reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

🙈 i to jest jedna ze spraw które mnie przerażają, nie przespane noce 😅 a to dopiero wszystko przedemną...
Narazie dzidzi w brzuchu więc chyba muszę korzystać ze snu 🙂
Widzisz nawet na przykładzie @nieagatka , ze bywa różnie 😉 ja mam 2,5latka.
Kuba do 15 miesięcy jak go karmiłam piersią budził się najpierw co 3-4 godziny na mleko, później raz lub dwa.
Odstawiony i w ciągu 3 dni całe noce przesypia do dziś. Tzn od powiedzmy 21 do 7 śpi. Wyjątkiem są sytuacje gdy jest chory, przeziębiony, ostatnio nawet miał katar i kaszel to z 3 razy w nocy wstawał z płaczem, ale to normalne, spływa mu katar po gardle wiec mu ciężko oddychać, na szczęście już zdrowy. Także różnie bywa. Ja pierwszy miesiąc płakałam po telefonie mamie i siostrze bo on tylko spał i jadł i myślałam ze coś jest nie tak. W nocy potrafił przespać 5h i wisialam z położna na telefonie i SMS, bo zależało mi na tym by dobrze przybierał i kazała go wybudzać i musiałam go z 3 tygodnie wybudzać na karmienie i miałam budzik ustawiony co 3h, bo On by spał 🤷‍♀️ nie ma reguły, to super indywidualna cecha każdego dziecka, życzę Ci takiego egzemplarza przesypiajacego noce 😜 oczywiście do roku to fikcja, ale później- zdarza się.

reklama
ja mam dwie corki - 6 latke i prawie 3 latke. 6 latka od ok 7 miesiaca budzila sie raz na butle, niecale poltora roku miala jak odstaiwlam butle i przesypiala noce. Mlodsza… do poltora roku 10-12 pobudek co noc. Podalam melatonine j do teraz czyli kolejne poltora roku 3-5 pobudek co noc. Koszmar. Jestem zupelnie innym czlowiekiem, brak snu przez tyle lat jest nieludzki.
O mamooo to naprawdę straszne 😔 bardzo Ci współczuję. Niestety, dzieci są różne i nie wiadomo, jak każda z nas będzie miała po urodzeniu dziecka, jest to loteria. Biedna 🫂

Widzisz nawet na przykładzie @nieagatka , ze bywa różnie 😉 ja mam 2,5latka.
Kuba do 15 miesięcy jak go karmiłam piersią budził się najpierw co 3-4 godziny na mleko, później raz lub dwa.
Odstawiony i w ciągu 3 dni całe noce przesypia do dziś. Tzn od powiedzmy 21 do 7 śpi. Wyjątkiem są sytuacje gdy jest chory, przeziębiony, ostatnio nawet miał katar i kaszel to z 3 razy w nocy wstawał z płaczem, ale to normalne, spływa mu katar po gardle wiec mu ciężko oddychać, na szczęście już zdrowy. Także różnie bywa. Ja pierwszy miesiąc płakałam po telefonie mamie i siostrze bo on tylko spał i jadł i myślałam ze coś jest nie tak. W nocy potrafił przespać 5h i wisialam z położna na telefonie i SMS, bo zależało mi na tym by dobrze przybierał i kazała go wybudzać i musiałam go z 3 tygodnie wybudzać na karmienie i miałam budzik ustawiony co 3h, bo On by spał 🤷‍♀️ nie ma reguły, to super indywidualna cecha każdego dziecka, życzę Ci takiego egzemplarza przesypiajacego noce 😜 oczywiście do roku to fikcja, ale później- zdarza się.
Dokładnie, masz rację, że to wszystko zależy od dziecka. Tylko pozazdrościć Ci maluszka, który przesypia cała noc ❣️
Ja narazie nie śmiem marzyć, bo się boję, że zapeszę 🙈

Melduje, ze wracam do zywych. Impreza odbebniona, finalnie 21 dzieci, 56 osob 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Przeprowadzone, mam jeszcze milion pudel do rozpakowania
I mieszkam jak na campingu, ale najwazniejsze, ze juz jest po.
Moja nieznosna 6 latka! 💜
A co u Was? 😆
56 osób to jak wesele ;)
Pewnie na kopertach się dorobiłaś😆😆😆.
Super teraz będziesz mogła trochę odpocząć;)

Halo jest tu kto ? @Kasiekt jak w pracy ?
U mnie w pracy ok.Nie spoznilam sie ....jeszcze😅 jutro mam "jajeczko"🥴
Dzis u mojej corci w zlobku byly kroliki i szynszyle a dodatkowo sesja swiateczna z fotografem.No i nieskromnie sie pochwale ze zwykle zdjecis wyszly super.A pani-ciocia powiedzials ze te od fotografa bede super udane bo Midia cudnie pozowala najlepiej ze wszystkich dzieci i nawet fotograf byl zachwycony🤩no coz sliczne to moje dziecie🥰🥰🥰😁😁😁

reklama
Do góry