolitka i Czarny kot -jako skandynawki chcijcie gaz. Cudowna sprawa. Przestaje bolec ,odplywa sie cudownie ( ale oczywiscie jest sie swiadomym wszystkiego). mialam tez tens w pierszej fazie porodu. To takie delikatne impulsy elektryczne ,ale niestety organizm sie przyzwyczaja po jakis 2 godzinach i juz nie pomaga. Ja mialam masakryczne bole krzyzowe.
Sama faza parcia to pikus u mnie. Czysta ulga ,trwalo to 15 minut.
Synus 50 cm - 3120gr.

Dziewczeta nie kupujcie za duzych ciuchow. Mi wszyscy mowili ,ze bobiki tak szybko rosna ,ze duze i tak dalej. Kupilam prawie same 62 cm i dziecie moje wyglodalo jak 7 dziecko stroza. niestety odbyly sie konkretne zakupy rozmiaru 50 i 56.
A zaznaczam ,ze urodzilam w 40t 2 dz. Olus urodzil sie w poniedzialek wieczorem a wyszlam w srode o 12. moglam zostac dluzej ,ale nudy okropne.
Teraz po tygodniu juz nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Musze zadzwonic do kliniki i sie pochwalic.
Zdecydowanie kochane Olus wart jest kazdych pieniedzy ,kazdego zastrzyku ,kazdego bolu.
Same niebawem to stwierdzicie.

Na rozstepy uzywalam Mustelli i nie pojawil sie ani jeden. Moze dlatego ze przytylam tylko 5 kg. ( ale z moja normalna waga bylo tego razem i tak 77 kg) Teraz wszystko zniknelo i waze 3 kg mniej niz przed ciaza:-):-):-)

Załączniki

• Bild 073.jpg
    Bild 073.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 63
  • Bild 012.jpg
    Bild 012.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 69
  • Bild 031.jpg
    Bild 031.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 75
  • DSCN0250.jpg
    DSCN0250.jpg