reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A jak się macie Wy?? Jak Wam mija wspólny czas?💕💕💕 jak Ci jest mamą być?
Jest cudownie.
Malutki jest taki jak sobie wymarzyłam ;)
Na początku ciężko było po miesiącu złapał katar i miesiąc leczylismy. Potem.szczepienie A teraz ropieje mu oko w zasadzie od urodzenia i mamy już drugie krople. Także zawsze coś.
Ale jest bardzo pogodny i grzeczny. Zdarzają się pojedyńcze dni że jest marudny i niewiadomo o co chodzi. Ostatnio ciagle raczki w buzi .Pogoda dopisuje to spacerujemy.
A jak u was ??

Mój ginekolog to był specyficzny bo każdego by leczył tylko Wit D i światłem😂. On nie uznawał żadnych szczepien, bo po co🤦‍♀️
Ale mój rodzinny bardzo mnie namawiał i mówił jak to jest ważne dla noworodka❤️
I tak, nic nie odstawiałam
Dziękuję :) no mój we mnie bardzo mocno wzbudził wątpliwości, doszukiwałam się sekretnego powodu dlaczego odradza ;) ale położna uspokoiła że dla dziecka to jest w 100% bezpieczne więc ostatecznie idę dzisiaj. Trochę w stresie ale idę ,;) a wiem tę np że ten ginekolog nie rekomendował też szczepień na covid w ciąży, mocno odradzał (w najmodniejszej pandemii) a mimo to jego pacjentki się szczepiły. A ta szczepionka na krztusiec (boostrix)jest chyba zdecydowanie bardziej polecana

Jest cudownie.
Malutki jest taki jak sobie wymarzyłam ;)
Na początku ciężko było po miesiącu złapał katar i miesiąc leczylismy. Potem.szczepienie A teraz ropieje mu oko w zasadzie od urodzenia i mamy już drugie krople. Także zawsze coś.
Ale jest bardzo pogodny i grzeczny. Zdarzają się pojedyńcze dni że jest marudny i niewiadomo o co chodzi. Ostatnio ciagle raczki w buzi .Pogoda dopisuje to spacerujemy.
A jak u was ??
To wspaniale❤️ Masz tak jak i ja❤️
Ogromnie sie ciesze!!!
Karmisz piersią?
Rewelacja… Nagroda za wszystko!!!
U nas bylo podobnie z katarem tez tyle trwal. Dzis prawie 9 miesiecy i mamy pierwszy ząbek. Nie bylo zle:) te ksiazkowe 3 dni przed z podgoraczkowym stanem a wczoraj gil i dzis juz mega wodnisty. Trzeci w zyciu gil. Najgorszy.

Chodzimy na basen i czuje sie jak mala ryba! Kocha wode od urodzenia. Polecam Ci basen - dla Was rozrywka (szkola taka 4 osobowe max grupy). A dla dziecka wsparcie rozwoju! I kontakt z maluchami.

Ciesze sie strasznie ze jestes szczesliwa❤️

To wspaniale❤️ Masz tak jak i ja❤️
Ogromnie sie ciesze!!!
Karmisz piersią?
Rewelacja… Nagroda za wszystko!!!
U nas bylo podobnie z katarem tez tyle trwal. Dzis prawie 9 miesiecy i mamy pierwszy ząbek. Nie bylo zle:) te ksiazkowe 3 dni przed z podgoraczkowym stanem a wczoraj gil i dzis juz mega wodnisty. Trzeci w zyciu gil. Najgorszy.

Chodzimy na basen i czuje sie jak mala ryba! Kocha wode od urodzenia. Polecam Ci basen - dla Was rozrywka (szkola taka 4 osobowe max grupy). A dla dziecka wsparcie rozwoju! I kontakt z maluchami.

Ciesze sie strasznie ze jestes szczesliwa❤️
Tak karmię piersią, mały odzwyczail siebie butelki chciałam ostatnio wyjść i musiałam 3 dni na nowo to uczyć jak się z butelki pije , ale dał radę;). Jednak cycek to wygoda a sciaganie mleka , wyparzanie i mycie laktstor i butelek to dramat. Jedno nie lubię karmić na dworze , jakoś mnie to krępuje. A pogoda ładna i dużo spacerujemy , zostało mi jeszcze parę kg po ciąży do zrzucenia A mam mega ochotę na słodkie nie wiem czy to przez karmienie.
O pierwsze zęby, zaraz zacznie biegać i potem już bunt dwukatka.
A na basen mam zamiar pójść ale chyba jak skończy pół roku.

Tak karmię piersią, mały odzwyczail siebie butelki chciałam ostatnio wyjść i musiałam 3 dni na nowo to uczyć jak się z butelki pije , ale dał radę;). Jednak cycek to wygoda a sciaganie mleka , wyparzanie i mycie laktstor i butelek to dramat. Jedno nie lubię karmić na dworze , jakoś mnie to krępuje. A pogoda ładna i dużo spacerujemy , zostało mi jeszcze parę kg po ciąży do zrzucenia A mam mega ochotę na słodkie nie wiem czy to przez karmienie.
O pierwsze zęby, zaraz zacznie biegać i potem już bunt dwukatka.
A na basen mam zamiar pójść ale chyba jak skończy pół roku.
Mi tez zostalo kilka kg. Patrze na kobiety ktore pochudly. A po 9 miesiacach sily coraz mniej a nie wiecej. Ja chyba przez kp i prolaktyne tez mam ochote na slodkie i mam 4Kg w zapasie:( ale teraz nie moge sie odchudzac bo to tylko mnie frustruje.
U Was to jeszcze duuuzo czasu jest na chudniecie:) ale niektore kobiety podczas kp nie mogą schudnac. A i apetyt jest…
My tez od niedawna jedlismy cyca w restauracji kolka razy a ostatnio .. w kosciele😂 ciezko bylo jej sie zawsze skupic na cycu bo w domu drzemki ma
w ciemnosci od 4 m-ca (odmawiala ssania przez rozwoj).
Ale tez proponowalam juz cyca na lawce:)
Mega ze masz wszedzie jedzonko „pod
Reka”😄 korzystaj poki spi Antos na dworze:) my od okolo 5 miesiaca juz tylko zwiedzamy w spacerowce. Sen tylko w domu. Mega czas macie teraz:) pogoda wymarzona!

Ostatnia edycja:
W 5 miesiącu dziecko już do spacerówki można?? Właśnie się zastanawiałam kiedy .
Ja już karmiłam na ławce i na zielonej trawce ;)
Jednak nie chce rezygnować całkiem z butelki bo tak mogę chociaż wyjść do lekarza na kontrolę i nie ciągnąć małego;).
Ale mam takie przemyślenia że on za szybko rośnie A.z. drugiej strony jestem bardzo ciekawa jak będzie chodził i gadał;)
A jeść to mi się zawsze chciało ;) , i też mam +4 kg .
Pierwsze zgubiłam szybko , teraz stoi wszystko w miejscu. Przed nami pierwszy wyjazd na wakacje i szukam łóżeczka turystycznego dla takiego malucha

W 5 miesiącu dziecko już do spacerówki można?? Właśnie się zastanawiałam kiedy .
Jednak nie chce rezygnować całkiem z butelki bo tak mogę chociaż wyjść do lekarza na kontrolę i nie ciągnąć małego;).
Ale mam takie przemyślenia że on za szybko rośnie A.z. drugiej strony jestem bardzo ciekawa jak będzie chodził i gadał;)
Pierwsze zgubiłam szybko , teraz stoi wszystko w miejscu. Przed nami pierwszy wyjazd na wakacje i szukam łóżeczka turystycznego dla takiego malucha
Można do spacerówki ale w pozycji leżącej, w pozycji siedzącej dopiero jak dziecko samo zacznie siadać, przynajmniej tak to powinno wyglądać, ale różne są sytuacje, u mnie synek w gondoli mógłby leżeć do 12 miesiąca życia 🤣 ale córka już w 7 się wyrywała do siedzenia, na szczęście krótko po tym sama zaczęła siadać także nie miałam dylematu 😋

Można do spacerówki ale w pozycji leżącej, w pozycji siedzącej dopiero jak dziecko samo zacznie siadać, przynajmniej tak to powinno wyglądać, ale różne są sytuacje, u mnie synek w gondoli mógłby leżeć do 12 miesiąca życia 🤣 ale córka już w 7 się wyrywała do siedzenia, na szczęście krótko po tym sama zaczęła siadać także nie miałam dylematu 😋
w pozycji pollezacej 😉 zeby widzialo, ale nie siedzialo. Ale moja sie ciagle podnosila 🤣

reklama
My w pozycji horyzontalnej jezdzilysmy i nadal jezdzimy tylko pod pupke jest wkladka. Wiec tak jak nizej dziewczyny piszą. Moja nie spala tylko chciala widziec wszystko.
A ile mozna niebo i galezie ogladac😁

Fajnie ze wychodzisz sama.
Tak:(
Za szybko leci ten czas:(

Do góry