Karpatka89
Fanka BB :)
Widzisz nawet na przykładzie @nieagatka , ze bywa różnie ja mam 2,5latka.i to jest jedna ze spraw które mnie przerażają, nie przespane noce a to dopiero wszystko przedemną...
Narazie dzidzi w brzuchu więc chyba muszę korzystać ze snu
Kuba do 15 miesięcy jak go karmiłam piersią budził się najpierw co 3-4 godziny na mleko, później raz lub dwa.
Odstawiony i w ciągu 3 dni całe noce przesypia do dziś. Tzn od powiedzmy 21 do 7 śpi. Wyjątkiem są sytuacje gdy jest chory, przeziębiony, ostatnio nawet miał katar i kaszel to z 3 razy w nocy wstawał z płaczem, ale to normalne, spływa mu katar po gardle wiec mu ciężko oddychać, na szczęście już zdrowy. Także różnie bywa. Ja pierwszy miesiąc płakałam po telefonie mamie i siostrze bo on tylko spał i jadł i myślałam ze coś jest nie tak. W nocy potrafił przespać 5h i wisialam z położna na telefonie i SMS, bo zależało mi na tym by dobrze przybierał i kazała go wybudzać i musiałam go z 3 tygodnie wybudzać na karmienie i miałam budzik ustawiony co 3h, bo On by spał nie ma reguły, to super indywidualna cecha każdego dziecka, życzę Ci takiego egzemplarza przesypiajacego noce oczywiście do roku to fikcja, ale później- zdarza się.